Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: Συγχαίρουμε αυτούς που πέτυχαν να μην αυξηθεί το συσσίτιο


Ανακοίνωση τής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ: Εκ μέρους των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, αλλά φανταζόμαστε και όλων των συναδέλφων, τους συγχαίρουμε για την “τεράστια επιτυχία” τους να μην αυξηθεί η τιμή του συσσιτίου! Τώρα πως έμαθαν για τη τιμή που θα αυξάνονταν πριν αυτό γίνει, πιστεύουμε ότι είναι κάτι για το οποίο θα μας ενημερώσουν . 

Τους συγχαίρουμε επίσης, διότι θέλει μεγάλη προσπάθεια να υπηρετούν για χρόνια το συνδικαλιστικό Κίνημα και να μη γνωρίζουν τα βασικά αιτήματά μας. Σε ερώτηση δημοσιογράφων σε σταθμό Πανελλήνιας εμβέλειας, ποια είναι τα αιτήματά μας; αυτοί απάντησαν ότι ζητάμε το βαθμολόγιο ‘έκτρωμα” και να μην αυξηθεί η τιμή του συσσιτίου . 

Εμείς τους υπενθυμίζουμε ότι ιεραρχικά τα ζητήματα μας είναι: 
-η αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο(για το οποίο δεν έχουν κάνει ακόμη τίποτα), 
-η διόρθωση του άδικου μισθολογίου που καταδίκασε όλους τους χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς στην φτωχοποίηση και έφερε τον κατεχόμενο βαθμό. 

Τα αιτήματα δηλαδή που έχουν οικονομικό αντίκρισμα για τον Έλληνα Αστυνομικό και κατόπιν: 
-ένα δίκαιο βαθμολόγιο που θα πριμοδοτεί όλες τις κατηγορίες και όχι ένα βαθμολόγιο θεωρίας, που πρακτικά όχι μόνο θα δημιουργήσει δυσχέρειες, δυσλειτουργίες και αλλαγή καθηκοντολογίου, αλλά αφορά στην ουσία το πολύ 5 χιλιάδες Αστυνομικούς στους οποίους δίνει ψίχουλα, από τους 55 χιλιάδες, που δεν θα δουν καμία απολύτως διόρθωση στα οικονομικά τους . 
-επίδομα “covid-19” που έλαβαν πολλές ομάδες εργαζομένων, αλλά όχι οι Αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και “λούστηκαν” τα αποτελέσματα αυτής της εμπλοκής, που έβαλε την Αστυνομία απέναντι στον πολίτη. 
-Την κατοχύρωση του δικαιώματος χορήγησης των ημερήσιων αναπαύσεων. 
-Την αύξηση της αμοιβής της νυχτερινής αποζημίωσης και την κατάργηση του πλαφόν . 
-Την αύξηση του αριθμού των εισαχθέων στην Σχολή αστυφυλάκων. 

ΥΓ: Ο Αστυνομικός δεν είναι ‘μουτζούρης’, ούτε μάγειρας να ανακατεύεται με τις κουτάλες .Ο Έλληνας Αστυνομικός απαιτεί σεβασμό και αξιοπρεπή ,σοβαρή εκπροσώπηση ...









Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή τα ρεπό δεν είναι καταχηρωμενα κύριοι ; Δεν γνωρίζετε ούτε αυτό κ θέλετε να κάνετε κ κριτική. σας πείραξε γιατί είστε απόντες από τα προβλήματα κ μόνο ανακοινώσεις είστε μας κουράσατε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας πόνεσε ε; Άντε βάλτε τωρα τους παπαγάλους να σχολιάσουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο αντιπερισπασμός και ο συμψηφισμός που επιχειρείται με επικεφαλής τον κύριο Γερακαράκο και ενισχύεται από τους δορυφόρους του συνδικαλιστές πρέπει να σταματήσει. Κύριε Γερακαράκο βγαίνεις σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με οργή λες ότι δεν πάει άλλο και περιμένει κάποιος να ακούσει ότι χρησιμοποιείς τα κανάλια ορθολογικά για να διεκδικήσεις κάτι που είναι ψηλά στην ατζέντα των προβλημάτων π.χ επικίνδυνο ανθυγιεινό , να μιλήσεις για θυσίες αστυνομικών στο καθήκον, να μιλήσεις για τις συνθήκες εργασίας οι οποίες είναι τριτοκοσμικές, να πεις ότι στους αστυνομικούς οφείλονται χιλιάδες ημερήσιες αναπαύσεις, να πεις ότι το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων είχε το έτος 2000, 300 άτομα προσωπικό και τώρα έχει πενήντα και πως η ίδια κατάσταση είναι παντού, έχουν αποψιλωθεί όλες οι υπηρεσίες και βγαίνεις και λες ότι η σίτιση των αστυνομικών θα πάει 7,5 ευρώ. Πιστεύεις ότι απασχολεί την Ελληνική κοινωνία εάν ο Αστυνομικός θα φάει με τρία εύρω ή 7.5 ? Ασφαλώς και δεν την απασχολεί! Τους λες κάτι το οποίο είναι τουλάχιστον αδιάφορο εως προκλητικό, γιατί θα σου πουν πως μέχρι το 2021 τρώγατε μεσημέρι βράδυ τρία ευρώ όντας έμμισθοι όταν κανείς στην Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να εξασφαλίσει τέτοια τιμή για μεσημεριανό και βραδινό! Αρα λοιπόν έχετε πολλαπλά οφέλη λόγω επαγγέλματος, τρώτε σχεδόν τσάμπα , όταν κανείς δεν μπορεί να φάει με τρία ευρώ και συνεπώς εφόσον έχετε καλύψει μια από τις βασικότερες ανάγκες σας για σίτιση μέσω υπηρεσίας δεν δικαιούστε να αξιώνετε αυξήσεις και λοιπά προνόμια και καλό θα είναι να ανοίξετε τις λέσχες σας σε αναξιοπαθούντες να φάνε και αυτοί με τρία ευρώ ,αφού εσείς τρώτε με αυτή την τιμή και έχετε και κέρδος! Να σε δω τι θα πεις όταν θα σου πουν αυτά τα επιχειρήματα που σου είπα! Επιπλέον θεωρώ ευτελισμό της επιχειρηματολογίας σου να εξισώσεις το πρόβλημα με την αύξηση της τιμής στη λέσχη (που ελάχιστους απασχολεί) με τα λοιπά προβλήματα που απασχολούν το 100 τοις εκατό των Αστυνομικών. Πες λ.χ ότι δεν πάει άλλο ξεχείλισε το ποτήρι να τρέχουμε στην προσφυγική κρίση πρώτοι , να τρέχουμε στην υγειονομική κρίση ξανά πρώτοι , να τρέχουμε στην εγκληματικότητα πρώτοι, να τρέχουμε σε αθλητικές εκδηλώσεις πρώτοι , σε πορείες, σε εκλογές, δηλαδή να είμαστε το εργαλείο της πολιτείας για όλες της δουλειές και να μην αναγνωριστεί η προσφορά μας σε τέτοιες συνθήκες με τη μορφή ενός επιδόματος ή με την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Και αντί αυτού σε ακούω να λες ότι ξεχείλισε το ποτήρι γιατί θα ανέβει το εισιτήριο στις λέσχες 7,5 , όταν ακόμη και έτσι κανείς έξω δεν μπορεί να φάει τόσο φτηνά μεσημέρι βράδυ. Κανόνισε να στρέψεις την Ελληνική κοινωνία επάνω μας με τις εξυπνάδες που ξεφουρνίζεις. Πόσο λίγος είσαι..
Περίμενα να ακούσω από εσένα να θυμώνεις και να να ορίεσαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν αφήσει εκτεθειμένους να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά με τους ελέγχους έξω και δεν μας στηρίζουν ανοιχτά ώστε να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου απέναντι μας που απλά κάνουμε τη δουλεία μας και να ζητάμε από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να συγχωρήσουν κάποιο ενδεχόμενο λάθος μας, (άνθρωποι πιεσμένοι με δικά μας προβλήματα είμαστε) και αντ αυτού λες δεν πάει άλλο ανέβηκε η τιμή της λέσχης??? Δηλαδή ΕΣΥ τώρα με αυτά που λες θες να με πείσεις ότι είσαι είσαι άξιος πρόεδρος των Αστυνομικών της Ελλάδος? Είναι αυτός δημόσιος λόγος και ρητορική ? Είναι αυτά επιχειρήματα? Έτσι θα κερδίσουμε το δίκιο μας και το μέσο Έλληνα που σε παρακολουθεί στην τηλεόραση ? Τι περιμένεις να πει ο πολίτης όταν σε ακούσει να του λες θέματα εσωτερικά που δεν τον απασχολούν και καλά κάνει και δεν τον απασχολούν? Δεν θέλω να πω άλλα γιατί δεν θέλω να κουράσω. Εχω άλλα τόσα να πω αλλά νομίζω ότι πλέον όλοι καταλάβατε τι γίνεται και με ποιον έχετε να κάνετε.. Λυπάμαι που το λέω αλλά με τέτοιους ανθρώπους και ατζέντα και τέτοια πολιτική δεν θα κερδιθεί τίποτε ποτέ!
