Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ψευδής η ανακοίνωση της Αστυνομίας περί φύλαξης δημοσιογράφων


Στις 24 Μαρτίου 2021 δημοσιεύτηκε ανακοίνωση, με αφορμή δημοσιεύματα για φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη από την Αστυνομία, από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ωστόσο, η ανακοίνωση αποδέχθηκε, εκ των υστέρων, ψευδής.


Ας δούμε γιατί

Εξαιτίας της απουσίας του ονόματος του Μ. Φουρθιώτη από την ανακοίνωση, επιχειρήσαμε να εξακριβώσουμε αν τον αφορά.

Στις 27 Μαρτίου 2021, αστυνομικές πηγές μάς επιβεβαίωσαν πως “η εν λόγω ανακοίνωση αφορά όντως την υπόθεση του κ. Φουρθιώτη“, για τη φύλαξη του οποίου “έχει ξεκινήσει συζήτηση”, στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 31 Μαρτίου έγινε γνωστό από δημοσιεύματα πως ύστερα από επέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό όχημα και μία μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ που επιτελούσαν το έργο της προστασίας του κ. Φουρθιώτη. Συνεπώς επιβεβαιώθηκε πως ο δημοσιογράφος πράγματι φυλασσόταν από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, η κατηγορηματική διάψευση “δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων” από την ανακοίνωση του Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, κρίνεται παραπλανητική καθότι η φύλαξη του δημοσιογράφου επιβεβαιώθηκε από την σχετική απόφαση για απόσυρση των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Στέλιος Πουρνής

https://www.ellinikahoaxes.gr










Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν είπαν ψέματα . Είπαν πολλά ψέματα κ ακόμη είναι στη θέση τους . Γιατί ; Συγνώμη θα ζητήσει κάποιος ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποσο ντροπη , ξευτιλα και υποβιβασμος τελικα.
Το γραφειο τυπου ( και δη του αρχηγειου) δημοσιευσε ψεμματα .... το χειροτερο απο ολα , δεν εχει το σθενος καποιος Αξιωματικος εκει μεσα, να συνταξει μια ρημαδα αναφορα και να πει είπαμε ψεμματα κατοπιν εντολης του ταδε ή παραπλανηθηκαμε άο τον ταδε και τελος!!! Αλλαξτε σελιδα στην Αστυνομια και αφηστε κατι παλιακους ερημους και μονους , με μονο φιλο την γλωσσα τους οσο ψηλα και αν ειναι ακομα κ αν φτανει στον πρωτο.
Αυτη η τεραστια κυλιδα στο γραφειο τυπου πως θα σβηστει ;;; Ποιος θα σας εμπιστευτει πλεον; Κανεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς η λέξη τσίπα είναι άγνωστη, η κατάντια της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιωματικοί με μικρό (Α) χωρίς ίχνος ντροπής κάθονται ακόμη στις καρέκλες τους και το κυριότερο διατάζουν, άραγε με τι σθένος;