Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια παράπονα έκανε η ΠΟΑΞΙΑ στον Υπουργό - Βαθμολόγιο, νυχτερινά, λειψανδρία στο τραπέζι


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ: Το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε στις 9/4/2021 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην αίθουσα “Παύλος Μπακογιάννης” παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του κ. Γεώργιου Σταμαδιάνου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματός μας και σε συνέχεια των προηγουμένων συναντήσεων, ολοκληρώνοντας έτσι τις επαφές με το σύνολο της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Στον κ. Υπουργό αναδείξαμε σειρά ζητημάτων τα οποία θεωρούμε ότι άπτονται της δικής του πολιτικής αρμοδιότητας και αφορούν θεσμικά, οικονομικά και άλλα αιτήματα.

   1.Eπισημάναμε, με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, το θέμα της μη συμμετοχής της Ομοσπονδίας μας στις εργασίες της επιτροπής για την κατάρτιση του βαθμολογίου και τη συστηματική αποφυγή ενημέρωσής μας σχετικά με τις ρυθμίσεις που περιείχε το εν λόγω π.δ. και τις οποίες πληροφορηθήκαμε από διαρροές στον ηλεκτρονικό τύπο. Δηλώσαμε, δε, ότι ως Ομοσπονδία έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε πραγματικά στη διαμόρφωση ρυθμίσεων επ’ ωφελεία όλων και σε κατεύθυνση, η οποία να εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα τόσο των μελών μας όσο και του ιδίου του Σώματος. Εμμείναμε ξεκάθαρα στην πάγια θέση μας ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι θέμα μισθολογικών απολαβών και όχι σωρηδόν απονομής βαθμών εν είδει καθρεφτών και αστραφτερών γυάλινων αντικειμένων σε ιθαγενείς. Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξε αστοχία στις ενέργειες των υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ μας ενημέρωσε ότι το σχέδιο του π.δ. παραμένει ακόμη για εκτίμηση στο Γενικό Λογιστήριο.

      2.Επαναλάβαμε στον κ. Υπουργό το θέμα της μη καταβολής της αποζημίωσης για τις ώρες νυχτερινής απασχόλησης, της μη επέκτασης από 48 σε 64 ώρες και την κατάργηση του ετησίου πλαφόν νυχτερινής απασχόλησης. Τονίσαμε ό,τι είναι απαράδεκτο εν έτει 2021 η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός να εργάζονται τις νυχτερινές ώρες αμισθί τη στιγμή που ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας απολαμβάνει παχυλών πάσης μορφής αποζημιώσεων και επιδομάτων. Για το θέμα αυτό ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι ήδη τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να θέσει εκ νέου τη διεκδίκηση αυτή.

      3.Θέσαμε το θέμα της μη καταβολής του συνόλου του Β.Ο.Ε.Α. από το Μ.Τ.Σ. και ζητήσαμε την παρέμβαση του κ. Υπουργού στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση σε μία κατάσταση η οποία κάθε άλλο παρά τιμά τον αρμόδιο φορέα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, δηλώνοντας ότι θα προβεί σε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί για την επίλυσή του.

    4.Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από εμάς για τη δυσαρέσκεια, η οποία έχει δημιουργηθεί στο αστυνομικό προσωπικό μετά από υπερβολικές και ενίοτε άστοχες ενέργειες σε επίπεδο πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας τον τελευταίο καιρό. Του επισημάναμε ότι η Ηγεσία δεν πρέπει μόνο να κανοναρχεί, αλλά παράλληλα να νουθετεί και να παρακινεί με θετικές συμπεριφορές το προσωπικό και ιδιαίτερα του Αξιωματικούς, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη της διοίκησής του. Οι, δε, μετακινήσεις των Αξιωματικών θα πρέπει να γίνονται αξιοκρατικά και με φειδώ στα πλαίσια του υπηρεσιακού συμφέροντος και πάντως όχι υπό το κράτος της επίδειξης πυγμής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό που πρέπει να επιδειχθεί είναι ο σώφρων λογισμός και η εμπιστοσύνη στα στελέχη.

     5.Η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας απετέλεσε ξανά θέμα, για το οποίο επανήλθαμε και σε αυτή τη συνάντηση, όπως είχαμε πράξει και στο παρελθόν. Προτείναμε στον κ. Υπουργό αντί για τη διατήρηση μεγάλων υπηρεσιακών σχηματισμών οι οποίοι καθίστανται τελικά ανελαστικοί, να στελεχωθούν ικανοποιητικά τα Α.Τ. και Τ.Α. σε μία κατεύθυνση ενίσχυσης της ήπιας αστυνόμευσης που οδηγεί σε περισσότερα και πιο απτά αποτελέσματα. Φέραμε, δε, ως παράδειγμα νευραλγικό Τμήμα του κέντρου της Αθήνας, το οποίο στελεχώνεται με δεκαέξι (16) συνολικά αστυνομικούς, ενώ θα έπρεπε να έχει κατ’ ελάχιστο τετραπλάσιο αριθμό.

