Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Το τελευταίο διάστημα ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο νομοσχέδια για την εκπαίδευση, παρά τις αντιδράσεις που συνάντησαν και τους/τις χιλιάδες φοιτητ(ρι)ές οι οποίοι στάθηκαν δυναμικά στον δρόμο εν καιρώ πανδημίας. Μέσω αυτών των νομοσχεδίων έρχονται αλλαγές στα προγραμμάτα σπουδών, εντατικοποίηση, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, εμπλοκή των σχολών μας σε ερευνητικά προγραμματά για μπάτσους και στρατό, ταξικοί αποκλεισμοί μέσω των νέων βάσεων εισαγωγής και της θέσπισης χρονικού ορίου φοίτησης. Παράλληλα, έρχεται η θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ο νέος πειθαρχικός κώδικας που ποινικοποιεί κάθε πολιτική δράση μέσα στα πανεπιστήμια. Η συνέχεια της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την καταστολή των αντιστάσεων που χτίζονται μέσα στα πανεπιστήμια για να την μπλοκάρουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισαν να επισπεύσουν την είσοδο των μπάτσων στις σχολές στα μέσα του Απρίλη.

Εμείς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης που καλέστηκε την Πέμπτη 8/4, ως αναρχικοί-αναρχικές φοιτητ(ρι)ες προβήκαμε σε μια συμβολική παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως με συνθήματα, τρικάκια και μπογιές. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο στόχο για να καταδείξουμε πως η κάθε υπουργός παιδείας και τα νομοσχέδια που νομοθετεί στοχεύουν στο τσάκισμα των αντιστάσεων και ικανοποιούν τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου, αλλά και για να υπενθυμίσουμε πως τέτοιες πρακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες από την φοιτητική κοινότητα. Θεωρούμε πως συμβολικές ενέργειες σαν αυτή -και άλλες πιο αναβαθμισμένες επιθέσεις- δεν είναι αντιπαραθετικές με τους μαζικούς αγώνες, αλλά αντίθετα είναι αναγκαίες για την προώθηση τους.

Ως αναρχικοί-αναρχικές γνωρίζουμε πως εκείνες οι απαντήσεις που μπορούν πραγματικά να καταργήσουν και να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση -και συνολικότερα τα σχέδια κράτους και κεφαλαίου- είναι η οργάνωση και η συλλογικοποίηση όλων μάς, η συμμετοχή μας σε μαζικές, δυναμικές πορείες, οι καταλήψεις και η δημιουργία κέντρων αντίστασης και αγώνα και οι μαζικές συγκρούσεις στον δρόμο. Ενάντια στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε, όπου καθημερινά παλεύουμε για την επιβίωση μας, καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, γνωρίζοντας πως οι νόμοι και τα διατάγματα τους καταργούνται μόνο στα οδοφράγματα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ



αναρχικοί-αναρχικές φοιτητές-φοιτήτριες

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια