Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διακοπή της δίκης για το διπλό φονικό στ' Ανώγεια


Στις δικαστικές αίθουσες επρόκειτο να αναβιώσει σήμερα η δίκη για το διπλό φονικό που συντάραξε την τοπική κοινωνία των Ανωγείων, αλλά και όλης της χώρας, με θύματα τον Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη,

 Αν και η δίκη ξεκίνησε κανονικά -και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, τελικά η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής λίγο πριν διακοπεί το δικαστήριο είχαν ζητήσει αναβολή καθώς όπως είπαν, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορούν να δώσουν το παρών δυο από τους εντολείς τους. Παράλληλα, επικαλέστηκαν δυσκολίες καθώς ο δήμος Ανωγείων βρίσκεται σε “βαθύ κόκκινο” λόγω του κορωνοιού, αίτημα ωστόσο το οποίο απορρίφθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο για την υπόθεση παραπέμπεται ο 29χρονος γιος του άτυχου Λ. Καλομοίρη, ο οποίος, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου κατηγορείται ότι πυροβόλησε επτά φορές τον Γ. Ξυλούρη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός στο οδόστρωμα. Επιπλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του κτηνοτρόφου κατά την έξοδο της έπληξε στην κνήμη Ανωγειανό, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο για να σταματήσει την πάλη ανάμεσα στους δύο νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει το cretalive, στο βούλευμα αναφέρεται ότι το μοιραίο βράδυ της 2ας Μαίου του 2020  σημειώθηκε στο Περαχώρι καυγάς ανάμεσα στον 29χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον 32χρονο Γ. Ξυλούρη με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Περιγράφεται ότι ο 29χρονος γρονθοκόπησε άσχημα το νεαρό κτηνοτρόφο στο πρόσωπο. Τους χώρισαν τρίτοι με τον 32χρονο να αποχωρεί εκνευρισμένος, προειδοποιώντας ότι θα επιστρέψει. Αντίστοιχα εκνευρισμένος επέστρεψε στο σπίτι του και ο 29χρονος.

 

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια