Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βόλος: Άφησαν τον μακελάρη να κυκλοφορεί ελεύθερος με μαχαίρι για μήνες


Τεράστιες είναι οι ευθύνες που φαίνεται οτι προκύπτουν από την αμέλεια των ψυχιάτρων του Βόλου, που άφησαν τον 31χρονο φερόμενο ως δράστη του διπλού φονικού της Μακρινίτσας να κυκλοφορεί ελεύθερος, παρά τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και είχαν διαγνωστεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες το TheNewspaper.gr ο 31χρονος που πάσχει από μανία καταδίωξης είπε στον εισαγγελέα αλλά και στους αστυνομικούς οτι είχε συνεχώς επάνω του το μαχαίρι με λάμα 25 εκατοστών, προκειμένου να αμυνθεί αν χρειαστεί.

Βέβαια, κίνδυνος για έναν άνθρωπο με ψυχιατρικό νόσημα μπορεί να θεωρηθεί ο οποιοσδήποτε, ανά πάσα στιγμή!

Ο άνθρωπος που κατηγορείται για οπλοφορία, οπλοχρησία, ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και απόπειρα ανθρωποκτονίας κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης, πήγαινε για δουλειά, διασκέδαζε με ένα μαχαίρι πάνω του, ένα φονικό όπλο που τελικά χρησιμοποίησε για να σφάξει τη γυναίκα του και τον αδερφό της!

Στις 15 Ιανουαρίου, όπως αποκάλυψε το TheNewspaper.gr η αδικοχαμένη Κωνσταντίνα, κατέθεσε αίτηση για ακούσια νοσηλεία του 31χρονου συζύγου της. Η εισαγγελία έδωσε άμεσα εντολή στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από ψυχιάτρους του Νοσοκομείου Βόλου στις 23 Ιανουαρίου αφού είχε και ιστορικό με μητέρα που για χρόνια νοσηλεύεται με σχιζοφρένεια σε ίδρυμα. Η διάγνωση αφορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύνδρομο καταδιωκτικού τύπου και ιδιαίτερα έναντι της συζύγου και της οικογένειας, αλλά δεν διατάχθηκε η υποχρεωτική νοσηλεία.

Οι ψυχίατροι του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, την οποία όμως ο 31χρονος δεν εκτελούσε και αυτό φαίνεται οτι διαπιστώθηκε από τους γιατρούς τον περασμένο Μάρτιο. Όμως κανείς δεν ειδοποίησε τον εισαγγελέα για να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου ώστε να νοσηλευθεί, με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε δύο θύματά του.

https://www.thenewspaper.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα ότι και να λέμε είναι αργά....παντού τα ίδια δεν γίνονται? Αφήνεις άτομο στο Δαφνί στο Δρομοκαΐτειο μέχρι να γυρίσεις αυτός είναι πριν από σένα πίσω. Εσένα αν σου έφευγε ο κρατούμενος πας κατηγορούμενος? Οι νοσηλευτές και όποιος είναι υπεύθυνος για τον ασθενή ψυχιατρικής γιατί δεν πάνε κατηγορούμενοι όταν φεύγουν? Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που πάνε την εβδομάδα 6-7 φορές για εγκλεισμό. Ποιος ευθύνεται για αυτό?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανονικά η ΕΛ.ΑΣ., δεν έπρεπε να αναμιγνύεται με τους ψυχοπαθείς, αλλά οι Συνδικαλιστές που έχουμε, είναι για άλλα.
Πέρασαν πολλά χρόνια από τον καιρό που είχαμε σωστούς Συνδικαλιστές, οι οποίοι είχαν πετύχει Πολλά θεσμικά και οικονομικά προβλήματα
Ο χρήστης Unknown είπε…
Είπαμε.. Τα ρετιρέ του δημοσίου και τις ευγενείς υπηρεσίες του σοβιετικού δημοσίου δε τις/τα αγγίζει ουδείς!
Κοτζαμ γιατροι θα αμφισβητήσεις εσύ κ εγώ την ιατρική των αντίληψη;;;;
Βέβαια κ το κράτος αδιαφορεί πλήρως αφού το κ το Δαφνί είναι σχεδόν φισκα ( τουλάχιστον πριν μερικά χρόνια).
Πολύ ορθόν αυτό που αναφέρεις για τις ευθύνες. Μόνον στην ΕΛΑΣ υπάρχει καταλογισμος κ εφαρμόζεται το πειθαρχικό/ ποινικό δίκαιο
Ο χρήστης INIMA είπε…
Kαι ποιος θα εκτελέσει την εισαγγελική διαταγή;