Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΒΑ Αττικής: Νομοθετική Προστασία της Οικογένειας του Αστυνομικού


Ανακοίνωση της Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής: Με τον πρόσφατο Ν. 4619/19 ¨κρίθηκε¨ ότι η εργασία του αστυνομικού είναι επαρκώς κατοχυρωμένη νομοθετικά και καταργήθηκε το μοναδικό άρθρο που τον προστάτευε, ειδικά (όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων), το άρθρο 315Α Π.Κ..

        Υποτίθεται, ότι οι νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές διαβουλεύονταν επί χρόνια για να καταλήξουν στις τροποποιήσεις και καταργήσεις του Π.Κ. και του Κ.Π.Δ. και μεταξύ άλλων κατάργησαν και το άρθρο 315Α Π.Κ. που είχε εισαχθεί μόλις το 2009.

        Τα τελευταία όμως γεγονότα φαίνεται ότι ανέδειξαν υφιστάμενο κενό και σχετική νομική ανεπάρκεια προστασίας και της εργασίας του αστυνομικού, αλλά και των μελών της οικογένειας του. Ό,τι συνέβη στη Ν. Σμύρνη, οι συνεχείς βανδαλισμοί οικιών που διαμένουν αστυνομικοί, η πρόσφατη κακοποίηση συζύγου απλού αστυνομικού, έχουν δημιουργήσει σοβαρούς προβληματισμούς στην μεγάλη αστυνομική οικογένεια σχετικά με τη συνταγματική και νομοθετική προστασία του επαγγέλματος-λειτουργήματος.

        Έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει πλέον να ξεκινήσει και να καταλήξει ένας πλατύς διακομματικός διάλογος συνεπικουρούμενος από αρμόδιες επιστημονικές Επιτροπές για να αισθανθεί και ο Έλληνας εργαζόμενος αστυνομικός ότι η εργασία του και η οικογένεια του προστατεύεται επαρκώς, όπως σ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη με το παραπάνω νομοθετικό concensus θα ¨απομονωθούν¨ όλες οι ακραίες φωνές και οι βίαιες ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών που εκθέτουν την οργανωμένη δημοκρατική Πολιτεία.

        Οι συνθήκες φαντάζουν πιο ώριμες από κάθε άλλη φορά. Θα υπάρξουν όμως οι ανάλογες πρωτοβουλίες; Ο καθένας επώνυμα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, πριν να είναι αργά και πριν επικρατήσει πάλι το πρόχειρο και εσπευσμένο.

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέρασαν δυο χρόνια για να το καταλάβετε. συνδικαλιστές γαρ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είχανε ανοιχτούς λογαριασμούς τα τελευταία χρόνια κξ έπρεπε να τους κλείσουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν γίνει Ευρώπη και εδώ μιλάμε ξανά, τώρα πάρτε ιδέες από της γειτονικές χώρες γιατί ίδιους μας κάνατε.