Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμαλιάδα: Αθωωτική η απόφαση για τον θάνατο της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου στο μοιραίο τροχαίο


Η εκδίκαση της υπόθεσης για τον θάνατο την Άννας Πολλάτου ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή αργά το μεσημέρι, με τους συγγενείς να φεύγουν από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας απογοητευμένοι και χωρίς να θέλουν να πουν τίποτα, όπως και οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.

 

Εκτός από την έδρα του Δικαστηρίου, απαλλακτική ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως για τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

 

Ένα κατασκευαστικό λάθος στο Ι.Χ της Άννας Πολλάτου ήταν η αιτία θανάτου της ολυμπιονίκη το 2014 – Τι δείχνει η πραγματογνωμοσύνη Άννα Πολλάτου

 

Η Άννα Πολλάτου το μεσημέρι της 14ης Μαΐου 2014, κατευθύνονταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης και από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο που κατευθύνονταν προς την Πάτρα.

 

 

Από τη σύγκρουση η άτυχη Άννα υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο. Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της – το 2019 – βγήκε το πόρισμα, ότι αιτία για τον θάνατό της ήταν κατασκευαστικό λάθος στο μοιραίο αυτοκίνητό της, με την τότε αντιεισαγγελέα Αμαλιάδας κα Αγγελική Κυριαζή να ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων.

 

Όταν τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, παρότι το μικρό όχημα της Άννας Πολλάτου χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού.


dikastiko.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια