Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα Χανιά και όχι στο Ηράκλειο το νέο υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις


Στα Χανιά και όχι στο Ηράκλειο, όπως είχαν υποσχεθεί δημόσια ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λ.Σ Θ. Κλιάρης, θα πάει το υπερσύγχρονο σκάφος που προμηθεύτηκε τελευταία η χωρά μας από την Ιταλία!

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα» στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος του νησιού που κάνουν λόγο για μια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε, ενώ προκαλεί και πολλά ερωτήματα για το τί και ποιοι μεσολάβησαν ώστε τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία του Σώματος να αλλάζει το σχεδιασμό της και να παίρνει πίσω αυτά που είχε υποσχεθεί από το Ηράκλειο κατά τη διάρκεια επίσκεψης και σύσκεψης τόσο του Υπουργού όσο και του Αρχηγού με στελέχη του Λ.Σ αλλά και με τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαταγή που βγήκε πριν λίγες ημέρες αιφνιδίασε όλους όσοι γνώριζαν και είχαν μείνει στις υποσχέσεις που είχαν δώσει οι επικεφαλής του Σώματος, όταν από τον περασμένο χρόνο είχαν διαπιστώσει ότι το Λιμενικό Σώμα στο Ηράκλειο έχει ανάγκη λόγω και της διαμορφωθείσας κατάστασης με τις μεταναστευτικές ροές να διαθέτει ένα σύγχρονο σκάφος.

Ο πρόεδρος των Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης ερωτηθείς σχετικά επιβεβαιώνει ότι τόσο ο υπουργός όσο και ο Αρχηγός είχαν υποσχεθεί ότι το σκάφος θα έρθει στο Ηράκλειο, τονίζει ωστόσο ότι το Σωματείο που εκπροσωπεί δεν είναι αρμόδιο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Λ.Σ.


Ο πρόεδρος των Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, οι κύριοι Πλακιωτάκης και Κλιάρης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν πέρυσι στο Ηράκλειο διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι το σκάφος που διαθέτει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου είναι το αρχαιότερο σκάφος που διαθέτει το Λ.Σ, η ηλικία του είναι 43 έτη και χάρη στο μεράκι και στην αγάπη των λιμενικών που υπηρετούν εδώ επισκευάζονται τα προβλήματα που έχει. «Τότε ήταν που δόθηκε η πρώτη υπόσχεση ότι το Ηράκλειο μετά τον Πειραιά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι εκείνο που θα αποκτήσει κατά σειρά  νέο σκάφος κατηγορίας Α1 από την Ιταλία , προκειμένου να αντικαταστήσει το υπάρχον, ώστε για να ανταποκριθεί καλύτερα το Λ.Σ στις ανάγκες που υπάρχουν» μας είπε ο κ. Σφακιανάκης και επανέλαβε ότι το σωματείο του δεν είναι εκείνο που κάνει τον σχεδιασμό.

Να σημειωθεί ότι η ξαφνική αλλαγή  ρότας στους σχεδιασμούς ήταν κάτι που φοβόντουσαν οι συνδικαλιστές του Λ.Σ Ανατολικής Κρήτης, βλέποντας μια περίεργη στάση το διάστημα που ακολούθησε. Για το λόγο αυτό ακολούθησαν κι άλλες συναντήσεις στις οποίες οι αρμόδιοι ήταν καθησυχαστικοί. Ζήτησαν μάλιστα να τους δοθούν επιχειρήματα που θα ενισχύουν την απόφαση το σκάφος να έρθει στο Ηράκλειο, λες και δεν το είχαν ήδη υποσχεθεί, ή δεν γνώριζαν για την παλαιότητα του υπάρχοντος. Τα επιχειρήματα δόθηκαν και πέρα από τα προφανή τέθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την γεωγραφική θέση του Ηρακλείου και τις ανάγκες που προκύπτουν με τους μετανάστες εξ ανατολών.

Θ.Π 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια