Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσαϊρίδης: «Λάδι στη φωτιά» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την πεποίθησή του ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει «ό,τι  είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να εξιχνιαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Oφείλει η αστυνομία να εξαρθρώσει αυτή την ενέργεια, διότι το να δολοφονείται ένας δημοσιογράφος μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του δεν είναι μια απλή δολοφονία. Είναι γροθιά στη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ένα γεγονός που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του από τη συνεργασία της Ένωσης με τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Αναφερόμενος στις βολές που δέχεται η ΕΛΑΣ για την ελλιπή παρουσία της σε χώρους όπου διαπιστώνεται συγχρωτισμός, υπογράμμισε ότι ο βασικός ρόλος της είναι η ασφάλεια του πολίτη και η αστυνόμευση των περιοχών. «Λαμβάνονται -υποτίθεται- έξυπνα μέτρα, χωρίς ωστόσο να ερωτηθεί η ΕΛΑΣ εάν αυτά τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα στην πράξη», σημείωσε κι έκανε λόγο για ημίμετρα προς αποφυγή του πολιτικού κόστους με αποτέλεσμα «στο τέλος να επιρρίπτονται οι ευθύνες στο εύκολο θύμα, την Ελληνική Αστυνομία». Θα μπορούσε, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, να απαγορευτεί η διάθεση οινοπνευματωδών ποτών από τα μπαρ όπου τις τελευταίες μέρες καταγράφονται εικόνες ακραίου συνωστισμού με ουρές νεαρών ατόμων για take away ποτά.

Τέλος, ο κ. Τσαϊρίδης επανέλαβε την αντίθεση των αστυνομικών για τη σύσταση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ την οποία χαρακτήρισε «λάδι στη φωτιά». «Είμαστε κάθετα αντίθετοι», είπε χαρακτηριστικά και στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και στη μόνιμη παρουσία της ΕΛΑΣ μέσα στα Πανεπιστήμια. Αν συμβεί αυτό, προειδοποίησε ο ίδιος «θα δούμε πάρα πολύ άσχημες εικόνες». Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση  να στηρίξει τον νόμο που η ίδια ψήφισε για την κατάργηση του ασύλου.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης στη Μαρία Σαμολαδά (από το 1.42):







Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν και δεν τον πάω καλά τα λέει ...ειδικά αυτό με τα οινοπνευματώδη...μας κοροιδευει η κυβέρνηση μπροστά στα μάτια μας...αφήνει τα μαγαζιά να πουλάνε ποτά γίνεται χαμός από έξω και θελει μετά από εμάς να πάμε και να τηρήσουμε το νόμο...θα έρθουν εκλογές...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος είναι αυτός ;Συνδικαλιστης είναι ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έχει ακούσει ο Αστυφύλακας ότι η πλειοψηφία των φοιτητών καταγγέλλουν την τρομοκρατία που ασκείται από μια μικρή μειοψηφία αναρχικών στους χώρους των πανεπιστημίων , που οι περισσότεροι δεν είναι φοιτητές , που σπάνε, καταστρέφουν τα πάντα και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός τα σπασμένα. Εχει μετατραπεί το πανεπιστημιακό άσυλο σε κοινωνικό, όποιος θέλει μπαίνει μέσα, πουλάει ναρκωτικά ,κάνει χρηση ναρκωτικών ουσιών σε κοινή θέα,ασκεί βία και κλοπές ληστείες σε βάρος ο φοιτητών και περαστικών ,καταστρέφει τα πάντα και έχουμε ουσιαστικά μια ασυλία εγκλημάτων και εγκληματιών. Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στα πανεπιστήμια δεν οφείλεται στους φοιτητές αλλά σε μικρό αριθμό ατόμων που εκμεταλλεύεται το άσυλο.Τό άσυλο δεν είναι κοινωνικό ασυλο, το άσυλο του λαού είναι πανεπιστημιακό για την ελέυθερη διακίνηση των ιδεών των πανεπιστημιακών . Το άσυλο δεν είναι να κάνει κλοπές ή ληστείες ο ημεδαπός ή αλλοδαπός η να πετάει μολότοφ και νά μπαίνει στο χώρο του πανεπιστημίου και να κρύβεται ή να τον χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο, εκδήλωσης παράνομων ενεργειών . Το άσυλο είναι πανεπιστημιακό. Η ακαδημαική κοινότητα λέει θα το υπερασπιζόμαστε μόνοι μας και τα πληρώνει τα σπασμένα εδώ και 37 χρόνια ο ελληνικός λαός. Είναι δυνατόν να λέμε το πανεπιστήμιο χώρο διακίνησης ιδεών και να φοβούνται όλοι. Στο εξωτερικό δεν υπάρχει η εννοια του ασύλου. Τό πανεπιστήμιο είναι χώρος ελευθερίας ή χώρος φόβου; Είναι δύσκολη η εφαρμογή των νόμων , αλλά την εφαρμογή των νόμων έχει υποχρέωση να την κάνει η αστυνομία και οχι η σεκιουριτη ή οποιοσδήποτε πολίτης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο συγκεκριμένος ας προσπαθήσει αρχικά να σταματήσει να αδειάζει τα αστυνομικά τμήματα με τις αποσπάσεις,να δει πως φυλάσσονται οι χώροι των πανεπιστημίων σε άλλες χώρες της ευρώπης και μετά ας διαφωνήσει με την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής αρχικά ας φροντίσει να μην αποδυναμώνονται τα αστυνομικά τμήματα με τις αποσπάσεις ,ας δει πως φυλάσσονται οι χώροι των πανεπιστημίων σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μετά ας διαφωνήσει με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν αδειάζουν πάνε αποσπάσεις στα τμήματα και παίρνουν από τα τμήματα αποσπάσεις αλλού! Μια χαρά γίνεται το αλισβερίσι! Ξέρει και αυτός τι γίνεται...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά εσυ νομίζεις είσαι ευρωπαίος δεν έχεις καταλάβει ότι ζεις σε χώρα χειρότερη της Τουρκίας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο συνδικαλισμός αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς έχει καταντήσει οι συνάδελφοι ίσως να πρέπει να σκεφτούν την διαγραφή απο μελη του σωματείου, το οποίο εξυπηρετεί τα προσωπικά συμφέροντα των εκλεγμένων αντιπροσώπων