Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αθηνών με τον Διοικητή Ασφαλείας Αττικής - Τί ζήτησαν οι συνδικαλιστές


Ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών:  Αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο κ. ΤΖΕΦΕΡΗ Πέτρο  καταθέτοντας υπόμνημα με τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους  συναδέλφους – μέλη της που υπηρετούν στην Ασφάλεια τα οποία βεβαίως ταλανίζουν διαχρονικά τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, όπως:

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

     Διαταγές για μέτρα που διατάσσονται από προϊστάμενες ιεραρχικά Υπηρεσίες της Ασφάλειας και για μεταγωγές αργά το βράδυ, έχουν ως αποτέλεσμα να τροποποιείται αρκετά συχνά η Υπηρεσία που έχει ανακοινωθεί. Ως συνέπεια, αρκετές Υπηρεσίες προκειμένου να αποφεύγουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και παράπονα των συναδέλφων, επιλέγουν να μην εκδίδουν Υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.

 

ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ

ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  Ο πολλαπλασιασμός των απαιτήσεων από πλευράς της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για άσκοπα, κατά την άποψή μας, μέτρα ασφαλείας ενίσχυσης έτερων Υποδιευθύνσεων, αποβαίνει αποκλειστικά εις βάρος της φύσης και της κύριας αποστολής της εκάστοτε Υποδιεύθυνσης ή Τμήματος Ασφαλείας, την ίδια ώρα που οι καθημερινές απαιτήσεις των Υπηρεσιών αυτών εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συχνό φαινόμενο αποτελεί η αναζήτηση ευθυνών από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές αναφορικά με τη διεκπεραίωση των εκκρεμούντων υποθέσεων, κάτι που βεβαίως έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών.

 

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

   Έως ότου αποφανθούν οι δικαστικές αρχές όπου έχουμε προσφύγει, τον ενημερώσαμε ότι η διάθεση προσωπικού σε φύλαξη σταθερών στόχων συνεχίζεται, δυστυχώς, απρόσκοπτα. Επιπλέον, επιβάλλεται η πλήρης απεμπλοκή των ομάδων ΟΠΚΕ από την ακίνητη φύλαξη στόχων και επιστροφή στους τομείς αρμοδιότητάς τους. 

      Ο κ. Διοικητής αρχικά εξήρε το επίπεδο επαγγελματισμού και το φιλότιμο που επιδεικνύουν καθημερινά οι υπηρετούντες στις Υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι υπό την καθοδήγησή του έχουν ήδη επιδείξει σειρά επιτυχιών στην καθημερινή μάχη κατά της εγκληματικότητας στην Αθήνα. Συμφώνησε ότι ο κάθε αστυνομικός θα πρέπει να απασχολείται με το αντικείμενο της Υπηρεσίας του και όχι με τις συνεχείς ενισχύσεις άλλων Υπηρεσιών δηλώνοντάς μας ότι προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση αυτή. Από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό των στόχων, του τρόπου εκτέλεσης υπηρεσίας και των δυνάμεων που διατίθενται για τη φύλαξή τους.

  Από την πλευρά μας μνημονεύσαμε στον Διοικητή ότι συγκριτικά με το περσινό υπόμνημα που του είχαμε καταθέσει, μέσα σε ένα χρόνο αρκετά από τα προβλήματα που του είχαμε θέσει έχουν επιλυθεί.

       Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών το αμέσως προσεχές διάστημα θα μεταφέρει στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητήματα που υπερβαίνουν την αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και απασχολούν τους υπηρετούντες συναδέλφους της, φτάνοντας μέχρι την κορωνίδα της Ηγεσίας για την επίλυσή τους.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι συνδικαλισμός με όλη τη σημασία της λέξης ετσι δίνετε λύση στα προβλήματα για να μαθαίνουν αυτοί που κάνουν συνδικαλισμό απο την τηλεόραση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είδα κανέναν συνδικαλιστή σε πρεζοβαν ποτέ......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η καλυτερη Ένωση αστυνομικών με διαφορά.. τους ευχαριστώ για την υπηρεσιακη βοήθεια οταν την ειχα αναγκη και με βοηθησαν οι συναδελφοι εκει που υπηρετουν στην Ασφαλεια χωρις να με γνωριζουν και χωρις να ηταν υποχρεωση τους..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χ.Ζ.απο ΤΑ Καισαριανης..για ψαξου καλύτερα..συνδικαλιστης μονιμα στο βανακι που χάρη στην Ενωση Αθηνων υπαρχει πλεον διαταγή για αντικατασταση ή ρεπό την επομενη μερα