Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μηταράκης: οι πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι λιγότεροι από όσους νομίζει ο κόσμος


«Η μέγιστη πλειοψηφία των αιτήσεων για άσυλο, δεν καταλήγουν σε εξέταση ασύλου, γιατί οι ίδιοι που έχουν καταθέσει την αίτηση, δεν εμφανίζονται στις συνεντεύξεις» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104.6 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι πολλοί πρόσφυγες «εκμεταλλευόμενοι κυκλώματα φεύγουν από τη χώρα για την κεντρική και δυτική Ευρώπη».

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης «το 2021 έχουν μειωθεί οι ροές κατά 89% στα νησιά μας σε σχέση με το 2020. Σε κάποια νησιά που είχαμε πρόβλημα παλιά, έχει μήνες να φανεί έστω και ένας. Αυτό μας έχει επιτρέψει να κλείσουμε ως τώρα τουλάχιστον 70 δομές στην ηπειρωτική χώρα, ενώ αποσυμφορήσαμε τα νησιά μας χωρίς νέες δομές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία «τους τελευταίους 12 μήνες έχουν φύγει νομίμως, με απελάσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις, ή με μετεγκαταστάσεις από τη χώρα περισσότεροι απ’ όσοι μπήκαν. Έχουμε θετικό ισοζύγιο, με 7.300 που έχουν έρθει, ενώ φύγανε στο αντίστοιχο διάστημα 11.500». Ο Νότης Μηταράκης είπε ότι «στις δομές φιλοξενίας έχουμε 56.000 όταν πριν ένα χρόνο είχαμε 92.000. Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στη χώρα μας είναι περίπου 60.000 Στη χώρα μας έχουμε λιγότερους πρόσφυγες απ’ όσους πιστεύει η κοινή γνώμη», κατέληξε.

 





Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε Νότη πρέπει να είσαι μεγάλος βλάκας....δεν εξηγείται αλλιώς.
Κάνε μια βόλτα,αν μπορείς βέβαια και δεν σε πλακώσουν στα μπουνίδια,στην Ομόνοια,στην Αχαρνών,Πατησίων κλπ κλπ
Εκεί είναι οι επένδυτές σου....😡😡😡😡😡
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πραγματικά για γέλια, υπουργός δύο κόσμο του, έπρεπε να είναι ο τίτλος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πόσοι από τους πρώην πρόσφυγες τελικά παίρνουν άδειες διαμονής ως μετανάστες ή ελληνικές ταυτότητες θα μας το πείτε ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΣΥ πόσοι νομίζεις ότι είναι ; 200 η 400
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός νομίζει ότι μας κοροϊδεύει τωρα ; Βλέπουμε τι συμβαίνει κ θα το δείτε κ στις εκλογές εςεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσοι λίγοι ώστε να τους φιλοξενησεις στο εξοχικό σου;;
Ο χρήστης Adekastos είπε…
Οι πρόσφυγες είναι σίγουρα λιγότεροι οι λαθρομεταναστες όμως είναι σίγουρα πολλοί περισσότεροι και δεν μας είπες πόσοι είναι δαυτοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πράγματι είναι λιγότεροι αφού τους δίνει ιθαγένεια αβερτα...Ρε άιντε από δω