     6.Τέλος, στον κ. Υπουργό τέθησαν θέματα, τα οποία αφορούν την απώλεια εσόδων των ταμείων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η μείωση της κλάσης των ενσήμων κατά σχεδόν 25% και η απόδοση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών αγώνων στον Ε.Φ.Κ.Α. και όχι στο ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. όπως θα έπρεπε κανονικά.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Υπουργός μας έκανε γνωστή την πρόθεσή του να υπάρξει συνεργασία μεταξύ μας ως προς την αντιμετώπιση όλης της θεματολογίας που του αναπτύξαμε και τη βούληση για αλλαγές χρονίων παθογενειών που ταλανίζουν το Σώμα.

Εμείς, από πλευράς μας, δηλώσαμε στον κ. Υπουργό ότι η Ομοσπονδία, ως προκύπτει και από τον θεσμικό της ρόλο, θα είναι παρούσα με ρεαλιστικές προτάσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό αλλά και εν γένει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα όμως, καταστήσαμε σαφές ότι θα σταθούμε κριτικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του αστυνομικού λειτουργήματος από όποιον και αν αυτή επιχειρείται. Η πολιτική και φυσική Ηγεσία οφείλουν να σέβονται το θεσμικό ρόλο της Ομοσπονδίας και να αποφεύγουν να υποπίπτουν σε λογικές αυθεντίας και αλάθητου.

Κυρίες, κύριοι συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία διεκδικούσε και διεκδικεί το ρόλο του θεσμικού συνδιαμορφωτή των εξελίξεων στην Ελληνική Αστυνομία σε επίπεδο στρατηγικής αντίληψης, τεχνοκρατικής τεκμηρίωσης και οράματος για το μέλλον. Το ρόλο αυτό δεν τον απεμπολεί ούτε τον παραχωρεί σε οιονδήποτε άλλον θα προσπαθούσε να τον καπηλευτεί. Είμαστε εδώ, για να διαφυλάξουμε και να επαυξήσουμε, αλλά σε καμία περίπτωση να απωλέσουμε οτιδήποτε. Δίπλα σε όποιον προσπαθεί να συνεισφέρει θετικά και απέναντι σε όποιον, με πράξεις ή παραλείψεις, τραυματίζει το κύρος και την αξιοπρέπεια μας.











Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και έπειτα ξυπνήσατε!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξε αστοχία στις ενέργειες των υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ μας ενημέρωσε ότι το σχέδιο του π.δ. παραμένει ακόμη για εκτίμηση στο Γενικό Λογιστήριο. Ήτοι ξεχάστε το Νεο Βαθμολόγιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλα κρασια....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φημες λενε οτι πηγανε για να πιουνε τσιπουρα... Ο υπουργός φαίνεται να μην είναι καλα. Λογικά πηγαν τα βαρια ποτήρια των συνδικαλιστων και τον εβγαλαν off.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιο βαθμολογιο;;; Αυτό που διαφημιζανε χέρι χέρι ακόμα και εντός Βουλής και μετά το κατάπιαν;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το αποτέλεσμα,δηλαδή,είναι ένα τίποτα, με μπόλικο καθόλου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε αν βγαίνατε από κανένα γραφείο και αν δεν κάνατε τους δούλους θα είχε και κόσμο για τα ΑΤ και ΤΑ. Δε χρειάζεται η γραμματεία 5 άτομα και ούτε τα επιτελεία 200.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τα πλασματικά νυχτερινά που βάζουν κάποιοι πονηροί αξιωματικοί (τμηματάρχες, υπασπιστές κτλ), με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους να μην έχουν να πληρωθούν αυτοί που πραγματικά δουλεύουν νύχτα, θα ασχοληθεί κανείς?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για το βλακώδες σύστημα δαπανών θα πείτε καμιά φορά που για να μας φέρει έναν στυλό η Υπηρεσία πρέπει να κάνουμε τάμα ; Βαρεθήκαμε να αγοράζουμε χαρτιά, στυλό, τόνερ κλπ κλπ από την τσέπη μας ή να κάνουμε τους ζητιάνους σε δήμους και χορηγούς εταιρίες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε αλλους τομεις του Δημοσιου τα παιρνουν ολα.Εμεις στην ΕΛ.ΑΣ χορτασαμε υποσχεσεις.Φτανει πια τα μυνηματα και οι υποσχεσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία πράγματα δημόσιες σχέσεις όλοι ευχαριστημένοι ε; Μια χαρά κ η κυβέρνηση μας αγαπάει ιδιαίτερα ε; Συνεχίστε έτσι κ θα μείνετε μόνοι σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ποαξια σώζει το κύρος της Ελας από ένα κατάπτυστο,άνευ ουσίας βαθμολόγιο που θα γέμιζε με Ανθυπαστυνόμους το μισό προσωπικο και θα δημιουργούσε χάος στα καθήκοντά.Η ουσία είναι βελτιωση μισθολογικων απολαβών και κατάργηση του πλαφόν για τα νυχτερινά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με παράπονα δεν έχεις κύρος ... Πόσω μάλλον όταν έχεις αναπτύξει παραεπετηριδες για να έχεις ταξιαρχους και δ/ντες όσους έχει η νότια Ευρώπη... Όλοι τελικά είναι άξιοι, πραγματικά άξιοι... Της μοίρας σας !!!