Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (22.4.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν δεκαεπτά (1117) άτομα, εκ των οποίων τα οκτακόσια σαράντα επτά (847) ήταν ημεδαποί και διακόσια εβδομήντα (270) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια έξι (906) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν έντεκα (111) άτομα, από τα οποία πενήντα δύο (52) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα έξι (86) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις Υγειονομικού κανονισμού.
Τρείς (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας.
Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις Δημόσιας υγείας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δέκα (10) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Έξι (6) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκε:

από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από την 13.4.2021 έως και την 17.4.2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 24 και 35 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα τέσσερις (244) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δεκατέσσερις (14) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητα ηρωίνη και -45- μέτρα καλώδιο, στην Αργολίδα,
μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία,
μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία,
μικροποσότητα ηρωίνης και τσιγαριλίκι κάνναβης, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια