Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση παρέμβαση του ΚΚΕ - Γιατί ο Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτή την κατάσταση, δηλαδή την κατά παραγγελία γνωμάτευση του υποδιοικητή ψυχίατρου του 216 ΚΙΧΝΕ, που κατέτασσε στρατιώτη αβάσιμα από Ι1 σε Ι3 Ψυχολογικό, επειδή διαμαρτυρήθηκε για κρούσμα κορονοϊού που κυκλοφορούσε ελεύθερα στη μονάδα.

Ο κ. Παφίλης απαίτησε αυτές οι αντιδραστικές αποφάσεις  να παρθούν εδώ και τώρα πίσω. Δήλωσε: «Καμιά επανάπαυση. Καλούμε το  λαό, τη νεολαία και του φαντάρους με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα να παλέψουν για τα δικαιώματα τους. Το ΚΚΕ θα είναι πάντα στο πλευρό τους».

 

Έκτακτη Είδηση

Όχι σε αντιδραστικές ενέργειες διοικήσεων του στρατού σε βάρος των φαντάρων.

Εάν περάσουν τέτοιες ενέργειες θα καταλήξουμε η αστική τάξη να χαρακτηρίζει όποιον διαμαρτύρεται ως ψυχικά άρρωστο.

Να παρθούν πίσω τέτοιες αποφάσεις

Στο 644 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού που βρίσκεται στο στρατοπέδου Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη μεταφέρθηκε με μετάθεση στρατιώτης ο οποίος πριν τη μεταφορά του είχε βγει θετικός σε rapid test για τον Covid-19 στην μονάδα που ήταν. Μετά την έλευσή του στο στρατόπεδο, αντί να απομονωθεί άμεσα σε κάποιον ειδικό θάλαμο, να του παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και να αποφευχθεί η πιθανή διασπορά μέχρι να του γίνει μοριακό τεστ, με ευθύνη της διοίκησης τον περιφέρουν στο στρατόπεδο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους στρατιώτες που ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό και την αγωνία τους για τα ελλειπή μέτρα προστασίας, όπως είχαν κάθε δικαίωμα. Όπως οι ίδιοι ανέφεραν, τέθηκε σε κίνδυνο το σύνολο των στρατιωτών και του μόνιμου προσωπικού. Ιδιαίτερα όταν αυτά γίνονται δύο βδομάδες πριν τις εορταστικές άδειες του Πάσχα, με τον φόβο να μεταφέρουν τον κίνδυνο στα σπίτια τους.

Η απάντηση του διοικητή του 644Μ/Κ ΤΠ ήταν να παραπέμψει έναν από τους παραπονούμενους στρατιώτες επειδή διαμαρτυρήθηκε, με αβάσιμα στοιχεία και άδικες κατηγορίες, στον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ, με κατά παραγγελία γνωμάτευση για να δώσει αναβολή στον στρατιώτη. Εκεί ο στρατιώτης αφού εξήγησε για τις ανύπαρκτες αναφορές του διοικητή και τα ανυπόστατα ψυχιατρικά στοιχεία  και περιστατικά που επιδίωκε να του προσάψει, απαίτησε να συνεχίσει κανονικά τη θητεία του. Με την πίεση του στρατιώτη αποφεύχθηκε η αναβολή, και παρουσιάστηκε μάλιστα ως χαριστική η γνωμάτευση που τον κατέτασσε αβάσιμα από Ι1 σε Ι3 Ψυχολογικό. Επιπλέον ο ψυχίατρος επισήμανε πως αν ξαναφτάσει τέτοιο πληροφοριακό σημείωμα στα χέρια τους “δεν θα  μπορεί να κάνει τίποτα”.

Οι μέθοδοι που επιστράτευσε ο διοικητής του 644 Μ/Κ ΤΠ, με την συμβολή του υποδιοικητή του 216 ΚΙΧΝΕ είναι απαράδεκτες και θυμίζουν άλλες εποχές, δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να ανακαλέσει αυτήν την άθλια και κατά παραγγελία γνωμάτευση που αφορά τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες της διοίκησης του στρατού έχει η κυβέρνηση που αποδεικνύει πως οι μέθοδοι που τους εκπαιδεύει είναι εχθρικές απέναντι στο λαό και τα παιδιά του που υπηρετούν τη θητεία τους.

Τηλεφωνική παρέμβαση έκαναν οι δικηγόροι του στρατιώτη, που συνομίλησαν με τον υποδιοικητή της μονάδας, αφού ο διοικητής ήταν σε άδεια και εξέφρασαν την διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους με τα όσα μεθοδεύτηκαν σε βάρος του στρατιώτη και των δικαιωμάτων του. Ζήτησαν την ανάκληση της παραπάνω αβάσιμης γνωμάτευσης.








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΚΚΕ με τέτοια ασχολείται.