Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συναντήσεις της ΠΟΑΞΙΑ με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία


''Είμαστε εδώ, γνωρίζοντας σε απόλυτο βαθμό τον θεσμικό μας ρόλο, χωρίς να επιδιώκουμε συνδιοίκηση με κανέναν αλλά και χωρίς να μένουμε σιωπηλοί απέναντι σε ότι θεωρούμε επιβλαβές για τα συμφέροντα του προσωπικού'' σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.



Ολοκληρώθηκε εχθές 6 Απριλίου 2021 ο πρώτος γύρος συναντήσεων του νέου προεδρείου της Ομοσπονδίας με τη φυσική και πολιτική Ηγεσία του Σώματος. Οι συναντήσεις αυτές δεν είχαν μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά αναπτύχθηκε σε αυτές ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ μας.

Την 4η Απριλίου συναντηθήκαμε με τον Αρχηγό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. Στον κ. Αρχηγό επιδώσαμε υπόμνημα, στο οποίο είχαν αποτυπωθεί τα επιμέρους τοπικά προβλήματα, όπως αυτά υπεδείχθησαν από τις Περιφερειακές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας. Επίσης, του μεταφέραμε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του προσωπικού σε όλη την επικράτεια και δυστυχώς δεν είναι αυτό, το οποίο όλοι θα επιθυμούσαμε, καθώς άστοχες-μεμονομένες ενέργειες κάποιων συναδέλφων έγιναν αφορμή σπασμωδικών και, σε κάποιο βαθμό, υπερβολικών αντιδράσεων από πλευράς φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας. Επισημάναμε στον κ. Αρχηγό ότι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ηγεσίας είναι η λήψη των σωστών και ενδεδειγμένων αποφάσεων ακόμα κι αν αυτές λαμβάνονται υπό το καθεστώς πίεσης, κάτι το οποίο δε συνέβη τον τελευταίο καιρό, όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο ενεργειών της διοίκησης εν θερμώ. Τον καλέσαμε, δε, να εξετάσει τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες αφορούσαν μετακινήσεις Αξιωματικών και να θεραπεύσει όποιες εξ’ αυτών κρίνει ότι δεν εξυπηρετούν το υπηρεσιακό συμφέρον και τη διατήρηση του ηθικού, αλλά στέκονται μόνο στο φαίνεσθαι. Τέλος, καταθέσαμε τις απόψεις μας σχετικά με τρέχοντα θέματα που αφορούν το καθεστώς εξέλιξης του αστυνομικού προσωπικού, τη λειψανδρία των υπηρεσιών, τις απλήρωτες ώρες νυχτερινής εργασίας, την τεράστια ψυχική και σωματική καταπόνηση του προσωπικού λόγω της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19 καθώς και τις ανησυχίες μας σχετικά με το μέλλον του Σώματος, όπως αυτό διαμορφώνεται στην εποχή της πανδημίας και κυρίως μετά από αυτή. Η Ομοσπονδία σε κάθε περίπτωση οφείλει να αναγνωρίσει την προσπάθεια του κ. Αρχηγού στον τομέα της ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπου έχει πραγματικά επιτευχθεί ένα τεράστιο έργο, το οποίο και συνεχίζεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Αρχηγός από πλευράς του ευχήθηκε στο νέο προεδρείο καλή δύναμη και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης των αιτημάτων, των οποίων αναδεικνύει η Ομοσπονδία προς όφελος του προσωπικού και εν γένει του Σώματος. Δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το περιεχόμενο του υπομνήματος, το οποίο καταθέσαμε, θα δρομολογήσει λύσεις όπου αυτό είναι άμεσα εφικτό και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση χρονίων προβλημάτων.

Την 5η Απριλίου συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, με τον οποίο αναπτύχθηκε μία ειλικρινής συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν κυρίως οικονομικά και εργασιακά προβλήματα.




Ο κ. Γενικός, ο οποίος τυγχάνει βαθύς γνώστης της τεχνοκρατικής πλευράς αυτών των ζητημάτων, αφού άκουσε τις απόψεις της Ομοσπονδίας επ’ αυτών, μας ανέλυσε ενδελεχώς τη συλλογιστική του, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής του στις θέσεις όπου έχει υπηρετήσει. Αμφότεροι εκφράσαμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας εν’ όψει των διαφαινομένων εξελίξεων στον τομέα των ευρύτερων εργασιακών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση εκφράστηκε η διάθεση για τη μεταξύ μας συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων επ’ ωφελεία του Σώματος.

