Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί λέει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και ποιον εκφράζει; Οι κουτάλες και ο αστυνομικός


Διαβάζουμε πολλά και ποικίλα σχόλια για την έκφραση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ και την έκρηξη του αναφορικά με τη τοποθέτηση του αστυνομικού στο πιο ακραίο περιθώριο του κοινωνικού συνόλου. Ενας αποσυνάγωγος, που όπως είπε ο κ. Γερακαράκος, φορτώθηκε όλα τα δεινά των αντικοινωνικών κυβερνητικών αποφάσεων, χωρίς κανένα αντίτιμο.
 
Θα μας πείτε και σωστά. Ετσι πάει; Με αντιμίσθια στην αστυνομία ως επίχρισμα επιβράβευσης στην αντικοινωνική πολιτική; Σίγουρα όχι. Ομως, παρακολουθώντας το λόγο και τη γλώσσα του σώματος του κ. προέδρου, έχουμε την αίσθηση ότι εξέφρασε σχεδόν στο σύνολο του την άποψη και την αγανάκτηση του αστυνομικού. Οχι των βολεμένων ή της μερίδας εκείνης των αξιωματικών που ζουν στη σφαίρα του συμβιβασμού.

Γιατί, τί έχει λάβει ο αστυνομικός στη διάρκεια της πανδημικής διακυβέρνησης, στην οποία κυριάρχησαν οι απαγορεύσεις, οι διώξεις και οι καταδιώξεις επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών. Των ήδη εξουθενωμένων πολιτών. Στη διάρκεια της οποίας πέρασαν σειρά αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων, βάζοντας τον αστυνομικό απέναντι στον πολίτη; 
 
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι το όποιο φτηνό αντιμίσθιο, ακόμα και στη μορφή ενός εξίσου φτηνού όσο και διχαστικού για την κοινωνία και τον αστυνομικό επιδόματος. Το οποίο ακόμη κι αυτό το υποσχέθηκαν αλλά το πήραν πίσω. 
 
Το ζήτημα είναι πως και ο αστυνομικός είναι μέλος και μέρος της κοινωνίας και επίσης, πως η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον αποσπάσει από αυτή, θέτοντας τον ολοένα περισσότερο στο περιθώριο ως ακραιφνώς στιγματισμένο λούμπεν στοιχείο. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γερακαράκος πέτυχε, αν όχι με την ισχύ του λόγου, αλλά σίγουρα με τη γλώσσα του σώματος να περάσει το μήνυμα στον τηλεθεατή κι ενδεχομένως δικαιολογημένα υπό την πίεση του χρόνου, να δηλώσει και να καταστήσει σαφές πως ο αστυνομικός δεν είναι απέναντι στον πολίτη  και πως δεν θα πατήσει την μπανανόφλουδα του κοινωνικού αυτοματισμού. Και το έκανε δια μέσω της μεταφοράς της σύγχρονης εικόνας του αστυνομικού. Απογοητευμένος, απελπισμένος, περιθωριοποιημένος. Θεσμικά και οικονομικά ανοχύρωτος. 
 
Το έχουμε ξαναπεί. Ακόμα και ο πλέον κακός συνδικαλισμός, είναι μακράν προτιμότερος από την απουσία συνδικαλιστικής έκφρασης ενός κλάδου μάλιστα, που δίνει προβάδισμα και αυτονομίες στις κυβερνήσεις. Στις ίδιες κυβερνήσεις που προοδευτικά τον απαξιώνουν και τον καθιστούν κοινωνικό παρία.
 
Στη τελευταία χρονική περίοδο διακρίνουμε μια προσπάθεια που καταβάλλεται από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες ενώσεις, να εστιάζουν στην προσπάθεια ανύψωσης του κοινωνικού κύρους του αστυνομικού, απέναντι στις ηγεσίες, με την ευρύτερη ή την πιο στενή έννοια μέσα από την επίτευξη κοινωνικών συμμαχιών και τη μεταφορά στην κοινή γνώμη της αληθινής εικόνας του αστυνομικού ως το κοινωνικό μέλος που δεν είναι ξιπασμένο αλλά πολλαπλώς κατακρεουργημένο.

Γι αυτό και η έκφραση "θα τους πάρουμε με τις κουτάλες" ήταν το λιγότερο  που θα μπορούσε να πει. Το ζήτημα είναι κι αυτό ενδιαφέρει τον αστυνομικό, να δει τί θα κάνει από τούδε και στο εξής η ΠΟΑΣΥ. 


