Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανεπιστημιακή αστυνομία με πτυχίο θέλει η ΕΛ.ΑΣ.


Μια πανεπιστημιακή αστυνομία που θα αποτελείται από αστυνομικούς που στην πλειοψηφία τους θα έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, ετοιμάζεται να δημιουργήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 1.030 ειδικών φρουρών που θα απαρτίζουν το νέο σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αναμένεται να είναι έτοιμος να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πρόσκληση για τους ενδιαφερόμενους θα ανοίξει και θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

 

Όμως αυτή τη φορά έχουν αλλάξει εντελώς τα κριτήρια για την πρόσληψη, καθώς η συγκέντρωση μορίων δεν θα επικεντρώνεται στο αν ο υποψήφιος έχει τελειώσει ειδικές δυνάμεις ή στρατιωτικές σχολές αλλά στο αν έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάτοχος πτυχίου θα πριμοδοτείται με περίπου 1.000 μόρια.

«...Θελουμε οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στους πανεπιστημιακούς χώρους να γνωρίζουν το συγκεκριμένο περιβάλλον και να μην δίνουν την εικόνα της καταστολής» είπε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» σύντομα, καθώς θα ακολουθήσει εκπαίδευση για τουλάχιστον 3 με 6 μήνες και στόχος είναι αργότερο μέχρι τις αρχές του νέου ακαδημαϊκού έτους να είναι έτοιμοι οι πρώτοι αστυνομικοί να στελεχώσουν το νέο αυτό σώμα και να έχουν παρουσία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

Μίνα Καραμήτρου




Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέλεια αυτο χρειαζόταν το πτυχίο κ ετσι οκ ολα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός είναι διαγωνισμός. Η Μορφωση κρίνεται απαραίτητη στην ΕΛ-ΑΣ στον Στρατό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια με τους ΕΠΟΠ κλπ όπου προσλαβάνονται άτομα πτυχιούχοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι αξιοποιούνται ανάλογα. Μπράβο στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο για την προβλεπόμενη αναβάθμιση των προσλήψεων κατά την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.Θα αποδόσει τα μέγιστα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια χαρά θα τρώνε μορφωμένο ξυλο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν, προσέξατε αναφέρει η πλειοψηφία την οποία φαντάζομαι θα κρίνουν αυτοί το τι θεωρούν πλειοψηφία. Ακόμα, θα βαφτίσουμε πτυχιούχους τους αποφοίτους λυκείου και κάποιων Τ.Ε.Ι. με βάση εισαγωγής το πέντε και έξι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ λέω να προτιμηθούν αυτοί που ξέρουν γαλλικά και πιάνο και γνωρίζουν το σαβουαρ βιβρ του ζαμπούνη απ'εξω και ανακατωτά. Έτσι θα ταιριάξουν στην αισθητική και την κουλτούρα των ελληνικών πανεπιστημίων.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Σιγά την πρωτοτυπία! Αντιγραφή από προκήρυξη του Περικλή για Σκύθες αστυνομικούς στην αρχαία Αθήνα. Μόνο που πότε δεν υπήρχαν ιδιωτικά κολλέγια για να αγοράσουν πτυχία στη Σκυθία και έφερναν το χρήμα στους σοφιστές για να πάρουν αναγνωρισμένο πτυχίο από την πρώτη δημοκρατία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα παίζει και συνέντευξη σαν τους παπάδες;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτοί που έχουν συμπληρώσει διδακτικές μονάδες πάνω από το ήμισυ για πτυχίο πανεπιστημίου θα μετράει σαν μόρια;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μετά που θα φάνε μάπες στα πανεπιστήμια και θα τους στείλουν Δίας πως θα καβαλήσουν μηχανή;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε βέβαια....χρειάζεται πτυχίο για να μπορείς να τρέξεις όταν θα σε πάρουν στο κυνήγι οι άπλυτοι!
Α ρε βούρδουλας που χρειάζεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν οι κατώτεροι θα είναι πιο σπουδαγμένοι από τους ανώτερους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
😆😆😆😆😆
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυρία Καραμήτρου πλάκα μας κάνετε; Αυτοί κατήργησαν την προαγωγή των υπαστυνόμων που διέθεταν πτυχίου και τώρα θέλετε άλλους; Πτυχίο δεν έχουν άλλοι σε υπηρεσίες βαρβάτες και θα πάει ο απόφοιτος ΑΣΟΕΕ να φυλάξει σκοπιά;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχω αρχίσει να πιστεύω πως οι συνεργάτες του υπερμεγιστου πολιτικού σχεδιαστή πρέπει να είναι οι ίδιοι που έχουν το luben. Δεν εξηγείται αλλιώς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχω πτυχίο Ηλεκτρολόγου, ήμουν τεχνικός Αρμάτων στο Στρατό , μπορώ να πάρω μετάταξη; Σκέφτομαι να γυρίσω μια νέα σελίδα στην ζωή μου. Τι λέτε θα αξίζει ο κόπος;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι μόνο με πτυχίο. Στο στρατό έχει γίνει αυτό που λες 2004 2005 σε προκυρηξη εποπ. Σκέψου στην αστυνομία ένας που σπουδάζει και περάσει αστυφυλακων πρέπει να πάει να διαγραφεί για να μπορέσει να μπει,ακομα και αν χρωστάει 2μαθηματα. 100χρονια πίσω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν είσαι από Αθήνα Θεσσαλονίκη αξίζει. Αλλά το πιο πιθανό να μην μπορείς λόγο στρατού. Στην αστυνομία παντως έχει κάνει μετάταξή σαν πολιτικό προσωπικό μεγάλος αριθμός ατόμων. Σε μερικά χρόνια μόνο αυτοί θα κάνουν γραφείο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που να ήξερε ότι αυτός που σπούδαζε στην ασοε θα πλήρωνε 4 χρόνια φροντιστήριο 4 χρόνια ενοίκια για να μπει φύλακας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι, να έπαιρναν πτυχιούχος πανεπιστημίου, αλλά, αυτοί τους μόνους πτυχιούχους που θέλουν να πάρουν είναι παυτοί οι οποίοι έχουν απολυτήριο στρατού από τις ειδικές δυνάμεις.