Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπουργική απόφαση κλείνει τις εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις


Τα «παραθυράκια» στις εξαιρέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις που δεν δικαιολογούνται θα κλείνει υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός της ημέρας, όπως γνωστοποίησε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης να διασφαλίσει το «Πάσχα στην πόλη» με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η κ. Πελώνη υπογράμμισε πως το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας.



 «Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», σημείωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Τον τόνο που θα επικρατήσει έδωσε χθες ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (...) Μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε το Πάσχα μας στην Αθήνα. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να πάει στην παραλία, μπορεί να πάει στα πάρκα, μπορεί να πάει στα βουνά της Αττικής. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προμηνύοντας ελέγχους για όσους επιχειρήσουν να φύγουν το Πάσχα.

Ερωτηθείσα γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι, η κ. Πελώνη απάντησε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. «Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό», εξήγησε.

 «Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, εντείνονται από σήμερα. Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα γυρίζουν πίσω.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα αυτά τα μέτρα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Ντροπή στην δικαιοσύνη που δεν αντιδρά. Ντροπή σε όλους! Ξύπνα Έλληνα!!! Η Μπακογιάννη τελικά θα πάει στο χωριό της; Υποκριτές και Φαρισαίοι!