του Γιώργου Καραιβάζ




Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Όχι κ.Καραιβάζ ο κακός συνδικαλισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερος από τον καθόλου συνδικαλισμό. Το έχουμε δει και το έχουμε ζήσει τόσες δεκαετίες κακού συνδικαλισμού, όπου ομάδες κομματόσκυλων εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα πέρα από αυτά της χώρας και των εργαζομένων με αποτέλεσμα να χρεωθεί το δημόσιο δεκάδες δισεκατομμύρια από τις ΔΕΚΟ που τις πουλήσαν για το τίποτα στην συνέχεια σε ιδιότητες, όπου οι ίδιοι συνδικαλιστές εκβιάζανε με παρατεταμένες απεργίες καταστρέφοντας έτσι τις κρατικές εταιρείες και ταλαιπωρώντας τους πολίτες εκβιάζοντας για παράλογες παροχές και αυξήσεις. Όσο για την αστυνομία έχουμε δει όλοι την ανυπαρξία των συνδικαλιστών που προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των αστυνομικών ενώ το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και αυτά τις πολιτικής ηγεσίας που θέλει τα πρόβατα μαντρωμένα πουλώντας τους ελπίδα, αφού είναι όπως λένε αυτό που πεθαίνει τελευταίο, έτσι θα πεθάνουν και οι αστυνομικοί, ελπίζοντας να αλλάξει κάτι. Που ήταν όλοι αυτοί όταν εξευτέλιζαν την αστυνομία τα κανάλια; Που ήταν όλοι αυτοί όταν επιτίθονταν στην αστυνομία κομματικές παρατάξεις για ιδεολογικούς λόγους και για να χτυπήσουν την εκάστοτε κυβέρνηση, πού ήταν όλοι αυτοί όταν οι αστυνομικοί βίωναν τον ρατσισμό μέσα στην κοινωνία από την προπαγάνδα που τους ήθελε αμόρφωτους μπάτσους; Η απάντηση είναι, ΠΟΥΘΕΝΑ. Το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν κάτι χλιαρές ανακοινώσεις για να δικαιολογίσουν την θέση τους στα πρόβατα. Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα αλλοτριώθηκε από το χρήμα και από την εξουσία και έχει διαβρωθεί από άκρη σε άκρη, ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι έντιμοι συνδικαλιστές, δεν έχουν καμία δύναμη και επιρροή. Αυτό που φοβάται η εκάστοτε εξουσία είναι τον σιωπηλό θυμό, την σιωπηλή αγανάκτηση που κάποια στιγμή θα εκραγεί και δεν θα μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Οπότε όχι, δεν είναι καλύτερος ο κακός συνδικαλισμός. Μακριά από όλους αυτούς. Όταν σε ένα δέντρο έχουν σαπίσει οι ρίζες του από κάποιοι ασθένεια το ξεριζώνεις δεν προσπαθείς να το σώσεις γιατί θα μολύνει και τα υπόλοιπα, έτσι πρέπει να γίνει και με τον κακό συνδικαλισμό στην κατάσταση που βρίσκεται, ξερίζωμα και να ελπίσουμε στο μέλλον να φυτρώσει κάτι υγιές σε αυτή την χώρα που το μόνο που έχει σημασία είναι το πολιτικό κόστος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο πρόεδρος κ Καραιβαζ καλα τα λεει εμεις μαλλον ακομη δεν εχουμε καταλάβει πως μας εκμεταλλεύονται ορισμένοι κ συνεχίζουν κάποιοι να ρίχνουν κ να κουβαλάνε νερό ας ειναι εύχομαι να μην ειναι αργά για ολους μας ομως
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κουτάλας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τα στουπιά τε λαδωμενα πρέπει να τον πάρουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο μεγάλη επιτυχία οι εκφράσεις Μουτζούριδες και κουτάλες .Αν αυτές οι εκφράσεις εκφράζουν τον έλληνα αστυνομικό τότε τι να πω είναι ο καλύτερος και ας τα έχασε όλα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραια διαλύστε το κ τοτε τρεχάτε ποδαράκια μου αλλα φυσικα κ τωρα κανετε ανάλυση του ποδαριού για ρωτήστε τους παλαιότερους τι τραβούσαν. Εξυπνάδες μονο ρεπό μετάθεση στο χωριό κ βαθμό αυτα σας ενδιαφερουν κ οι συνδικαλιστές σας λένε ναι κ εσεις ειστε οκ. Συνεχίζουμε λοιπον κ οπου μας βγάλει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι ακριβώς Χρυσα τα λέει και Χρυσα τα κάμει .πολύ δυνατός Προεδρος όσο είναι όλο νίκες έδωσε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από λόγια χορτάσαμε...Καμία πράξη θα δούμε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τωρα που δεν αυξήθηκε τι εχετε να πείτε ρε παπαγαλάκια μονο χολή κ τπτ άλλο κακομοίρηδες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεγάλη επιτυχία θα βγούμε στους δρόμους και θα ζητοκραυγαζουμε ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΧΘΕΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