Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Στην Αστυνομία και επιστήμονας να είσαι σκ... θα καθαρίζεις"


Δημοσιεύουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Παραφράζοντας τη φράση από την γνωστή κινηματογραφική ταινία του 84, στην ΕΛ.ΑΣ. δεν ανταμείβονται οι αστυνομικοί ως κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών πάρα ελάχιστα, για οικονομικό επίδομα δε ούτε λόγος σε αντίθεση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Υπό την καθοδήγηση των ανωτέρων ο Έλληνας πτυχιούχος αστυνομικός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο έπακρο προς όφελος του έργου της ΕΛ.ΑΣ. και κατ' επέκταση της κοινωνίας. Σήμερα, σε έναν οργανισμό πενήντα χιλιάδων περίπου υπαλλήλων είναι σίγουρο ότι κρίνονται απαραίτητοι και άμεσα εκμεταλεύσιμοι οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι του σε οποιοδήποτε τομέα." Δώσε στον φούρναρη να ψήσει το ψωμί, ακόμα κι αν φάει το μισό".








Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πόσους επιστήμονες θα πρέπει να έχει η αστυνομία; Ποιός θα βγαίνει περιπολία; Αστυνομικός πέρασες ούτε υποχρεώνει η υπηρεσία το προσωπικό να πάει να σπουδάσει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο απλός Έλληνας αστυνομικός είναι σκλάβος. Ο αξιωματικός νομίζει είναι ο Ναπολέων, αλλά δυστυχώς δεν ξέρει που παν τα τρία, λίγοι είναι οι αξιωματικοί πλέον που είναι αξιωματικοί. Οπότε τι ψάχνεις να βρεις γιατί δεν αξιοποιήστε όπως θα έπρεπε που νομίζεις ότι είσαι σε καμία ευρωπαϊκή αστυνομία η χώρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα εκτιμηθεί όταν κ για την ηγεσία θα απαιτείται πτυχίο κ όχι βισμα.....κοιτάξτε βιογραφικά .....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα ειναι τελείως λογικό...Αφού οι σκ@#δες του κράτους είναι.Ποια η χρησιμότητα ενός επιστήμονα σε έναν οργανισμό όπου πλειοψηφικά οι υπάλληλοι που μπορουν να κάνουν την κύρια αποστολή του δε χρειάζονται κανένα εφοδιο πέραν του απολυτηρίου λυκείου. Μη ψάχνεις χρυσό στα σκουπίδια.Αν έχεις προσόντα κοίτα για διορισμό στο υπόλοιπο δημόσιο και παραιτησου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προβλέπονται δύο περιπτώσεις όταν το πτυχίο έχει αντίκρυσμα.Ειτε κατατακτήριες για τη Σχολή αξιωματικών είτε ειδικών καθηκόντων.Οι υπόλοιποι στα σκ...τα όπως λες.Με τους σημερινούς ρυθμούς σε δέκα χρόνια το 90% των υπηρετούντων θα είναι κάτοχοι πτυχίου.Την βρώμικη δουλειά Ποιος θα την κάνει?Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε εποχές του παλιού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ που εργαζόμενοι την Δευτέρα προσλαμβάνονται φιλώντας κατουρημένες ποδιές και την Παρασκευή απεργούσαν διεκδικώντας τα δικαιώματα τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί Δημόσιο?Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας όπου αφού πιστεύει κάποιος ότι αξίζει μπορεί να διαπρεψει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν αργούν οι πληρωμές στην ασπίδα ή όταν αργούν να βγουν διαταγές για μετακίνηση όπως και κάθε άλλη καθυστέρηση, να θυμάσαι υπάρχει κάποιος αργός αστυνομικός που ζορίζεται πολύ.

Είναι αυτός που λέει ότι χάλασε το Word και βγάζει κόκκινα. Και αυτός που δεν εμπιστεύεται το Excel και κάνει πράξεις με το κινητό
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας δεν έχουν τελειώσει οι περισσότεροι ανώτατοι κι μιλάμε για αξιοποίηση ακαδημαϊκών τίτλων? Ούτε καν αγγλικά και υπολογιστές.. το τύπωμα πάει σύννεφο.. συνοδευτικό με το τσίπουρο..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ τώρα που σχολιάζεις έτσι, είσαι αστυνομικός; Μπας και είσαι πουλάκι μου κανένα τρολ; Άιντε γύρνα στα σκ@τ@ σου!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ηξερε να σε ρωτησει! Οπου γουσταρει θα κανει τα χαρτια του εφοσον εχει προσοντα!!Δε θα παρακαλαει τον γερακαρακο και τον αμορφωτο διοικητη του ποτε θα δεησουν να βγαζουν σαν ανθρωποι στον 21ο αιωνα τις υπηρεσιες!
Αν γινουμε κανονικη χωρα αναπτυγμενη αυτοι με τυπικα και ουσιαστικα προσοντα θα σνομπαρουν το δημοσιο οπως γινεται παντου!το δημοσιο θα ειναι για η@&ιους..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλήμερα και καλό Πάσχα!!!
Απευθύνομαι σε αυτούς που αντιδρούν σε ο,τι γράφεται στο άρθρο.
Εφοσον τα πτυχία είναι αχρείαστα στην Ελ.Ασ. γιατί κόπτεστε για την ανωτατοποίση των σχολών της Αστυνομίας? Θα έπρεπε οι σχολές να είναι κάτι σαν Ι.Ε.Κ. όπου οι απόφοιτοι να είναι εκπαιδευμένοι να ασκήσουν τα εξειδικευμένα καθήκοντα τους, δεδομένου ότι είναι "ανειδίκευτοι" για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Επιπλέον η εξέλιξη που συμβαίνει εντός του σώματος, με εξετάσεις εκ των έσω, απομονώνουν το προσωπικό τόσο μισθολογικά όσο και υπηρεσιακά.