Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Λέμε όχι στις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς


Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν ακόμα να περάσει καλά – καλά ένας χρόνος από τα ανέξοδα και υποκριτικά καλέσματα για χειροκροτήματα, έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία διώξεων από την κυβέρνηση και τις διορισμένες από αυτήν διοικήσεις στα Νοσοκομεία, ενάντια στους               « ήρωες » μέχρι πρότινος υγειονομικούς.

Και ενώ τα δώρα προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, πότε με την μορφή       « ζεστού » χρήματος, πότε με την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζόμενων καλά κρατούν, στον αντίποδα, ακόμα και αυτά τα υποκριτικά χειροκροτήματα μετατρέπονται σε χαστούκια στους εργαζόμενους των Δημόσιων Νοσοκομείων, επειδή τολμούν να μιλήσουν για τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, επειδή δεν δέχονται την σιγή νεκροταφείου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Είναι τόσα πολλά τα σχετικά περιστατικά που πραγματικά ο όρος « βιομηχανία διώξεων » δεν αποτελεί υπερβολή:

·       Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων .

·       Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

·       Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο « Άγιος Σάββας ».

·       Η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης       ( ΕΝΙΘ ).

·       Οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. 

·       Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

·       Υγειονομικοί στο Νοσοκομείο « Ευαγγελισμός », στο Γ.Ν. Πύργου, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, στο ΑΧΕΠΑ, στο Γ.Ν. Καρδίτσας περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο που δεν έχει τελειωμό.

Εκτός από τις κλήσεις σε απολογία, τις στερήσεις μισθού, το « μενού » περιλαμβάνει και απολύσεις όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο « Άγιος Σάββας » στην Αττική.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, αντί η κυβέρνηση έστω και τώρα να ακούσει τους υγειονομικούς και να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία στέλνει τις αστυνομικές δυνάμεις να χτυπούν με γκλόμπς και να διαλύουν με χημικά κάθε τους κινητοποίηση, όπως έγινε και προχτές που ζητούσαν συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου.

       Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της σε όλες αυτές τις διώξεις και τις καταγγέλλει, καθώς και την ένθερμη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα τους.

Δηλώνουμε ότι το ελάχιστο που πρέπει να πράξει η κυβέρνηση είναι:

·       Να πάρει πίσω όλες αυτές τις διώξεις, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

·       Άμεσα να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

·       Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Οι αγώνες των υγειονομικών και οι διώξεις που αυτοί υφίστανται, την ώρα που μετρούν δεκάδες νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας, οι τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία της πατρίδας μας, αφορά και μας τους πυροσβέστες και τις οικογένειες μας.

 Για αυτό τον λόγο, αν και δεν τρέφουμε αυταπάτες, καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, της Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, να αφήσουν έστω και για λίγο τα ανέξοδα χειροκροτήματα και τις « οικογενειακές » επισκέψεις στους κυβερνητικούς παράγοντες.

Να σταματήσουν να αυτοθαυμάζονται με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο « εργατικοί » είναι, μήπως και αντιληφθούν ότι αποτελεί και δικιά τους υποχρέωση, ως εκλεγμένων στην Διοίκηση της Ένωσής μας, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία της υγείας, τόσο της δικιάς μας όσο και των οικογενειών μας, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης, όσο και κατά την εκδήλωση κάποιας ασθένειας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια