Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση της Ένωσης Αθηνών με τον Διευθυντή των Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής


Ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ε.ΑΣ.Υ.Α., παρουσία και του εκλεγμένου αντιπροσώπου της Ένωσης Αθηνών στις Ο.Π.Κ.Ε. ΜΥΛΩΝΑ Δημητρίου, επισκέφθηκαν το Τμήμα Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Α/Δ΄ κ. ΦΥΛΑΚΤΑΚΗ Αθανάσιο.

Από πλευράς μας επικοινωνήσαμε το καλό κλίμα που μας μεταφέρεται από πλευράς του προσωπικού προς τη Διοίκηση της Υπηρεσίας, καθώς και το αίτημα περί οριστικής απαγκίστρωσης των Ομάδων  από  σταθερά σημεία και από αλλότρια από τη φύση της Υπηρεσίας καθήκοντα, τα οποία υποβαθμίζουν την επιχειρησιακή τους αξία, προκειμένου να απασχολούνται αποκλειστικά  με την κύρια αποστολή τους, που είναι η πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

         Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της ενεστώσας Διοίκησης, ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία είχαμε θέσει ως Ε.ΑΣ.Υ.Α. επιλύθηκαν, όπως π.χ. εργασιακά θέματα , η αποδέσμευση από δεκάδες -τότε- σταθερές φυλάξεις και η παροχή κινήτρων υπηρέτησης στις Ομάδες. Επίσης, αναφορικά με τη χορήγηση νέου εξοπλισμού στους υπηρετούντες, έχουμε λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις ότι επίκειται σύντομα.

Ο κ. Διευθυντής, ανέφερε, ότι οι Ομάδες έχοντας ενισχυθεί σημαντικά, έχουν φέρει εις πέρας μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις, εξαρθρώνοντας εγκληματικές οργανώσεις  (ανάμεσά τους και επικίνδυνους κακοποιούς), με άμεσο κίνδυνο για την ζωή τους, ενώ  δεν είναι λίγες οι φορές που συνδράμουν αποφασιστικά σε πολλές επιχειρήσεις άλλων Υπηρεσιών της Ασφάλειας. Η επιτυχημένη δράση τους  είναι πανθομολογούμενη από το σύνολο των πολιτών και τα Μ.Μ.Ε. Επιπλέον, μας γνωστοποίησε ότι βρισκόμαστε εν αναμονή και του νέου Π.Δ. το οποίο θα περιγράφει με σαφήνεια τη λειτουργία της Υπηρεσίας, αναβαθμίζοντάς την.

        Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, όπως απέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν, στέκεται αλληλέγγυα τόσο θεσμικά όσο και νομικά δίπλα στους συναδέλφους των Ομάδων, με δυναμικές παρεμβάσεις όταν κλήθηκαν να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, καθώς και σε περιπτώσεις τραυματισμού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ο διευθυντης κομαντο.μαχιμη ομαδα δυνατη η οπκε .εκει που ποναει η αστυνομια ειναι ο αξιωματικος υπηρεσιας,τα κεντρικα τμηματα να εχουν δυο.απλα πραματα,σας προκαλω να κατσετε ενα οχταωρο αγιο ομονοια ακροπολη,κυψελη,κολωνο,μενιδι,απροπυργο,περιστερι,αιγαλεω, μαρουσι.Μετα τα λεμε