Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Μ. Φουρθιώτης για την μείωση της φρουράς του


Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Μενιος Φουρθιώτης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Ο 36χρονος παρουσιαστής, μέσω του δικηγόρου του και Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Στην αίτηση του φέρεται να υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του:

 Τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ   Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και  Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Στις 18 Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του Μένιου  Φουρθιώτη αυξήθηκαν και του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Επιπλέον, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση.

Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, η αύξηση των μέτρων προέκυψε έπειτα από πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του. Μάλιστα, όπως εξηγεί, υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV.

Ο κ. Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η ένα πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η φρούρηση της κατοικίας του, είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Επιπλέον, στο δικόγραφο ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη.

 





Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

Ο χρήστης kostas303 είπε…
Τέτοια σκουπίδια λυμαίνονται το Ελληνικό κράτος επί δεκαετίες και για να απαλλαγούμε πρέπει να σύρεται αυτό το κράτος στα δικαστήρια για να αποδείξει το προφανές. Κι όλα αυτά γιατί αυτό το κράτος ψηφίζει νόμους που προστατεύουν αυτά τα απορρίμματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάμε ρε Μενιο γερά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γλέντα τους ρε Μένιο παλληκαρά!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν ανοίξουν το στόμα κάποιοι θα πέσουν κ τα τσιμεντα στο Μαξίμου.....μακάρι ένας εισαγγελέας να καλέσει όσους ενεπλάκησαν στη λήψη αποφάσεων φρουράς του Μένιου κ τα στόματα πρόθυμα να ανοίξουν αλλά μόνο η σεβαστή ΧΑ ΧΑ δικαιοσύνη . Ένας γνωρίζων....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μη ξεχνατε κυριοι με ποιους συνομιλουν απο την ηγεσια μας!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ ομως αυτός κοιτά που μπορει να δικαιωθεί κ τοτε άστο καλυτερα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάμε Μένιο, είμαστε μαζί σου.
Κάνε το σωστό και δίκαιο. Διεκδίκησε τα αυτονόητα. Οι άλλοι γιατί έχουν; Ας τα κόψει απ' όλους (αν έχει κοτσια)...αλλιώς να δώσει και σε σένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο Φουρθιωτη ξεφτιλισε τους όλους Χρυσοχοΐδη, Οικονόμου, Αρχηγο. Καντους να σου ζητήσουν συγνώμη και να σου ξαναβάλουν φρουρά.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάνε μας περρίφανους Μένιο. Είσαι σαν τους άλλους και εσυ απλά εσύ φαίνεσαι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καραμαλάκης ως αρχηγός, Λαγουδάκης ως επιτελάρχης (καθώς και ο "τέως επιτελάρχης" Ντζιοβάρας), Σπανουδάκης ως διευθυντής επισήμων (καθώς και ο"τέως διευθυντής επισήμων" Κατσιαμάκας), Χαρδαλιάς ως διευθυντής αντιτρομοκρατικής, Τζεφέρης ως διευθυντής ασφαλείας αττικής, Σανιδάς ως αττικάρχης (καθώς και ο "τέως αττικάρχης" Γιάννινας), Κολλίντζας ως διευθυντής της βορειοανατολικής αττικής, Δούκης ως διευθυντής της κρατικής ασφαλείας και Πολύζος ως διευθυντής της διεύθυνσης προσωπικού. Αυτοί υπέγραψαν την πράξη με την οποία διατέθηκαν αστυνομικοι στον Φουρθιωτη. Πρέπει να ντρέπονται. ΟΥΣΤ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι γλεντά τους να καταλαμβάνουν ότι μόνο στους χωροφύλακες περνάει η μπογιά τους!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να σε σέρνει στα δικαστήρια ο γκόμενος το λες και κατάντια της ΕΛ.ΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαντάσου σε πόσους πήγαινε βίζιτα ο μάνατζερ της τζουλιας έτσι κ ανοίξει το στόμα του τι έχει να γίνει...105 αστυνομικούς θα έχει όχι 15
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρωτάς, εάν έχουν αίσθημα ντροπής. Το μόνο που τους απασχολεί όλους αυτούς είναι να ανέβουν θέσεις και να μένουν σε αυτές με οποιοδήποτε τίμημα, έχοντας μηδέν αξιοπρέπεια. Βέβαια, όλοι οι ανωτέρω την έχουν <> σε κάποιον αστυφύλακακο, ενώ, μπροστά στο Μένιο πιθανόν να στέκονται και προσοχή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μενιο κάνε κόμμα για να ξανά πάρεις άτομα σαν πρόεδρος κόμματος!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ισόβιες φρουρές των τέως αρχηγών πότε θα ερευνηθούν? Για τους αστυνομικούς υπηρέτες γέρων που πριν τριάντα χρόνια για κάτι μήνες ήταν αρχηγοί πότε θα ψάξει κάποιος? Θα τους βρει στα χωριά τους να βόσκουν πρόβατα......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μένιο Βγάλε τα βιντεάκια αν υπάρχουν...να δούμε αν παραιτηθεί κανένας...να ξέρουμε και εμείς ποιον να έχουμε σε υπόληψη... Βγάλε.