Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαγγέλης Αντωνίου: Το πάρεργο που συνεχίζουμε να επωμιζόμαστε ως Σώμα ενέχει κινδύνους


Κείμενο του Βαγγέλη Αντωνίου: Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας για τη μεταφορά ασθενών με ψυχικές διαταραχές και όλα έμειναν εκεί.. Και γιατί να μην μείνουν, αφού και αυτή η δουλειά γίνεται με επιτυχία από τα κορόιδα που καλούνται να κάνουν και τους ψυχιάτρους.. Τις τελευταίες μέρες συνάδελφοι σε περιοχή της πόλης της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν ψυχικά ασθενή που μεταξύ άλλων προκάλεσε φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό, τους χτύπησε, τους έφτυσε κλπ.. (μια όχι και σπάνια κατάσταση για εμάς που τα ζούμε καθημερινά εκ των έσω) 

Αυτό το πάρεργο όμως, το οποίο συνεχίζουμε να επωμιζόμαστε ως Σώμα ενέχει κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για εμάς τους ίδιους.. Για ποιο λόγο έμεινε και αυτή η τροποποίηση της εν λόγω νομοθεσίας στα "συρτάρια";; Και για ποιο λόγο γενικότερα η πολιτεία θεσπίζει άμεσα νόμους για πάρεργα που "φορτώνονται" στη καμπούρα του Αστυνομικού, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζεται δυσκοίλια στη λήψη αποφάσεων που θα αποσυμπιέσουν την Αστυνομία και θα της επιτρέψουν να ασχοληθεί με τη κύρια αποστολή της;; 

Ρητορικά ερωτήματα φυσικά, αφού την απάντηση μας την δίνει διαχρονικά η πολιτεία με την απαξία με την οποία αντιμετωπίζει το σύνολο των εργασιακών μας προβλημάτων. 

Και όταν λέμε ότι ένα ολόκληρο σύστημα στηρίζεται στις δικές μας πλάτες κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα..

 

Αντωνίου Ευάγγελος Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος ΕΜΑΣ




 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλο ένα έργο του άριστου υπουργού, αντί να τελειώσει το θέμα και να αποδεσμεύσει την Αστυνομία από κάτι το οποίο ο Αστυνομικός δεν γνωρίζει να ανταπεξέλθει επειδή το αντικείμενο αφορά άτομα τα οποία είναι ψυχικά ασθενείς και επομένως χρειάζεται επιστημονικής (ψυχιατρικής) γνωσης του θέματος. Αυτός με τις κινήσεις του έχει αφήσει την Αστυνομία να βγάλει το φίδι από την τρύπα λες και ο Αστυνομικός έχει σπουδάσει ψυχίατρος για να μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλά κάνουν. Αφού έχουν βρει "γαϊδούρια", φορτώνουν όσα μπορούν. Αφού δεν θέλουμε να "χαλάσουμε" τον χ,ψ, προϊστάμενο. Υπάρχει κ το όχι αλλά ποιος να το πει;;; Κ.Κ.Τ