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων ολοκληρώθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμο Α΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος μας δέχθηκε εγκάρδια στο γραφείο του, χθες 6 Απριλίου. Στον κ. Υφυπουργό μεταφέραμε την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία μετά τα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων, όπου παρατηρήσαμε μία έλλειψη εμφανούς στήριξης από πλευράς της κυβέρνησης προς τα στελέχη μας αλλά και σε αυτό το ίδιο το Σώμα. Φαινόμενο το οποίο προστέθηκε στην ήδη υπάρχουσα δυσφορία για τη μη έμπρακτη υλοποίηση των δημοσίων δεσμεύσεων, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη της κυβέρνησης, προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο από το Φεβρουάριο του 2020 έως και σήμερα δίνει τιτάνιο αγώνα στο μέτωπο της αναχαίτισης της λαθρομετανάστευσης και εν συνεχεία στο μέτωπο του κορωνοϊού. Επίσης, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας σχετικά με το μέλλον του Σώματος, όπως αυτό προοιωνίζεται λόγω νομοθετικών πρωτοβουλιών, τις οποίες προωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ερήμην της Ομοσπονδίας κάτι το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί θεσμικό ατόπημα.




Ο κ. Υφυπουργός κατανόησε τα όσα μεταφέραμε και μας διαβεβαίωσε ότι από πλευράς του είναι δεδομένη η αμέριστη στήριξη τόσο στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας όσο και στο επίπεδο της καθημερινής προσπάθειας στους τομείς της αρμοδιότητάς του. Δήλωσε, δε, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει και τιμά το έργο και την προσπάθεια της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού, όπως αυτά αποτυπώνονται καθημερινά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα της συνδικαλιστικής δράσης όπως αυτή διαχρονικά εκδηλώνεται από την Π.Ο.ΑΞΙ.Α.,  της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος, και την οποία μας κάλεσε να συνεχίσουμε με το ήθος και τον τρόπο που αρμόζει στο σώμα των Αξιωματικών, το οποίο εκπροσωπούμε. Τέλος, μας κατέστησε σαφές ότι ήταν και παραμένει στο πλευρό μας αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών και σε όποια θεσμική ή άλλη πρωτοβουλία προς όφελος όλων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία, όπως διαχρονικά έχει πράξει, στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας του Σώματος και συνεισφέρει πάντοτε θετικά για το καλό των συναδέλφων και του ίδιου του Σώματος. Είμαστε εδώ, γνωρίζοντας σε απόλυτο βαθμό τον θεσμικό μας ρόλο, χωρίς να επιδιώκουμε συνδιοίκηση με κανέναν αλλά και χωρίς να μένουμε σιωπηλοί απέναντι σε ότι θεωρούμε επιβλαβές για τα συμφέροντα του προσωπικού. Δεν επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί ή κατ’ επάγγελμα δυσάρεστοι αλλά προσπαθούμε να είμαστε εποικοδομητικοί και κυρίως χρήσιμοι για την Ελληνική Αστυνομία και την Πατρίδα, τις οποίες όλοι έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε.













Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
4.5 ευρω η μερίδα, αυτό είναι το θέμα που απασχολεί το χαμηλοβαθμο προσωπικό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποια θέματα εκθέσατε δεν μας λέτε και για ποιους αγωνιατε ... Το έγγραφο σας από τον Ιούνιο 2020 για την προαγωγη ανθυπαστυνομων με τη συμπλήρωση έντεκα ετών στο βαθμό ξεχάσατε να ζητήσετε ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τον Φουρθιώτη τους ρωτήσατε;
Γιατί για τα υπόλοιπα αφήστετα καλύτερα το απόλυτο μηδέν όλοι τους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεκίνησαν με γλειψιμο και δηλώνωντας υποταγή. Ωραίοι συνδικαλιστές, να τους χαίρονται αυτοί που τους ψηφισαν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βελλιο και Αθανασατο, δεν είστε συνδικαλιστές για να ευλογατε Υφυπουργό και Αρχηγό και όλα καλά, αλλά για να διεκδικήτε για τους αστυνομικούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας δέχτηκε εγκάρδια στο γραφείο του ο κ.υφυπουργός! Θαυμάστε ανακοίνωση... Θα σας τα λύση όλα τα θέματα να είστε σίγουροι!
Δηλαδή οι άλλοι σας πήραν με τις κλωτσιές;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο επίτιμος Α αντιπρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ!!!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ Μια φορά βγήκε στην ζωή του με 150 σταυρούς και αυτούς τους έδωσε ο Καμαρινοπουλος και τον κάνατε επίτιμο...
Τελικά θέλετε πολλές κλωτσιές εκεί στην ΠΟΑΞΙΑ.Τρεξατε να τον γλύψετε... Αλήθεια στα δύο σχεδόν χρόνια της παρουσίας του ως υφυπουργός έχει να παρουσιάσει τίποτα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και βεβαίως απ'όσα ετέθησαν, τίποτα δεν αφορά αμιγώς αξιωματικούς...
Δεν το κλείνετε το μαγαζάκι λέω εγώ...
Επίδομα διοίκησης 30€ αυτό δεν σας προσβάλει κ. Πρόεδρε και λοιποί?!
Κινητό τηλεφωνο-σκουλαρίκι για του διοικητές υπηρεσιών...ούτε αυτό σας πειράζει?!
Ελπίζω να σας έμεινε και λίγο σάλιο μετά την επίσκεψη σας στην "ηγεσία"...αν δεν έχετε μην ανησυχείτε...θα μαζέψετε μπόλικο από εμάς αν συνεχίσετε έτσι...