Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ: Δεν κάνουμε συνδικαλισμό με όρους θεαματικότητας


Ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών: Δυστυχώς, για πολλοστή φορά είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε βασικές αρχές συνδικαλιστικής δράσης, όχι για αυτούς τους λίγους που υπογραφούν ανακοινώσεις ασυνάρτητες και αστήρικτες, αλλά για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που δημοκρατικά εκπροσωπούμε ως η πλειοψηφούσα παράταξη στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Υποχρέωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και κατ΄ επέκταση του θεσμικού τους οργάνου που είναι η ομοσπονδία μας, μεταξύ άλλων, είναι να αναδεικνύει προβλήματα, να προασπίζει δικαιώματα αλλά και να αγωνίζεται για τα δίκαια των εργαζομένων μελών, από τα πολύ μικρά έως τα πολύ μεγάλα θεσμικά, διαχρονικά αιτήματα-προβλήματα που απαιτούν αγώνες, ακόμη και ετών προκειμένου να έχουμε αίσιο τέλος.

Η προάσπιση, δεν έχει να κάνει με το μέγεθος, τη διαχρονικότητα ή τη σοβαρότητα του προβλήματος – αιτήματος. Δεν είναι δυνατόν η ανάδειξη όποιου ζητήματος να εξαρτάται και να είναι ανάλογη μόνο με τη δημοτικότητα του θέματος στα τηλεοπτικά κανάλια, προκειμένου να μπορούν κάποιοι να έχουν καθημερινό «στασίδι» ως «τηλεσχολιαστές – αστυνομικοί» και μάλιστα να εγκαλούν για αυτό.

Κύριοι, έχετε αλλοιωθεί τόσο πολύ από την εγωπάθειά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού που εγκαλείτε τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αστυνομικών διότι έθεσε με « ένταση» ένα θέμα που αφορά χιλιάδες αστυνομικούς σε κανάλι εθνικής εμβέλειας προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή του- που τελικά το επέτυχε – ως σαν να μην είναι αυτός ο ρόλος του και η υποχρέωση του.

Ίσως, η καθημερινή σας ενασχόληση με την αυτοπροβολή και μόνο, δεν σας αφήνει περιθώρια και χρόνο να γνωρίζετε ότι στο Αρχηγείο έχει συγκληθεί και συνεδριάζει επιτροπή για την βιωσιμότητα των λεσχών εδώ και ένα μήνα περίπου.

Από την αρχή της συνδικαλιστικής μας δράσης έως σήμερα, θέσαμε, θέτουμε και θα θέτουμε τα ζητήματα του ένστολου προσωπικού, μικρά ή μεγάλα, διαχρονικά ή όχι με κάθε ευκαιρία, με αγώνες και με κάθε μέσο. Αγώνες για τους οποίους οι συνάδελφοι, μας τιμούν με την ψήφο τους, αναδεικνύοντάς μας πρωτοπόρους του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

 









Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οταν το συνδικαλιστικό κίνημα των αςτυνομικων έγινε εκπρόσωπος της αστυνομίας τοτε χάθηκε η οποία ελπίδα αυτη ειναι η αληθεια κ την ξερουμε ολοι κρίμα αλλιώς ξεκίνησε ο συνδικαλισμός κ άλλιως περπατάει Ποιος εχει την ευθύνη ; Ε καλα ποιος λέτε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κουτάλες και μουτζουρηδες.βρε που πάμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είστε αναξιόπιστοι και υπόλογοι προς τους συναδέλφους σας για τη στασιμότητα των βασικών διεκδικήσεων ... Οφείλετε να ξηγηθειτε για την ανυπαρξία σας στη βάση του σώματος με έστω και όψιμη ειλικρίνεια για κάθε θέμα αναλυτικα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνεχίστε μπορει να ενοχλείτε αυτούς που κάθε πρωι τρέχουν στη tv συνεχίστε ειμαστε μαζι σας. Συνδικαλιστές της τηλεόρασης σας βαρεθήκαμε
Ο χρήστης Unknown είπε…
Συνδικαλισται εδώ συνδικαλισται εκεί Συνδίκαλισται παραπέρα...κ αποτέλεσμα... Να μην αυξηθεί το φαγητό στη λέσχη.Δε καταλαβαίνω ρε παιδιά, αποφασίσατε να αφιερώσετε χρόνο δικό σας κ υπηρεσιακό, το αποτέλεσμα δε σας ενοχλεί/προβληματίζει; Ακόμα κ μια πληροφορία ερμηνεία ενός πδ να θες να πάρεις χρειάζεται βυσμα.. Ναι βυσμα για μια πληροφορία ( τεχνικού περιεχόμενου)! Την ίδια στιγμή που οι πολίτες προσέρχονται στο γραφείο του αξυπ λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία (ακόμα και διοικητικη από άλλες υπηρεσίες) επιθυμούν..από πού να αρχίσω τώρα κ που να τελειώσω. Αν δεν μπορείς αγαπητέ συνάδελφε συνδικαλιστή, γυρνα στην υπηρεσία σου κ αφιερώσου πλήρως ( όχι συνδικαλιστικες άδειες κτλ). Έχουμε που έχουμε τις αιώνιες πληγές με γραφειοκρατία και θέσεις καβαντζες ( γραφεία ταυτότητες επιδόσεις κτλ) , έχουμε κ εσάς τους ( εκ των πραγμάτων αναποτελεσματικους) να απουσιάζετε συχνά ( οσοι υπηρετούν σε ατ/τα κτλ). Τα γράφω όσο περισσότερο ευγενικα και συναδελφικά και καλοπροαίρετα γίνεται.
Καλή μας τύχη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά εκεί στο ΕΚΑ ασχολείστε περισσότερο με τις λίστες διώξεων συναδέλφων που διαφωνούν παρά με το συνδικαλισμό.
Κομματικοί χαμαιλέοντες
Άστε τα μαθήματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να κανουμε παρεα στα τσοπανοσκυλα,δεν το ξέρεις???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαγραφή μόνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος είπε ότι οι αστυνομικοί έχουμε πάθει κοκομπλοκο ξέρει κανεις ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απλά ορισμένοι εκτίθενται και χωρίς όριο πλέον ! Θράσος ! Επειδή ενόχλησε ένα κείμενο ,το απέσυραν..τα συμπεράσματα όλων ελεύθερα.. εδώ παρατίθεται το κείμενο :
Κύριε Γερακαράκο βγαίνεις σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με οργή λες ότι δεν πάει άλλο και περιμένει κάποιος να ακούσει ότι χρησιμοποιείς τα κανάλια ορθολογικά για να διεκδικήσεις κάτι που είναι ψηλά στην ατζέντα των προβλημάτων π.χ επικίνδυνο ανθυγιεινό , να μιλήσεις για θυσίες αστυνομικών στο καθήκον, να μιλήσεις για τις συνθήκες εργασίας οι οποίες είναι τριτοκοσμικές, να πεις ότι στους αστυνομικούς οφείλονται χιλιάδες ημερήσιες αναπαύσεις, να πεις ότι το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων είχε το έτος 2000, 300 άτομα προσωπικό και τώρα έχει πενήντα και πως η ίδια κατάσταση είναι παντού, έχουν αποψιλωθεί όλες οι υπηρεσίες και βγαίνεις και λες ότι η σίτιση των αστυνομικών θα πάει 7,5 ευρώ. Πιστεύεις ότι απασχολεί την Ελληνική κοινωνία εάν ο Αστυνομικός θα φάει με τρία εύρω ή 7.5 ? Ασφαλώς και δεν την απασχολεί! Τους λες κάτι το οποίο είναι τουλάχιστον αδιάφορο εως προκλητικό, γιατί θα σου πουν πως μέχρι το 2021 τρώγατε μεσημέρι βράδυ τρία ευρώ όντας έμμισθοι όταν κανείς στην Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να εξασφαλίσει τέτοια τιμή για μεσημεριανό και βραδινό! Αρα λοιπόν έχετε πολλαπλά οφέλη λόγω επαγγέλματος, τρώτε σχεδόν τσάμπα , όταν κανείς δεν μπορεί να φάει με τρία ευρώ και συνεπώς εφόσον έχετε καλύψει μια από τις βασικότερες ανάγκες σας για σίτιση μέσω υπηρεσίας δεν δικαιούστε να αξιώνετε αυξήσεις και λοιπά προνόμια και καλό θα είναι να ανοίξετε τις λέσχες σας σε αναξιοπαθούντες να φάνε και αυτοί με τρία ευρώ ,αφού εσείς τρώτε με αυτή την τιμή και έχετε και κέρδος! Να σε δω τι θα πεις όταν θα σου πουν αυτά τα επιχειρήματα που σου είπα! Επιπλέον θεωρώ ευτελισμό της επιχειρηματολογίας σου να εξισώσεις το πρόβλημα με την αύξηση της τιμής στη λέσχη (που ελάχιστους απασχολεί) με τα λοιπά προβλήματα που απασχολούν το 100 τοις εκατό των Αστυνομικών. Πες λ.χ ότι δεν πάει άλλο ξεχείλισε το ποτήρι να τρέχουμε στην προσφυγική κρίση πρώτοι , να τρέχουμε στην υγειονομική κρίση ξανά πρώτοι , να τρέχουμε στην εγκληματικότητα πρώτοι, να τρέχουμε σε αθλητικές εκδηλώσεις πρώτοι , σε πορείες, σε εκλογές, δηλαδή να είμαστε το εργαλείο της πολιτείας για όλες της δουλειές και να μην αναγνωριστεί η προσφορά μας σε τέτοιες συνθήκες με τη μορφή ενός επιδόματος ή με την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Και αντί αυτού σε ακούω να λες ότι ξεχείλισε το ποτήρι γιατί θα ανέβει το εισιτήριο στις λέσχες 7,5 , όταν ακόμη και έτσι κανείς έξω δεν μπορεί να φάει τόσο φτηνά μεσημέρι βράδυ. Κανόνισε να στρέψεις την Ελληνική κοινωνία επάνω μας με τις εξυπνάδες που ξεφουρνίζεις. Πόσο λίγος είσαι..
Περίμενα να ακούσω από εσένα να θυμώνεις και να να ορίεσαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν αφήσει εκτεθειμένους να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά με τους ελέγχους έξω και δεν μας στηρίζουν ανοιχτά ώστε να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου απέναντι μας που απλά κάνουμε τη δουλεία μας και να ζητάμε από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να συγχωρήσουν κάποιο ενδεχόμενο λάθος μας, (άνθρωποι πιεσμένοι με δικά μας προβλήματα είμαστε) και αντ αυτού λες δεν πάει άλλο ανέβηκε η τιμή της λέσχης??? Δηλαδή ΕΣΥ τώρα με αυτά που λες θες να με πείσεις ότι είσαι είσαι άξιος πρόεδρος των Αστυνομικών της Ελλάδος? Είναι αυτός δημόσιος λόγος και ρητορική ? Είναι αυτά επιχειρήματα? Έτσι θα κερδίσουμε το δίκιο μας και το μέσο Έλληνα που σε παρακολουθεί στην τηλεόραση ? Τι περιμένεις να πει ο πολίτης όταν σε ακούσει να του λες θέματα εσωτερικά που δεν τον απασχολούν και καλά κάνει και δεν τον απασχολούν? Δεν θέλω να πω άλλα γιατί δεν θέλω να κουράσω. Εχω άλλα τόσα να πω αλλά νομίζω ότι πλέον όλοι καταλάβατε τι γίνεται και με ποιον έχετε να κάνετε.. Λυπάμαι που το λέω αλλά με τέτοιους ανθρώπους και ατζέντα και τέτοια πολιτική δεν θα κερδιθεί τίποτε ποτέ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι ξέρουμε για τους μουτζουριδες και τις κουτάλες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι συνάδελφοι ανέβηκε ένα κείμενο κριτικής για το περιεχόμενο του λόγου του κυρίου Γερακαράκου , αυτό που ανέβασε πιο πάνω ο συνάδελφος στα σχόλια και δυστυχώς κατέβηκε και εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες, δεν μπορείτε να το βρείτε πουθενά. Ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια είναι δεδομένο κύριε Γερακαράκο. Στη δημοκρατία τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται, σεβαστείτε τη δημοκρατία και πάψτε τη λογοκρισία! Αυτό αποτελεί πυλώνα της! Τώρα κύριοι του ΕΚΑ εάν είχατε γνώσεις διαπραγμάτευσης θα γνωρίζατε ότι πάντα σε μια συζήτηση έστω με τη μορφή καταγγελτικού λόγου από τηλεοπτικό παράθυρο, τα θέματα που αναφέρονται ιεραρχούνται, πάντα ξεκινάμε από τα πιο σπουδαία και συνεχίζοντας καταλήγουμε στα μικρότερης αξίας. Όταν τόσο καιρό περιμένω καρτερικά από τον εν λόγω κύριο να πει με όλο το σθένος που έχει, πως δεν ανέχεται άπαντες να έχουν στραφεί εναντίον ενός σκληρά εργαζόμενου, που είναι ο αστυνομικός, και τον κατακρίνουν γιατί έκανε το ένα ή γιατί δεν έκανε το άλλο και όλοι αυτοί να μέμφονται όλο το Αστυνομικό Σώμα όταν δεν γνωρίζουν τις συνθήκες της εργασίας του ,τα ρεπό που του οφείλονται, τις άδειες που του κόβουν διαρκώς, την πίεση που δέχεται , το φόβο μην εκτεθεί στον ιό και εκθέσει και την οικογένειά του, την κόπωση και την εξάντληση του από την υπερεργασία που προσφέρει και πως όλοι αυτοί το κάνουν αυτό, να μας κατακρίνουν, φορώντας τα ακριβά τους κοστούμια, λαμβάνοντας τους παχυλούς τους μισθούς, μακριά από κάθε κίνδυνο, εργαζόμενοι με ασφάλεια σε αποστειρωμένο και κλιματιζόμενο περιβάλλον , όπου διενεργούνται καθημερνά rapid test ,απολαμβάνοντας και εκμεταλλευόμενοι ποικιλοτρόπως την αναγνωρισιμότητα τους και να τους κολλήσει στον τοίχο λέγοντας τους πως εσείς που κάνετε σε εμάς υποδείξεις ελάτε να εργαστείτε όπως εργαζόμαστε εμείς στην πρώτη γραμμή, ελάτε να επιβάλετε το νόμο και εάν εσείς καταφέρετε να διαχειριστείτε τόσο κόσμο ,τόσα περιστατικά καλύτερα από εμάς, εμείς θα ζητήσουμε δέκα φορές συγγνώμη! Σταματήστε την κριτική του καναπέος με το ουίσκι στο χέρι και βοηθήστε μας να κάνουμε αυτό που πρέπει. Σταματήστε να διεγείρετε τους πολίτες εναντίον μας, συσπειρώστε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και στηρίξτε μας στον κίνδυνο! Αναγνωρίστε την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, αναγνωρίστε τους νεκρούς μας, δώστε κουράγιο στα παιδιά μας που ακούν από τα διάφορα μέσα που προπαγανδίζουν για δήθεν αστυνομική βία από τους πατέρες τους!
Αντ αυτού δυστυχώς ακούσαμε το επικό ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ. Να σε ρωτήσω κάτι κύριε Γερακαράκο ζεις εδώ στην Ελλάδα ή σε ένα παράλληλο σύμπαν κάπου αλλού?
Το προηγούμενο επιχείρημα που ανέφερα έχει να κάνει με τα θεσμικά μας αιτήματα που δεν κοστίζουν τίποτα στον καθένα ,αλλά παρ όλα αυτά εάν κερδίσουμε τα ΜΜΕ και τους πολίτες η δουλεία μας θα γίνει πιο εύκολή, με λιγότερη πίεση και πιο ανθρώπινη.
Για τα οικονομικά θέματα που απασχολούν όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε όλη την επικράτεια κουβέντα! Γιατί άραγε για τα πιο σοβαρά ζητήματα χάνεις τη μιλιά σου? Μήπως γιατί ζαχαρώνεις καμιά καρέκλα υποψηφίου Δημάρχου ή Βουλευτή και θες το χρίσμα και πας να πουλήσεις τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας σε αντάλλαγμα ? Και επειδή εκεί στην ΕΚΑ θέτετε δημόσια όλα τα ζητήματα ,ανεξάρτητα από το εάν είναι μικρά ή μεγάλα (διαπραγματευτικά βέβαια είναι λάθος αυτό) έχω ένα θέμα να θέσετε στο πρωινό του ΣΚΑΙ. Στο Α/Τ Κάτω Ραχούλας τελείωσε το τόνερ !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βαρεθήκαμε τα στασίδια τους στον Σκαι να λέμε για μουτζουριδες και κουτάλες