Μανώλης Φραντζεσκάκης: Να εκδοθεί ΝΕΑ (τροποποιητική) διαταγή για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό!


Δημοσιεύουμε κείμενο τού Μανώλης Φραντζεσκάκη, συνδικαλιστή αστυνομικού: Την 2/4/2021 εκδόθηκε απο το Αρχηγειο μας η με αριθμό 1533/18/678748 διαταγή για την επιλογή Αστυνομικών για την απόσπαση τους σε διπλωματικές αρχές της χώρας μας, στα πλαίσια ειδικής αποστολης, προκειμένου να συνδράμουν στην έκδοση θεωρήσεων (field workers).

Με έκπληξη διαπιστώσαμε οτι δικαίωμα αίτησης έχουν μονο οι Αστυνομικοί μεχρι το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, εξαιρώντας τους Υπαστυνομους του Ν. 3686/2008, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια οργανική θέση με τους βαθμοφόρους που κατέχουν οργανική θέση Αρχιφύλακα (με εξετάσεις) - Ανθυπαστυνομου.

Δηλαδή, εδω πρόκειται για προφανέστατη διάκριση - αδικία , αφού οι ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΙ του Νόμου κατέχουν πάντοτε οργανική θέση Ανθυπαστυνόμου και ανεξαιρέτως σε όλες τις Υπηρεσίες, πάραυτα δεν έχουν δικαίωμα αίτησης για την απόσπαση τους στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, στην παράγραφο -6- της ανωτέρω διαταγής αναγράφεται ότι όσοι Αστυνομικοί θα αποσπαστούν στο εξωτερικό στη συνέχεια θα χάσουν την οργανική τους θέση και θα επανατοποθετήθουν σε Υπηρεσια της περιοχής μετάθεσης τους. Προφανώς πρέπει να αλλάξει κάτι όσον αφορά τη διαδικασία μετακίνησης, έτσι ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία με τις έκτακτες μεταθέσεις...

Ζητάμε απο το Αρχηγείο μας, την έκδοση νέας διαταγής η οποία θα περιλαμβάνει και τους Υπαστυνομους τους Ν. 3686/2008 ως δικαιούχους να καταθέσουν αίτηση, καθώς επισης και την αφαίρεση του άρθρου 6 της διαταγής ώστε να επανέρχεται στην οργανική του θέση μετά το πέρας της εξάμηνης απόσπασης του στο εξωτερικό και να γίνει η απλούστευση της διαδικασίας και να εφαρμοστεί και η συνταγματική αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ για όλους τους έχοντες ακριβώς την ίδια οργανική θέση Αστυνομικούς.

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Μέλος ΔΣ ΕΑΥΘ

Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

 
6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, ή δεν έχετε διαβάσει την ΚΥΑ που διέπει τις αποσπάσεις στο εξωτερικό και ή κάποιος άλλος είναι ο λόγος που γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν.
Αν θέλετε να είστε δίκαιος, να ζητήσετε να πηγαίνουν αστυνομικοί που υπηρετούν για χρόνια σε Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Τροχαίας και ΤΔΜ. Και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ.
Και για να σας βοηθήσω, η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β845/16.6.2010 και συμπληρώθηκε με το ΦΕΚ Β2029/12.9.2011

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέτε μόνα ζυγά δικά σας και βαθμός υπαστυνομου καθήκοντα υπαστυνομου αλλά τώρα μας συμφέρει ο βαθμός του Ανθυπαστυνομου γιατί αυτή την οργανική κρατάμε, τι άλλο θα ακούσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σε πείραξε εσένα ? Το πόσο αξιοκρατικά κ με πιά διαφάνεια θα γίνει η επιλογή ούτε λόγος.

Ανώνυμος είπε...

μαλλον τους έχουν πάρει χαμπάρι πόσο δουλευταράδες είναι..Αλλά συγχωράτε με για να καταλάβω..Όποτε σας βολεύει έχετε οργανική ανθυπαστυνόμου και όποτε σας βολεύει είστε ισοι και διεκδικείτε ισονομία με τους αξιωματικους της σαεα..Μα ρε παιδιά δεν γίνεται και τα δύο. Αν είστε αξιωματικοί και η διαταγη ζητάει μεχρι ανθυπες και σας επιτρέψουν τότε γιατί να μην πανε και οι της σαεα??

Σε αυτην την διαταγή που προφανώς σας εξισώνουν με τους λοιπούς αξιωματικούς δεν σας αρέσει...γιατί καλά τα αστερακια αλλά το χρήμα ακομα καλύτερο.

400 χρονια σκλαβιάς είναι αυτά...τουρκοσπορος λαός, κουτοπόνηρος..

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά, άλλα ξεχάσατε το όριο ηλικίας.
Μέχρι πότε θα υπάρχει το 45αρι γενικά στις προκηρύξεις??
οι υπόλοιποι δεν είναι ισότιμοι με τους νεότερους??
εάν τα 45 είναι η ημερομηνία κλειδί για την αστυνομία τότε ας μας συνταξιοδοτήσουν όπως γινόταν παλαιότερα.
Μέτα τα 45 δεν μπορείς να δώσεις για βαθμό, δεν μπορείς να πας σε πρεσβεία κ.α. Σκόπια, περιπολικό, μέτρα κ.α. μπορείς????

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες φίλε συνάδελφε.Στην ΕΛ.ΑΣ να ξέρεις ο έχων μαχαίρι τρώει και πεπόνι.30 χρόνια στο σώμα που έχω δεν έχει αλλάζει τίποτα.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.