Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτές είναι οι στολές της "Αστυνομίας Πανεπιστημίων" - Τέλη Απριλίου οι πρώτες περιπολίες


Από το τέλος του Απριλίου θα ξεκινήσουν πιλοτικά οι περιπολίες αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.
Με νέα πράσινη στολή, αλλά με παλιό «μπλε» προσωπικό, αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), από το τέλος του μήνα. Και αυτό γιατί ο σχετικός διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τη λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη, ενώ υπάρχουν και διοικητικά προβλήματα για τις νέες αυτές υπηρεσίες τα οποία δεν έχουν λυθεί.

Έτσι, και προκειμένου να ξεκινήσει πιλοτικά το σχέδιο ασφάλειας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να επιστρατεύσει 200 αστυνομικούς από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι θα αποσπαστούν στις Ο.Π.Π.Ι. του Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Εξοπλισμένοι με χειροπέδες οι αστυνομικοί των Πανεπιστημίων

Έτσι, αυτοί οι 200 αστυνομικοί θα βγάλουν τις μπλε στολές τους και θα φορέσουν τις πράσινες που παρουσιάζει το Sputnik. Οι στολές αυτές ουσιαστικά είναι όμοιες με αυτές της Άμεσης Δράσης, με τη διαφορά πως το μπουφάν, το μπλουζάκι και το τζόκεϊ είναι πράσινα, το παντελόνι γκρι, ενώ εκτός από το έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν και σήμα της υπηρεσίας αυτής στο οποίο αποδίδεται ένα πανεπιστημιακό κτίριο.





Στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται χειροπέδες, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το εάν οι αστυνομικοί αυτοί που θα κινούνται μέσα στα ΑΕΙ, θα έχουν γκλοπ.




Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Sputnik, προϊστάμενος όλων των ομάδων της Αττικής θα τοποθετηθεί αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής που μέχρι τώρα υπηρετεί στο Τμήμα Δίωξης Αθλητικής Βίας.

Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη είναι το πού θα υπάγονται οι ομάδες αυτές όταν προσληφθούν οι 1.030 Ειδικοί Φρουροί, και το μέτρο επεκταθεί σε όλα τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Αν δηλαδή δημιουργηθεί κάποια αρμόδια Διεύθυνση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ή θα υπαχθούν στις Γενικές Περιφερειακές Διευθύνσεις Αστυνομίας, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάρχουν Πανεπιστήμια.

ΘΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ





Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέλος Απριλίου;;;
Από που θα αντληθούν πάλι αυτές οι δυνάμεις;;;;
Μάλλον από τα Α.Τ. , οπότε κλείστε τα εντελώς, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής των και να δούμε ποιος θα σχηματίζει δικογραφίες, ποιος θα κάνει μεταγωγές κλπ Υπηρεσίες των Α.Τ.!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
απο την ΔΕΗ τις πηρανε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το κακόγουστο αστείο πρέπει να τελειώσει πριν καν αρχίσει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οτι φανει του λωλοστεφανη
Μας ισσοπεδωσατε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσωπικό υπάρχει αλλά είναι πάντοτε κρυμμένο. Πρέπει κάποιος να σπάσει αυγά να έρθει σε σύγκρουση με το κατεστημένο.Αυτό συμβαίνει γιατί σε κανέναν δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ, ειτε στη φυσική ηγεσία είτε στην πολιτική αλλά ο μόνος που πληρώνει είναι ο απλός λαός.Όλοι τους για την λεζάντα και μόνο.Βάλτε έναν ιδιώτη επικεφαλή σε οποιαδήποτε Υπηρεσία και όλοι μας θα διαπιστώσουμε την διαφορά. Αυτά τα ολίγα και σε γενικες γραμμές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να δουμε το πείραμα πως θα πάει. Εσεις τι λέτε ; Εγώ νομιζω ότι θα ειναι η καλύτερη υπηρεσία χωρίς προβλήματα κ θα υπαρχει αγαστή συνεργασία αστυνομικών φοιτητών καθηγητών σε τέτοιο βαθμό που θα διδάσκετε στις σχολές. Πάτε στοίχημα ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να ραψετε πολλές γιατί κάθε μέρα θα σκίζονται!!!! Ε ρε γλέντια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα έχει και τον χάρτη του μετρο πάνω για να βοηθάει τους φοιτητές να εξαφανίζονται μετά το ξυλικι; Άρα Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει ποτέ ΟΠΠΙ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν βουλγαρική αστυνομία θα είναι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρασινες για να ομοιομορφια με τις διμοιριες υ.α.τ. που καθε τρεις και λιγο θα καλουνται να επεμβουν για να τους σωσουν και να βγαλουν το φιδι απ την τρυπα.
Ζουμε μεγαλες στιγμες!
live your myth in hellenicpolice
Ο χρήστης Νίκος είπε…
Σαν υπάλληλοι σε γήπεδο του γκολφ θα είναι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ευτυχως για τιςνεεςιδεες υπαρχουνστολες γιατιγιατους υπολοιπους πρεπει να βαζουν το χερι στην τσεπη.Αισχος και μετα μου λετε για εξοπλισμους και ομοιομορφια και διαταγες για προμηθεια αναγνωριστικων στολης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έπρεπε να πάρουν παραλλαγής αμερικάνικες είναι πιο ποιοτικές και θα έχουν καλό καμουφλάζ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι χάλια είναι αυτά..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάγονται και απευθείας στην ΔΕΗ να σωθούνε τα παιδιά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κόκκινες έπρεπε να φτιάξετε. Να μην φαίνονται τα αίματα από το ξυλο που θα μαζέψουν από τους απλυτους.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Έτσι ακριβώς, μιλάμε για μεγάλο δούλεμα. Είναι να τραβάς τα.. Μαλλιά σου στην ΕΛΑΣ