Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πότε αρχίζει τη βιντεοσκόπηση ο αστυνομικός με την κάμερα;


Μαθαίνουμε πως μετά την χορήγηση καμερών στους αστυνομικούς, έχουν προκύψει διαφόρων ειδών ζητήματα και προβληματισμοί στο προσωπικό, δεδομένου ότι η χρήση μπορεί να τους καταστήσει κατηγορούμενους.
 
Ξεκινάμε με το γεγονός πως δεν φαίνεται να υπάρχουν σαφείς οδηγίες, για το πώς και πότε ενεργοποιείται η κάμερα καταγραφής. Εξ' αυτού του γεγονότος όμως, αν κάποιος πολίτης θεωρήσει ότι προσβάλλονται τα προσωπικά του δεδομένα, εγκυμονεί ο κίνδυνος να στραφεί κατά του αστυνομικού που τον βιντεοσκόπησε με προφανείς συνέπειες.
 
Επίσης, δεν προηγήθηκε κάποιο συστηματικό σεμινάριο χρήσης, με αποτέλεσμα πολλοί αστυνομικοί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ακόμη και στη σύνταξη υπηρεσιακών αναφορών ελέγχου, καθώς πλέον ο έλεγχος θα πρέπει να συνοδεύεται και με το οπτικό υλικό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται από τις πηγές ενημέρωσης μας.
 
Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν αποτελεί πανάκεια αφεαυτού του. Και ειδικά η τεχνολογία. Δεν παραδίδεις κάτι και λύνεις το πρόβλημα. Αντιθέτως. Δημιουργείς επιπρόσθετα κι ενίοτε πολύ πιο σοβαρά από αυτά που δήθεν καλείσαι να λύσεις.
 
Θα το επαναλάβουμε. Δυστυχώς η ηγεσία μπορεί να δείχνει ότι διακατέχεται από καλές προθέσεις με προσανατολισμό προς τη διαφάνεια και την ανά περίπτωση καταγραφή της αλήθειας πίσω από τα κατά το δοκούν στιγμιότυπα. Χωρίς όμως σαφείς οδηγίες κι εκπαίδευση, δεν καταγράφεται καμία αλήθεια και φορτώνεις με επιπλέον κινδύνους το προσωπικό.
 
 
του Γιώργου Καραιβάζ 




Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ξεκινήσει νέα εργολαβια καταγγελιων για προσωπικα δεδομενα απο τους γνωστους αγνωστους με μονιμα κατηγορουμενους τους αστυνομικούς..οταν ολα γινονται στο πόδι για επικοινωνιακους και μονο λόγους του υπουργου αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο αστυνομικός απλά να την φέρει και να μεταδίδει live εικόνα σε κέντρο διαχείρισης και απο εκει να αποφασίζουν για την καταγραφή την χρήση και ασφαλή φύλαξη των αρχείων καταγραφής και να μην πετάνε το μπαλάκι στον αστυνομικό που την κουβαλάει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να γίνει όπως στην Αμερική. Όταν βγαίνεις από το αυτοκίνητο ενεργοποιείς την κάμερα και κάνεις τον έλεγχο. Πριν βγεις καταγραφεί το περιπολικό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολα στο ποδι μια ζωη , οπου φυσαει ο ανεμος , οπως να ναι και οτι να ναι , δεν ξερουν τι τους γινεται και που πανε τα τεσσερα. Κοιμουνται ορθιοι πληρωνουν και ξενοδοχειο.
Αν τους πει και καποιος ανωτερος πανε στη γωνια να δουν και αν ερχονται , αχρηστοι υποτακτικοι.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μη συζητάς αδερφέ, όλα στο πόδι και σε χαρτοπετσέτα γραμμένα