Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛ.ΑΣ.: Πού θα βρίσκεται ο ειδικός αριθμός στις στολές των αστυνομικών – Η νέα διαταγή


Τον τρόπο και τα σημεία που θα είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να έχουν στη στολή τους τον ειδικό αριθμό που στην ουσία θα ταυτοποιεί άμεσα τα στοιχεία τους, ξεκαθαρίζει με διαταγή του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Οι επιχειρησιακές ομάδες όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ θα έχουν συγκεκριμένο σημείο που θα αναγράφεται αυτός ο αριθμός και θα ξεκινά και με γράμμα δηλωτικό της ομάδας που υπηρετούν.

Συγκεκριμένα, η διαταγή αναφέρει: «Το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) φέρει επί της στολής του, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα "Κ", δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Για τις Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών το ως άνω ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα «Κ», τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλους της ομάδα»

 

Στη διαταγή περιγράφεται και ότι στην ομάδα ΔΡΑΣΗ θα αναγράφεται ακόμα και αριθμός που θα δηλώνει σε ποια συγκεκριμένη ομάδα ανήκει ο αστυνομικός.

«... το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Ειδικών Δράσεων (ΔΡΑΣΗ) φέρει επί του άνω μέρους της οπίσθιας πλευράς του προστατευτικού εξοπλισμού του κορμού, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας, το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Δ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Περαιτέρω, κάτω από το ειδικό διακριτικό, με τη μορφή προσθαφαιρούμενης διάταξης, φέρεται η λέξη «ΔΡΑΣΗ»

Όσον αφορά τις διμοιρίες στα ΜΑΤ η διαταγή αναφέρει:

«... εκτός από το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης, προβλέπεται πλέον και για το προσωπικό των Υποδιευθύνσεων Μέτρων Τάξης και των Διμοιριών Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών, να φέρει επί του κράνους του, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας, το οποίο αποτελεί συνδυασμό του αριθμού της διμοιρίας στην οποία ανήκει και του αύξοντος αριθμού που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή. Ειδικότερα, για τις Διμοιρίες Υποστήριξης των ως άνω Διευθύνσεων Αστυνομίας το ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα “Δ”, τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης ως ορίζεται στον συνημμένο στην παρούσα διαταγή, πίνακα και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή».

 

Μίνα Καραμήτρου




Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Νικος είπε…
ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΜΑΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία τα γράφετε και τα λέτε. Κανένα πρόβλημα. Ποιος θα τα πληρώσει όμως δεν λέτε; γιατί εμείς πάλι, φράγκο δεν θα δώσουμε. Έχουμε το ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ του πρωθυπουργού.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειά σου Καραμαλάκη γίγαντα, το έλυσες το πρόβλημα μια και καλή.
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Όλοι βαση κανονισμού φέρουμε στη στολή μας το ΑΓΜΣ. Δηλαδή ΤΩΡΑ θα έχουμε και άλλον αριθμό? Ότι να 'ναι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμη μια διαταγή που γράφει " ο αστυνομικός θα υποχρεούται να φοράει " και όχι" η υπηρεσία θα υποχρεούται να χορηγήσει".. άντε πάλι στην σειρά να πληρώσουμε από την τσεπουλα μας. Θα φορτώσει καμία μέρα κανας συνάδελφος και θα βγει υπηρεσία με τυλιγμένο ύφασμα σαν αρχαίος Έλληνας και θα φωνάζει " ιδού τα χορηγουμενα " . Ρεεεεεε... ξυπνάτε επιτέλους εσείς οι υπευθηνοανευθηνοι και χρέωστε εξοπλισμούς στο προσωπικό. Εχουμε καταντήσει και βαζουμε ενα μισθο τον χρονο ο καθενας στα μαγαζιά της γειτονιάς για στολές κλπ κλπ. Ξεφτυλικια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα της αστυνομίας....είπαμε να λύσουμε και αυτό. Για τον Μένιο ακόμα μαλώνουμε αν πήγαμε μόνοι μας για υπηρεσία εκεί η αν τελικά ήρθε κάποια διαταγή το την οποία είδε όλος ο κόσμος εκτός της ηγεσίας και της ΓΑΔΑ αααα ναι και οι συνδικαλιστές δεν την είδανε, για τους οποίους έχω και μια πρόταση αφού θα βάλουμε εμείς γράμματα αριθμούς κτλ....όπως η πορεία που θέλατε να κάνετε στα Εξάρχεια τότε....θυμάστε?? Πείτε στα παιδιά που πετάνε μολότοφ, σπάνε την περιουσία του κόσμου φτύνουν βρίζουν προσπαθούν να χτυπήσουν κανέναν αστυνομικό κτλ.οταν τα κάνουν όλα αυτά με τα κράνη της κουκούλες κτλ. Μη ξεχνάνε και αυτοί να βάζουν γράμματα και αριθμούς πάνω τους. Αααα και κάτι ακόμα να βάζουν και οι αστυνομικοί αριθμούς και γράμματα που είναι στις φυλάξεις ασήμαντων προσώπων...αααα συγνώμη σημαντικών VIP της κακιάς ώρας ήθελα να πω να ξέρουμε επιτέλους πόσοι απασχολούνται σε κάτι τέτοιους και για ποιο λόγο δεν υπάρχει πραγματικά αστυνομία για τον κόσμο. Να βάλουμε ένα Φ. Και τον αριθμό...να ξέρει ο κόσμος και εμείς αααα φιλιππινέζα κάποιου είναι και αυτός. ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.