Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μάθημα σοβαρότητας για την ΕΛΑΣ η υπόθεση Ριχάρδου


Μέγα μάθημα για το ότι οι μεγάλες ποινικές υποθέσεις δεν είναι εργαλεία ανέλιξης των αξιωματικών και απόκτησης …παράσημων, αποτέλεσε για την Ελληνική Αστυνομία η περίπτωση «Ριχάρδου».

Η απαλλαγή του από κάθε κατηγορία, από το δικαστικό συμβούλιο, ήταν κάτι αναμενόμενο για όσους γνώριζαν σε βάθος την υπόθεση. Και αυτό γιατί κατά την πρώτη φάση της αστυνομικής έρευνας με στόχο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, οι τότε επικεφαλής της Ασφάλειας συνεργάστηκαν με τις Εισαγγελικές και Τελωνειακές αρχές και κατέληξαν στο συμπέρασμά πως δεν είναι δυνατό να σταθεί δικογραφία για λαθρεμπόριο χρυσού και εγκληματική οργάνωση, με τα στοιχεία που υπήρχαν.

Έλα όμως που άλλαξε η ηγεσία της ασφάλειας και ο τότε Αρχηγός που αναζητούσε μια επιτυχία «έσπρωξε» τον σχηματισμό δικογραφίας, με τα γνωστά επακόλουθα…

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η δήλωση ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, του ποινικολόγου Γιάννη Γλύκα, που ανέφερε γι’ αυτή την υπόθεση:

«Πολλοί άνθρωποι κατηγορήθηκαν, διαπομπεύτηκαν, κάποιοι προφυλακίστηκαν στην εν λόγω υπόθεση που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις μεγαλύτερες αστοχίες στην ελληνική έννομη τάξη.

Κάποιοι προανακριτικοί υπάλληλοι, καθόλα νόμιμες ενέργειες, τις χαρακτήρισαν παράνομες εξαγωγές χρυσού και λαθρεμπορία και ανακάλυψαν εγκληματική οργάνωση. Ευτυχώς, κάποιοι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αποκατέστησαν σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα ασφάλειας δικαίου.»

 





Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για ποιον/ποιούς κτυπα η καμπανα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτών για τους οποίους χτυπάει η καμπανα δεν ιδρώνει το αυτι τους!! Έχουν δυνατούς φίλους και δεν τους ακουμπάει τιποτα!!! Εκεί που θα ιδρωσουν μέχρι το σωβρακο είναι όταν κληθούν να αποδώσουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους μέχρι και την τελευταία καρφίτσα που τους κατεσχεσαν!! Δυστυχώς ενώ είναι σχετικα εύκολο όταν έχεις τις κατάλληλες διασυνδέσεις να ανακηρυχθείς αστυνομικος του αιώνα, το ίδιο εύκολο είναι να μείνεις μόνος κι έρμος όταν πρέπει κσποιος να βάλει το χέρι στην τσέπη για αποζημιώσεις!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν χαρακτηρίζουν τις πράξεις οι προανακριτικοι υπαλληλοι. Αυτοι συγκεντρωνουν τα στοιχεια κ τα στελνουν στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελεας τα εκρινε αξιοποινα οχι οι προανακριτικοι υπάλληλοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα όταν μια δουλειά θεωρείται επιτυχία την έβγαλε η αστυνομία όταν βγει πατάτα φταει η ποινική δίωξη!!! Ωραία προσέγγιση φιλε win win καταστάσεις!!! Ο εισαγγελέας κι ο ανακριτής που πρέπει να σχηματίσουν αποψη σε τρεις μέρες για έρευνες αστυνομικές 20 μηνών δεν ξέρω πως θα το παρουν!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τραβα διαβασε τον ΚΠΔ κ μετα ελα να γελασουμε παρεα. Ναι πρεπει να σχηματισουν αποψη μεσα στο 48ωρο για μια δικογραφια είτε 20 ειτε 120 μηνών. Αλλιώς ας αλλαξουν τα αρθρα του ΚΠΔ και να δινουν προθεσμία κανα δυο μηνες στους κατηγορουμενους για να εχουν την άπλα να μελετήσουν την δικογραφία με το πασο τους. Η Αστυνομία κανει αυτο που οριζει ο νόμος. Συγκεντρώνει στοιχεία. Αν η δικαιοσύνη οπως λες εσυ δεν προλαβαινει να τα μελετησει και μοιράζει προφυλακίσεις στην τύχη δεν φταίει η Αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μηπως θυμάςε κατι συνεντεύξεις τύπου για τη μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας ; Για μπες στο YouTube να σκάσεις απο τα γελια κ μετα μιλαμε