Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεσκονίζουν τα οικονομικά κίνητρα στην υπόθεση του γηροκομείου


Σε δύο κατευθύνσεις στρέφονται πλέον οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών στην Κρήτη σε ό,τι αφορά τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων. Αφενός στις σοβαρότατες καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες και τη συμπεριφορά εις βάρος των ηλικιωμένων τροφίμων και αφετέρου στις περίεργες οικονομικές δοσοληψίες που σχετίζονται με τροφίμους του ιδρύματος.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος οι καταγγελίες για κακοποιήσεις, για ασιτία και για ελλιπή φροντίδα των ηλικιωμένων είναι απανωτές. Τη Δευτέρα η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη κατήγγειλε δημοσίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο πατέρας της τον Αύγουστο του 2020 κάνοντας λόγο για εγκληματικές αμέλειες των ανθρώπων του γηροκομείου και για ψευδείς βεβαιώσεις σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του. Επίσης ο γιος της γυναίκας στην οποία έγινε εκταφή την περασμένη Πέμπτη κατήγγειλε πως πολλά σημεία του σώματος της μητέρας του ήταν τυλιγμένα με γάζες ενώ είχε και εμφανείς μελανιές όταν την παρέλαβαν για να την κηδέψουν. 

Την ίδια στιγμή συνεχείς είναι οι καταγγελίες και για περιουσίες που άλλαζαν χέρια με περίεργο τρόπο. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στις εισαγγελικές αρχές η ακίνητη περιουσία μιας γυναίκας από τα Χανιά μεταβιβάστηκε στο σύνολο της στην εκκλησία και σε μοναστήρια της περιοχής ενώ η ίδια κατέληξε στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων όπου και πέθανε λίγο καιρό μετά. Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντάχθηκε η συγκεκριμένη διαθήκη με βάση τις καταγγελίες συγγενών της ηλικιωμένης γυναίκας.

Την ίδια στιγμή στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται και άλλη περίπτωση περίεργης μεταβίβασης ακινήτου το οποίο άνηκε σε τρόφιμο του γηροκομείου και βρέθηκε με εξαιρετικά χαμηλό τίμημα στην ιδιοκτησία ανθρώπου από το φιλικό περιβάλλον των ιδιοκτητών. 

Η εισαγγελική έρευνα πλέον στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και εξετάζονται ακόμα και περιπτώσεις πριν από το 2020 από όπου αρχικά είχε ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης. 

 

Μάριος Διονέλλης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια