Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και στην Ηγεσία μας για τον εμβολιασμό του αστυνομικού προσωπικού


Δημοσιεύουμε επιστολή της ΠΟΑΞΙΑ: Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας από αύριο Μ. Τρίτη 27/4 ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-49 και από την Μ. Τετάρτη ξεκινά η διαδικασία του εμβολιασμού. Επίσης, εντός της Μ. Εβδομάδας θα ανακοινωθεί και η έναρξη εμβολιασμού των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης την Μ. Παρασκευή.

Για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ισχύει ακόμη η από 3/2/2021 Διαταγή κ. Προϊσταμένου Επιτελείου σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμός πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας «Λίστας Αναμονής» (Waiting List).

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αστυνομικών ανήκει σε αυτές τις τρεις ηλικιακές ομάδες, θεωρούμε πως θα ήταν προς το συμφέρον όλων η έναρξη εμβολιασμού τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και όχι με τη διαδικασία της «λίστας αναμονής».

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί διττός σκοπός, διότι αφ’ ενός θα είναι καθοριστική η συμβολή στην εμβολιαστική θωράκιση, τονώνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων που επανεκκινούν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες και αφ’ ετέρου θα επιτευχθεί και ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού του αστυνομικού προσωπικού το οποίο εκτίθεται καθημερινά, λόγω της εργασίας του, στον covid-19.

Προς τούτο, παρακαλούμε όπως επανεκτιμήσετε την μέχρι τώρα πολιτική εμβολισμού και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του αστυνομικού προσωπικού των ηλικιακών ομάδων 30-39, 40-44 και 45-49 στη διαδικασία εμβολιασμού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.



 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεχάσατε την πρόταση" όσων επιθυμούν".
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Εμείς πάντως ως υπηρεσία εμβολιαστικαμε όλοι πλην ενός. Και κατ' εμέ σωστά εν μπήκε η πρόταση όσοι επιθυμούν. Έπρεπε να είναι υποχρεωτικό μπας και ξεμπερδεύουμε κάποια στιγμή