Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Σημαιοφόρος του ΛΣ - Τον χαρακτήρισαν υπαίτιο για το φιάσκο στα Εξάρχεια με τους εμπόρους ναρκωτικών αλλά το Αναθεωρητικό Δικαστήριο έχει άλλη άποψη


Στο Συμβούλιο τού Ναυτοδικείου Πειραιά επέστρεψε με διάταξή του η Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου την υπόθεση Σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος είχε παραπεμφθεί απευθείας στο Πενταμελές Ναυτοδικείο με τις κατηγορίες της έκθεσης κατά συρροή, σωματικής βλάβης από αμέλεια, ψευδούς βεβαίωσης και παράβασης καθήκοντος.
Ουσιαστικά είχε χαρακτηριστεί υπεύθυνος για την επιχείρηση - φιάσκο στα Εξάρχεια, στις 4 Απριλίου του 2019, όταν στελέχη του Λιμενικού προσπάθησαν να συλλάβουν εμπόρους ναρκωτικών.
Ο Σημαιοφόρος προσέφυγε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο, το οποίο απεφάνθει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και για αυτό επέστρεψε την υπόθεση.
Ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κάσσης δήλωσε:

Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό το οποίο υπέστη ο εντολέας μου από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ σχετικά με την επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γνωστές πλέον από τα δημοσιεύματα της ίδιας μερίδας ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη τελικά στάθηκε στο ύψος της με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται. Αποδείχθηκε ότι μια προαναγγελθείσα, όχι από δικαστική αρχή αλλά από συγκεκριμένων συμφερόντων ΜΜΕ, δίωξη και παραπομπή ακυρώθηκε.

            Μια προανάκριση, η οποία ήθελε απλά και μόνο να καλύψει τις ευθύνες των ανθρώπων που πραγματικά θέλουν να θεωρούν τα Εξάρχεια ως περιοχή πέραν της δικαιοδοσίας των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, απεδείχθη – τουλάχιστον – έωλη. Μια προανάκριση, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, είχε ως μόνο στόχο την παραπομπή σε δίκη ενός συγκεκριμένου αξιωματικού για πολύ συγκεκριμένους λόγους.








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι η υπόθεση με το που πας ρε Καραμήτρο ; Αυτη ειναι ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιάσκο ή οργανωμένο κύκλωμα με συμμετοχή ενστόλων που θεωρούσαν ότι απέναντί τους είχαν τίποτα αναρχικούς σε δράση κατά των ναρκωτικών και πήγαν να δείξουν ποιος ελέγχει την περιοχή;