Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας: ένας αγώνας που δεν παραδόθηκε - του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Έτσι, τώρα που το κράτος υποτίθεται ότι δικάζει την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, είναι η στιγμή να επιστρέψουμε στην ιστορία της, τις παρακαθήκες της, την παρουσία του ίχνους της εδώ και τώρα.

Έχω εξηγήσει ότι δεν μου αναλογεί να τοποθετηθώ προσωπικά σε σχέση με την παρουσία και την λήξη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Ως προς τη δράση της, μιλάνε τα κείμενά της. Ως προς την ιστορία της συγκρότησης, της συνέχειας και της λήξης της, είναι μια πολιτική συζήτηση που ανήκει στο αντιστασιακό κίνημα και ειδικότερα σ’ εκείνους που θα συνεχίσουν την ένοπλη πάλη. Σίγουρα αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει μέσα στο πλαίσιο των σεναρίων της καταστολής… Ακόμα και τα πρώην μέλη ή ακόμα και πρώην οργανώσεων δεν έχει νόημα να απολογίζουν δημόσια αν δεν γίνεται στα πλαίσια μιας νέας οργανωτικής προσπάθειας ή έστω προτάγματος και τότε αρκετά συνεσταλμένα. Όταν συμβαίνει το πρώτο, υποκρύπτει και αποκαλύπτει ταυτόχρονα ιδιοτελείς σκοπούς. Από την αυταρέσκεια, μέχρι τη μεταξίωση της ιστορίας σε προσωπικούς και πολιτικούς τίτλους... Οι αναφορές μου στις πράξεις, τον λόγο και τις οργανωτικές παρακαταθήκες των οργανώσεων είχε, έχει και θα έχει ως βάση μόνο όσα οι ίδιες έχουν κάνει ή έχουν πει και τέτοιες αναφορές έχουν νόημα όταν υπηρετούν έναν κοινό προσανατολισμό αγώνα. Οπότε, από την ιδιαίτερη θέση ευθύνης που ανέλαβα για τη συνέχεια του αγώνα, μπορώ σταχυολογώντας να υπενθυμίσω πράξεις και λογική, να επεξηγήσω χωρίς εμβόλιμα στοιχεία και να επικαιροποιήσω χωρίς κουτσουρέματα και αλλοιώσεις.

Το κράτος δεν μπορεί να δικάσει έναν αγώνα που δεν παραδόθηκε στον σπαστήρα του

«Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας έκανε το καθήκον της, όπως μπόρεσε, για όσο υπήρχε ένα συλλογικό σώμα που αναγνώριζε αυτό το καθήκον. Ο καλύτερος πάντα θα λείπει. Η ευθύνη του αντάρτικου ανήκει στην πραγματικότητα κι η ευθύνη της πραγματικότητας ανήκει στο αντάρτικο. Χαίρομαι που ήμουν, είμαι και θα είμαι ενεργό υποκείμενο αυτής της ευθύνης κι όχι θεατής ή παρατρεχάμενος.»

Το 2ο μέρος της δημόσιας τοποθέτησής μου σχετικά με τη δίκη εναντίον μου και εναντίον του Βαγγέλη Σταθόπουλου για την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας ακολουθεί στο pdf που επισυνάπτεται εδω. Το αρχείο συμπεριλαμβάνει την τοποθέτησή μου ολοκληρωμένη (1ο κ 2ο μέρος), με τις απαραίτητες διορθώσεις.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια