Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακασκευάζονται πλήρως με σύγχρονες προδιαγραφές τα λεωφορεία των ΜΑΤ


Πριν από λίγα μόλις χρόνια, σε συνάντηση της τότε ηγεσίας με τους υπηρετούντες
στο αμφιθέατρο των ΜΑΤ στην Καισαριανή, ακούστηκε πως αποτελεί στόχο και έργο ζωής, ο εκσυγχρονισμός των κινητών φέρετρων με τα οποία μετακινείται το προσωπικό. 
 
Μάλιστα, δόθηκε με κάθε ειλικρίνεια η εξήγηση του πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλιστούν οικονομικοί πόροι, πέραν των αναλώσιμων, για μια υπηρεσία που υπηρετεί κι αποτελεί συνώνυμο της σκληρής καταστολής, ανεξάρτητα από το γεγονός πως αποτελεί μια από τις βασικότερες καρδιές του κράτους. Έναν αληθινό πυλώνα.

Η εισαγωγή θεωρείται απαραίτητη, καθώς κάπως έτσι απεικονίζεται η προσπάθεια που καταβλήθηκε για να υλοποιηθεί ο στόχος. Και ο στόχος υλοποιείται με την πλήρη εκ βάθρων ανακατασκευή σε πρώτο χρόνο 40 λεωφορείων των ΜΑΤ και με πιστώσεις που όπως λέγεται έχουν εξασφαλιστεί, άλλων 30 στον χρόνο που ακολουθεί.
 
Και τί σημαίνει ολική ανακατασκευή; Ξήλωμα των πάντων. Από μηχανολογικά μέρη μέχρι και τα αισθητικά. Πάνω στο σκελετό του αμαξώματος, θα επανατοποθετηθούν και θα συναρμολογηθούν τα πάντα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν καθοριστεί από ομάδα αξιωματικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας. 
 
Σημειώνεται πως θα πρόκειται για ανανέωση 20ετίας, καθώς από το 2000 και το 2003 έχει να γίνει προμήθεια οχημάτων για τις μεταφορές των ΜΑΤ, συνολικού κόστους άνω των 2.000.000 ευρώ.
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ  
 
 




Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας είναι καλά ο ΧΡΙΣΤΟΦΑΡΕΙΖΗΣ, που ενδιαφερόταν πραγματικά για τον εκσυγχρονισμό του στόλου σας,ο οποίος φυσικά με τη βοήθεια της τότε πολιτικής ηγεσίας, που ήταν η Μεγάλη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ονόματα να μη λέμε, είχαν ευήκοα ώτα και προοδευτικές ιδέες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καραιβαζ μάλλον δεν έκανες σωστό ρεπορτάζ, για να τελειώσει η ανακατασκευή θα περάσουν καμιά 10αρια χρόνια και αυτό γιατί δεν υπάρχουν εφεδρικά προς αναπλήρωση των υπαρχόντων. Για τις μονάδες που επιχειρούν σε όλη την επικράτεια έπρεπε να έχει βγεί κονδυλι χθες αλλά οι καλαμαραδες τα δίνουν άλλου. Δεν πειράζει ας κάνουν την πασαρελα τους μέχρι τις εκλογές οι κυβερνητικοί, το σανό τελείωσε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ η συντηρητική παράταξη που μας αγαπάει μας δίνει μπράβο κ πάλι μπράβο οκ θα ανταποδώσουμε στην ώρα τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστά τα λες, με τον ΧΡΙΣΤΟΦΑΡΕΙΖΗ, εφοδιασθηκαν τα ματ και οι διμοιρίες υποστήριξης, με καινούργια και αξιόλογα υλικά και μέσα, αλλά και εκπαιδευτηκαν σωστά και εντατικσ.... Μετά από αυτόν τίποτα, μόνο κάτι ψιλόλογια που και που.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ρίξει 50 χιλιάρικα στο καθέ λεωφορείο 20ετιας??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αδερφέ θα τα αναλάβει η ΕΑΒ , σε συμπαραγωγή μαζί με την τροποποίηση των F-16 σε viper. Έτσι θα έχουμε και τροποποιημένα λεωφορεία viper.
Κάποτε υπήρχαν τα αθάνατα HINO και είχαν φάει το σπρώξιμο της ζωής τους καθημερινά από όλη την διμοιρία για να ξεκινήσουν . Εκεί οδηγούμαστε και πάλι.
Ο χρήστης Diasnet- AWMN είπε…
Ας μας πει κάποιος ποτέ έγιναν κινητά φερετρα ειδικά τα οχήματα της ΔΑΕΑ με απόδειξεις..... Ποιος είπε πως θα χρειαστούν 10 χρόνια για την ανακατασκευή τους... Ήδη ορισμένα είναι σχεδόν έτοιμα.... Και σας πληροφορώ πως ειδικά τα οχήματα της ΔΑΕΑ είναι τα πιο καλόσυντηρημένα έστω και με τα μέσα που διαθέτονται από τεχνικής άποψης.... Μη λέμε λοιπόν αερολογίες χωρίς να ξέρουμε. Και μην ξεχνάμε πως και τα σίδερα κάποτε λυγίζουν δεν κρατούν για χρόνια και ότι τις ώρες που έχουν δουλέψει αυτά είναι πάρα πολλές.... Αυτοκίνητα είναι και παθαινουν βλάβες ΌΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΆ ΦΈΡΕΤΡΑ ΑΥΤΌ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ ΓΙΑΤΊ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΥΠΟΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΆ.....
Ο χρήστης Diasnet- AWMN είπε…
Και γιατί ακυρώθηκαν τα σχόλια μου γι αυτήν την ανάρτηση??? Ποιος ο λογος
Ο χρήστης Diasnet- AWMN είπε…
Περιμένω να δω τους λογους
Ο χρήστης Ανωνυμος είπε…
Κατάντια για τους μετέπειτα αξιωματικούς να έχουν περάσει 17 χρόνια και να λένε οι παλιοί που είσαι ρε Βαζέχα. Αξιωματικός που έδειχνε με λόγια και έργα ότι αγαπούσε αυτή την υπηρεσία και όχι με πορδες. Να είναι καλά ο άνθρωπος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άραγε ποιος να ενδιαφέρθηκε και επισκευάζονται για να δούμε δω μέσα οι σοφοί σχολιαστές τι θα αποφανθούν? Για να δούμε ποιοι θα φωτογραφίζονται μπροστά τους? Αφού σε ένα χρόνο θα έχουν παραδοθεί όλα επισκευασμένα ενώ κάποια είναι ήδη έτοιμα....