Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης σε περιοχές της Αττικής


Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην περιοχή της Καλλιθέας και σε όμορες περιοχές της Αττικής (Ρέντη, Παγκράτι, Αιγάλεω).

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 6-4-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, οκτώ (8) άτομα (4 άνδρες και 3 γυναίκες αλλοδαποί και μία ημεδαπή) μέλη των εγκληματικών ομάδων.

Μετά από ενδελεχή έρευνα αποκαλύφθηκε η δράση δύο (2) εγκληματικών ομάδων, οι οποίες έχοντας ως βάση την περιοχή της Καλλιθέας προέβαιναν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κυρίως στην περιοχή της Καλλιθέας.

Η ενασχόληση τους με την προμήθεια-εμπορία-διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών αποτελούσε τη βασική πηγή εισοδήματος τους, καθώς η δραστηριότητα τους ήταν διαρκής και καθημερινή.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης:

Τα μέλη των ομάδων χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν εκδοθεί σε μη υπαρκτά πρόσωπα και για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν και διαδικτυακές εφαρμογές.
Στις επικοινωνίες τους απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα ονόματα τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο ταυτοποίησης τους.

Πριν την πραγματοποίηση της εκάστοτε αγοραπωλησίας προηγούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον "πελάτη" κατά τις οποίες καθορίζονταν ο χρόνος και το σημείο συνάντησης καθώς και η επιθυμητή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και ειδική διάλεκτο όταν αναφέρονταν στις ναρκωτικές ουσίες, στις ποσότητες που διακινούσαν και στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένα οχήματα

Όπως διαπιστώθηκε, η πρώτη ομάδα εμπλέκεται σε περισσότερες από -400- περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δεύτερη ομάδα σε περισσότερες από -350- περιπτώσεις.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-23,7- γραμμάρια κοκαΐνης
-6,6- γραμμάρια κάνναβης,
-16- ναρκωτικά δισκία,
χρηματικό ποσό -23.411- ευρώ,
-2- πιστόλια και -9- φυσίγγια
-3- ζυγαριές ακριβείας,
-3- μαχαίρια,
αλεξίσφαιρο γιλέκο
πλήθος τηλεφωνικών συσκευών
-3- αυτοκίνητα

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Ξανά και ξανά και πάλη ελεύθερη και πάλι από την αρχή. καιρός να σφίξουν τα λουριά ....