Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


Η ερώτηση απευθύνεται προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

Θέμα: Προβλήματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

Σε πρόσφατη συνάντηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με αντιπροσωπεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος -Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας, αναδείχτηκαν, μεταξύ άλλων, μια σειρά από ζητήματα που υπάρχει ανάγκη άμεσης λύσης τους.
Έντονο είναι το κτηριακό πρόβλημα στην περιοχή συνδικαλιστικής αρμοδιότητας της Ένωσης. Τα κτήρια που στεγάζονται Υπηρεσίες όπως το Λ/Χ Κατακόλου, Λ/Χ Ιτέας, Λ/Χ Μεσολογγίου, Λ/Φ Αστακού, το Β΄Λ/Τ Πάτρας, το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, τα Λ/Φ σε Ρίο -Αντίρριο  δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των υπηρεσιών. Έχουν χώρους επιεικώς ακατάλληλους τόσο σε θέματα υγιεινής όσο και εξυπηρέτησης των πολιτών, μη  διαθέτοντας ούτε πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.  Κρατητήρια δεν υπάρχουν κι αυτά που έχουν, όπως του Κ.Λ. Πάτρας, είναι για τον όγκο δουλειάς μη λειτουργικά. 
Επίσης επιβαρύνεται έντονα η εργασία των λιμενικών των 4 Π.Ε. (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα) από ελλείψεις σε εκπαίδευση, εξειδίκευση και κυρίως λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, υπερεργασία και παραβιάσεις ωραρίου.  Παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, δεν έχει αποκατασταθεί η ελάχιστη οργανική σύνθεσή τους.
Οι ίδιοι οι υπηρετούντες στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καταγγέλλουν ότι έχουν να λάβουν ρουχισμό από την αποφοίτησή τους από τις σχολές! Αυτό για κάποιους σημαίνει πάνω από 15 – 20 χρόνια. Αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνονται οι οικογένειες των λιμενικών με ένα πρόσθετο κόστος. Ένα έξοδο που έρχεται να προστεθεί στις περικοπές που έχουν υποστεί την τελευταία 10ετια και ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί.
Τα προβλήματα αυτά, που αναδεικνύει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, πρέπει να ληφθούν υπόψιν κάτω κι από το πρίσμα της έντασης του προσφυγικού – μεταναστευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή και ιδιαίτερα στην Αχαΐα τα τελευταία χρόνια. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει: 
Για των εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας. 
Για την υποστελέχωση υπηρεσιών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, τις ελλείψεις σε εκπαίδευση κι εξειδίκευση, την παραβίαση ωραρίου.
Για την άμεση παράδοση στο προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ του αναγκαίου ρουχισμού και τη σταθερή προμήθειά του στο μέλλον. 

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια