Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαγγέλης Ευαγγέλου: Τελικά τι «πετύχαμε» ως Αστυνομία την περίοδο της πανδημίας;


Κείμενο του συνδικαλιστή αστυνομικού, Βαγγέλη Ευαγγέλου:Όπως βλέπουμε από πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια των πολιτών (πρόσφατη δημοσκόπηση σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας). Και με βάση αυτές τις δημοσκοπήσεις (κάποιοι τις δέχονται και κάποιοι όχι, είναι δικαίωμα τους), αποτυπώνεται περίτρανα αυτό που τονίζουμε, ως συνδικαλιστικό κίνημα, ότι τον τελευταίο χρόνο η Ελληνική Αστυνομία και μόνον αυτή, ασχολείται κατά κύριο λόγο, με τα μέτρα του COVID-19 (οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες είναι εξαφανισμένες). Διότι έχουμε δει να βγαίνουν από ειδικές υπηρεσίες με αποσπάσεις αστυνομικοί, με μοναδικό σκοπό να ασχοληθούν με την τήρηση των μέτρων COVID-19, και όταν γίνει κάτι σοβαρό (όπως πρόσφατα με τον καταδικασμένο πολυισοβίτη τρομοκράτη), να τους γυρίζουν άρον άρον πίσω στην υπηρεσία τους.

 

Έχουμε δει στα διόδια να βρίσκονται τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σε κάθε βάρδια (σε σύνολο με το Α/Α) 40 αστυνομικοί, για την εφαρμογή των μέτρων COVID-19 και να ελέγχονται από ανώτατους αξιωματικούς, αν «ενεργουν σωστά» κατά την ασκήσει των καθηκόντων τους.

Εχουμε δει την Ομάδα ΔΙΑΣ (πρόσφατο παράδειγμα η Νέα Σμύρνη) την ομάδα Ζ και στατικα περιπολικά της Αμεσης Δράσης, να ασχολούνται με τον έλεγχο για την τήρηση των μέτρων COVID-19 και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την «έλλειψη» αστυνόμευσης στις γειτονιές. Έχουμε δει αστυνομικούς υπηρεσιών ασφαλείας να ασχολούνται και αυτοί με την εφαρμογή των μέτρων, και ευτυχώς δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα και την ΕΚΑΜ, να ασχολείται με την τήρηση των μέτρων για COVID-19, αλλά όπως λέει και η παρόμοια: "μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες".

Όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι μερικά από τα αιτία, που οδήγησαν τους Έλληνες πολίτες να έχουν αυτή τη δυσαρέσκεια. Το ερώτημα που γεννάται είναι, αν τελικά «αποτύχαμε» σαν αστυνομία το τελευταίο χρόνο, να ασχοληθούμε με τον πραγματικό μας ρόλο, που είναι η πρόληψη και η καταστολή της οποιασδήποτε μορφής εγκληματικότητας, ώστε να μπορεί η κοινωνία να αισθάνεται ασφαλής. Γιατί, όταν σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών ασχολείται με τον COVID-19 και με αλλά πάρεργα, και όχι με τον «πραγματικό τους ρόλο», κάποιοι ευθύνονται... και αυτοί που ευθύνονται πρέπει επιτέλους ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη τις «μεταθέτουν» στον απλό αστυνομικό, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στον πολίτη.

 

Υ.Γ Βέβαια είχαμε και ένα μικρό διάλειμμα περίπου ενάμιση μήνα, στον οποίο όλη η Ελληνική Αστυνομία ασχολούνταν με τις κρίσεις...

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Μέλος του Ε.Κ.Α Θεσσαλονικης









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία η τοποθέτηση του κυρίου συνδικαλιστή μας ωστόσο θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου.
Είναι η δεν είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας ο Ποινικός Κώδικας;
Στο άρθρο 285 λοιπόν περιγράφεται ξεκάθαρα ποινική ευθύνη για τη περίπτωση πανδημίας και μέτρων που δε τηρούνται.
Και θα μου πειτε ναι οκ αλλά δε περιμέναμε να γίνει κάτι αντίστοιχο. Άρα γτ τα γράφουμε; Για τα μάτια του κόσμου;
Γτ όσο αρμόδιοι είμαστε για τους κλέφτες το ίδιο αρμόδιοι είμαστε και να συλλάβουμε όσους δε τηρούν τα μέτρα. Ναι ναι ναι...σωστά ακούσατε. Ισονομία και ισοπολιτεία. Κυνηγάω κλέφτη, όχι βιαστή;; Κυνηγάω δολοφόνο, όχι απατεώνα;; Ναι είναι και άλλες υπηρεσίες αρμόδιες.... Για τα διοικητικά πρόστιμα. Το ποινικό όλοι θέλετε να το αγνοειτε.
Γτ υπάρχει και αυτή η πλευρά που κανείς δε θέλει να την αναδείξει. Αλλά είναι εκεί και υπάρχει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τίποτα. Ότι ακριβώς και εσείς σαν συνδυκαλισμος, ΤΙΠΟΤΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λέμε "ως αστυνομία" και όχι " σαν αστυνομία". Επιπλέον εμείς οι μάχιμοι ξέρουμε καλά τι επικρατεί εκεί έξω. Τα άρθρα περισσεύουν