Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου για το Πάσχα


Οι Άγιες ημέρες του φετινού Πάσχα βρίσκουν το σύνολο της κοινωνίας μας να διανύει το τελευταίο στάδιο μίας μακράς, εξαιρετικά επώδυνης δοκιμασίας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Αναμφίβολα το αίσθημα της κόπωσης, σωματικής και ψυχολογικής, που βιώνουμε όλοι μας αποτελεί μία σημαντική πρόκληση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε καθώς βαίνουμε προς την πολυπόθητη έξοδο αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας υγειονομικής κρίσης.

 

Τις Άγιες τούτες στιγμές της Χριστιανοσύνης, το ένστολο δυναμικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παραμένει σταθερά, διαχρονικά μακριά από τις οικογένειές του, τιμώντας επάξια την κρίσιμη αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

 

Από την ηπειρωτική Ελλάδα έως τις ακριτικές γωνιές του Έβρου και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και σε κάθε άλλη σπιθαμή ελληνικού εδάφους η παρουσία των γυναικών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας όλο αυτό το διάστημα είναι ισχυρή και διαρκής, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας. Η σπουδαία συλλογική αυτή προσπάθεια αποδεικνύεται καθημερινά κρίσιμη παράμετρος στην εξασφάλιση της ευημερίας της χώρας μας, τυγχάνοντας καθολικής αποδοχής.

 

Ταυτόχρονα το σύνολο του σωφρονιστικού προσωπικού, των εξωτερικών φρουρών καθώς και του υπόλοιπου προσωπικού που υπηρετεί καθημερινά στις υποδομές των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Επικράτειας καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια, η οποία αποδεικνύεται βαρυσήμαντη για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης. Η διαρκής τους προσήλωση, το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος και ο αξιοσημείωτος επαγγελματισμός τους έχουν οδηγήσει ως σήμερα σε έναν υποδειγματικό τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης υπό εξόχως δύσκολες συνθήκες, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εν λόγω υποδομών με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όσων κρατούνται στις δομές σωφρονισμού της χώρας μας.

 

Σε όλους εσάς απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχαριστίες μου με τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και οικογενειακή ευτυχία και το βαθύτερο νόημα των Αγίων τούτων ημερών να εμπνεύσει εσάς και τους οικείους σας.

 

Καλή Ανάσταση!

 

Καλό Πάσχα!









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τις ευχες στο φιλο σας τον μενανδρο ξεχασετε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση κ Υπουργέ