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Το μόνο μας πρόβλημα μην πληρώσουμε μια μερίδα γίγαντες ή μπιφτέκι 4 ευρώ. Κ. Γερακαρακο διεκδικήστε τα χρήματα που δικαιούμαστε και υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που μας δικαιώνουν. Διεκδικήστε να πληρωνόμαστε τα πραγματικά νυχτερινά που δουλεύουμαι, να αναγνωριστεί το επάγγελμα επικίνδυνο και ανθυγιεινό και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μας απασχολεί αν πληρώσουμε 15 ευρώ το μήνα παραπάνω σε μια λέσχη, όσοι από εμάς έχουν δυνατότητα να πάμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάλι καλά που δεν χειριζεστε εσεις τα ζητηματα των αστυνομικών γιατι εκτος απο αντιπολίτευση στην ποασυ και καθημερινη συμμετοχή στα τηλεοπτικά πανελ επι παντος επιστητού δεν βλεπουμε που αλλου χρησιμευετε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μου θυμίζει η ΠΟΑΣΥ τον Ερτογάν που από τη μία τάζει πύραυλο για το διάστημα και από την άλλη μοιράζει στον Κοσμο κρεμμύδια και πατάτες δωρεάν. Έτσι και η ΠΟΑΣΎ πολλά λόγια για να ψηφιστούν και να βολευτούν και μετά πάρε συνάδελφε ένα κομμάτι ψωμί να ξεχάσεις τα παραγματικά προβλήματα σου. Έλα όμως που δεν ξεχνάμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άντε στη τηλεόραση κ θα λυθούν ολα οπως μιλάτε για ολα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι κατοχυρωμένα ..χαχαχαχα..ρωτά τους συναδέλφους στα τμήματα της Αθήνας ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάνελ Πακος Γερακαρακος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο ρε φίλε πεστα ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς τι είστε που προφανώς δεν σχολιάζεται αλλά κάνετε πλάτες ..παπαγάλος πειρατή ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γερακαράκο είσαι απλά γελοίος. Εκτός από το ότι δε μπορείς να εκφέρεις μια σωστή άποψη και να διεκδικήσεις λύσεις σε πάγια προβλήματα των αστυνομικών, βγαίνεις και λες ένα κάρο αηδίες, και θα στρέψεις και την κοινή γνώμη προς τα εμάς και όντας προκλητικός. Πάει το να είσαι τραγικός, αλλά όχι και επικίνδυνος για το σώμα. Από ντροπή και μόνο πρέπει να παραιτηθείς και εσύ και όσοι σε στηρίζουν και τόσο καιρό δεν έχετε καταφέρει τίποτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάκο και Χύτα που είστε ? Βγείτε ανοιχτά και πάρτε θέση! Συμφωνείτε με τις μπούρδες του ρήτορα του Γερακαράκου?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαλλον πλησιαζουν εκλογες στην ποασυ και βγηκαν απο τα καβουκια τους οι wanna be προεδροι και κανουν κριτικη στον Γερακαρακο..δεν βαρεθηκαν να χανουν σε καθε εκλογες αραγε;; Αφου δεν πειθουν ουτε 10χρονα για τις αγνές προθεσεις τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ίδια ομάδα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κύριος τίποτα που το παίζει πρόεδρος και ετοιμάζεται για κυβερνητικός βουλευτής έφτιαξε ένα θέμα εκεί που δεν υπάρχει για να "αποσυρθεί"(επίσημα ποτέ δεν τέθηκε εγγράφως) και να πει είδατε "επιτυχία" μη μιλάτε σας έφτιαξα.Λες και να γινόταν κάποιος θα έτρωγε με 6 ευρώ,αυτόματα θα ξαναγινόταν 3.Ετσι ξεχνάμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ούρλιαζαν για μισθολόγιο,ανθυγιεινό,επιδόματα,εξοπλισμό,θεσμικό πλαίσιο κλπ και τώρα μιλάνε μόνο για τις δήθεν αυξήσεις στη λέσχη.Ο κύριος τίποτα δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε λέξη και μας ξεφτιλιζει πανελλαδικά.Βαλτε αυτόν της Κέρκυρας η της Λάρισας πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ μαζί με Ντούμα και Μαυροειδακο να τα χωσουν σε Μισελ-Κουλη να τεθεί και ζήτημα απεργίας να δεις για πότε λύνονται τα θέματα.Και το λέω εγώ σαν ανακριτικος.Οποιος συνάδελφος ψηφίσει την μπλε αριστερά ξανά είναι άξιος της μοίρας του και συνένοχος αν τον κάψουν η τον τραυματίσουν.