Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χανιά: Κλειδωμένη πόρτα βρήκαν οι αστυνομικοί στην έρευνά τους στον οίκο ευγηρίας


Περισσότερο από έναν μήνα θα χρειαστούν τελικά τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων να ολοκληρώσουν την έρευνά τους για τους μυστηριώδεις θανάτους στο γηροκομείο του νομού και να υποβάλουν τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς καθημερινά δέχονται νέες καταγγελίες και μαρτυρίες και απομένουν πολλά βήματα ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν το σύνολο τής υπηρεσίας ασχολείται με τη συγκεκριμένη υπόθεση και έχουν υποβάλλει αιτήματα για δεδομένα σε τράπεζες, ΙΚΑ, ΔΟΥ και υποθηκοφυλακεία, προκειμένου να εξετάσουν όλες τις προεκτάσεις της υπόθεσης, ακόμα και εκείνο της οικειοποίησης περιουσίας θανόντων ηλικιωμένων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στον οίκο ευγηρίας. 

 

Κλειδωμένη πόρτα 

Αστυνομικοί, που έχουν γνώση της έρευνας, αναφέρουν στη huffpost.gr ότι ακόμα και κατά την έρευνά τους στα τέλη Μαρτίου παρατήρησαν στοιχεία, που τους εντυπωσίασαν. Τρανταχτό παράδειγμα η κλειδωμένη πόρτα, η οποία οδηγούσε από το ισόγειο στο υπόγειο, όπου υπάρχουν κλίνες ηλικιωμένων, με την υπεύθυνη τής βάρδιας να ισχυρίζεται ότι αγνοούσε πού ήταν το κλειδί. 

 

Οι διαπιστωμένοι από τους αστυνομικούς θάνατοι, που σχετίζονται με το ίδρυμα ανέρχονται στους 64 από την 1η Ιανουαρίου του 2020, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021, με τις καταγγελίες για κακομεταχείριση των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων να προσεγγίζουν τις είκοσι.

 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στον νομό Χανίων και όχι μόνο, με τους υπευθύνους του οίκου ευγηρίας να επιμένουν ότι πρόκειται για σκευωρία και ανυπόστατες καταγγελίες.

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια