Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ ο οδηγός του Ν. Χρυσάκη για την προστασία των ζώων


Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηρακλείου Νίκος Χρυσάκης είναι ο συγγραφέας του εγχειριδίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη», ενός οδηγού νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Είναι το πιο σύγχρονο εγχειρίδιο για το συγκεκριμένο σκοπό. Όμοιο του σε αρτιότητα δεν υπάρχει στην Ευρώπη, όπως αναγνώρισαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού φιλοζωικού κινήματος κατά την επίσκεψη τους στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2019. Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Καθ. Klaus Buchner, αλλά και ο πρώην Ευρωβουλευτής Stefan Eck ενθουσιάστηκαν από το μοναδικό σε πληρότητα έργο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ηρακλείου, σημειώνοντας πως είναι ένα εντυπωσιακό έργο που θα πρέπει να αναδειχθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγουμένως, βέβαια, θα πρέπει να έχει τη θέση που του αξίζει στον ελληνικό χώρο, αφού γράφτηκε για να βοηθήσει τους Έλληνες αστυνομικούς. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό - πέρα από το γεγονός πως βρίσκεται ήδη σε κάθε αστυνομικό τμήμα - είναι να ενταχθεί στην εκπαίδευση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό άλλωστε επεσήμανε η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη στον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή «πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ με αφορμή τη δική του σχέση με τα ζώα.

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη στο καταφύγιο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, όπου συζήτησαν για την ευζωία των ζώων συντροφιάς το έργο του κ. Χρυσάκη βρέθηκε στο επίκεντρο.
Η απάντηση του πρωθυπουργού έχει ενδιαφέρον, αφενός γιατί τόνισε πως γνωρίζει το έργο του κ. Χρυσάκη, αφετέρου γιατί έκανε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το εγχειρίδιο και την εκπαίδευση των αστυνομικών, όπως προκύπτει από το βίντεο.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο και συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθεια του ανθρώπου όμως τι δουλειά έχει η αστυνομία με τα ζώα συντροφιάς;Άλλη μια ανεπάρκεια και αδυναμία του κράτους που την φορτώθηκε ο Έλληνας αστυνομικός,για να μη μιλήσουμε για τα χρήματα που παίρνουν Μ.Κ.Ο «φιλοζωϊκές» και Ο.Τ.Α για το σκοπό αυτό.Αστυνομία ζώων και όχι πανεπιστημίων πρέπει να προσλάβετε κύριε πρωθυπουργέ όπως και δικαστηρίων και πολλών άλλων για να ασχοληθεί το ένστολο προσωπικό με το πραγματικό αντικείμενο της.