Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπιτάκια για αδέσποτα ζώα από κρατούμενους στα Καταστήματα Κράτησης


Σε μια σημαντική συνεργασία με ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό καθώς και φιλοζωϊκό χαρακτήρα, προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία και η Συμμαχία για την Ελλάδα.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, στόχος της συνεργασίας είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος για την εθελοντική εργασία κρατουμένων προκειμένου να κατασκευαστούν ξύλινα σπιτάκια για την προστασία αδέσποτων ζώων.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση των κρατουμένων, τη δημιουργική απασχόλησή τους, τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και την προετοιμασία για ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, συντονίζει το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά σε τρία Καταστημάτα Κράτησης τα οποία διαθέτουν ξυλουργικά εργαστήρια και συγκεκριμένα στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και στο Κ.Κ. Αλικαρνασσού τα οποία μπορούν να κατασκευάσουν άμεσα 70 σκυλόσπιτα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, αυτή τη στιγμή, 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 15 κρατούμενοι ενώ βασικός στόχος είναι η επέκτασή του σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης.

H πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, κ. Ειρήνη Μολφέση, η οποία είχε την ιδέα του προγράμματος, ανέλαβε να δώσει τις προδιαγραφές και τα σχέδια για την κατασκευή των σπιτιών για ζώα και έχει την ευθύνη της επιλογής των καταφύγιων στα οποία θα διατεθούν καθώς και την επίβλεψη της αξιοποίησής τους.

Τα 10 πρώτα σπιτάκια για σκύλους θα δοθούν, μετά από επιλογή της Ομοσπονδίας, στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας «Ο Αργος», στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ΚΑΖ και στην Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Καλούδη, γενικού διευθυντή της μη κυβερνητικής εταιρείας, «Συμμαχία για την Ελλάδα».

Η Συμμαχία αναλαμβάνει να ευαισθητοποιήσει επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα μπορούν να συνδράμουν στην συγκινητική αυτή πρωτοβουλία ενώ θα σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής και επικοινωνίας της δράσης. 

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς όλοι χαίρονται που η απλήρωτη εργασία των φυλακισμένων μετουσιώνεται σε σπιτάκια για τα αδέσποτα. Τόση χαρά πια που ξεπλένεται η ναζιστικού τύπου καταναγκαστική εργασία; Τόση χαρά που το Φιλοζωικό Σωματείο θα καρπωθεί τον απλήρωτο κόπο και ιδρώτα κρατουμένων; Μου προκαλείτε αηδία. Πόσο ποια ξεζούμισμα; Ντροπή και αίσχος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.ΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΙΧΑΤΕ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤ.ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΘΕ ΦΡΟΥΡΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΕΠΟ.ΑΛΛΑ ΤΟ'ΞΕΧΑΣΑ.ΧΑΛΑΤΕ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΒΥΣΜΑΤΑ Κ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΕΝΝΟΩ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΡ.
Ο χρήστης ALIEN-3- είπε…
Ποιος σου είπε ότι είναι καταναγκαστική η εργασία; μην γράφεις ότι νανε επειδή είσαι άσχετος!!
Το ξέρεις εσύ "αλληλεγγυε" ότι πέρα το ότι περνάνε τον χρόνο τους δημιουργικά και μαθαίνουν και καινούρια πράγματα μειώνεται και η θητεία σε όσους τροφιμους εργάζονται;