Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήγε να… πατήσει δημοτικό αστυνομικό στο κέντρο του Βόλου!


Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε προχθές στο κέντρο του Βόλου. Ιδιοκτήτης ΙΧ αυτοκινήτου, που ήταν παράνομα παρκαρισμένο σε πεζοδρόμιο, δέχθηκε πρόστιμο από τη Δημοτική Αστυνομία, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί σε τέτοιο βαθμό, που όχι μόνο απείλησε και εξύβρισε τον υπάλληλο, αλλά όταν μπήκε στο όχημά του και έβαλε μπροστά λίγο έλειψε να… πατήσει τον δημοτικό αστυνομικό, που γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Το συμβάν σημειώθηκε στην οδό Σπυρίδη. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε σταθμεύσει το όχημά του πάνω στο πεζοδρόμιο και βρισκόταν σε παρακείμενη επιχείρηση για τη διεκπεραίωση προσωπικής του υπόθεσης. Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, σταμάτησε για έλεγχο. Με χρήση σειρήνας, αλλά και σφυρίχτρες οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί καλούσαν τον ιδιοκτήτη να απομακρύνει το όχημά του.

Περίμεναν, αλλά δεν εμφανιζόταν κανείς. Ο ένας από τους δύο έβγαλε το μπλοκάκι των κλήσεων και βεβαίωσε παράβαση. Οταν επιχείρησε να τοποθετήσει την κλήση στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες, φέρεται να βγήκε από παρακείμενη επιχείρηση η ιδιοκτήτης του οχήματος με… άγριες διαθέσεις.

Οπως κατέθεσαν ο δημοτικός αστυνομικός και ο συνάδελφός του, που κατήγγειλαν το συμβάν στην Αστυνομία, ο οδηγός εμφανίστηκε έξαλλος. Φέρεται να απείλησε τον υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας «να μην τολμήσει να ακουμπήσει το αυτοκίνητό του» και συνέχισε σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς τη σε βάρος του επίθεση. Με επίθετα όπως «κ… παιδο», «παλιομ…» φέρεται να… στόλισε τον υπάλληλο, που επιχείρησε να του εξηγήσει ότι το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί και αν επιθυμεί μπορεί να καταθέσει ένσταση. «Εχε χάρη που δεν δέρνω σήμερα…» φαίνεται να συνέχισε ο «νταής» οδηγός, ο οποίος μπήκε εκνευρισμένος στο όχημά του και έβαλε μπροστά για να φύγει. Ηταν μάλιστα τόσο εκνευρισμένος, που λίγο έλειψε να χτυπήσει τον δημοτικό αστυνομικό, που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί από το σημείο. Συνάδελφός του, του φώναξε να προσέχει και ο ίδιος τραβήχτηκε την τελευταία στιγμή. Φαίνεται να ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν την πολιτική προϊσταμένη τους, την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία αφού συμβουλεύτηκε τη νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, συνόδευσε τους δύο υπαλλήλους στην Αστυνομία, που κατήγγειλαν το συμβάν και κατέθεσαν και μήνυση σε βάρος του πρωταγωνιστή του επεισοδίου για εξύβριση και απειλή άσκησης σωματικής βίας.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Εφαρμόζουν τον νόμο για να λειτουργεί η πόλη σωστά. Συμπεριφέρονται με σεβασμό απέναντι στους πολίτες. Είναι ανεπίτρεπτο να πέφτουν θύματα βίαιων συμπεριφορών», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται σε βάρος δημοτικού αστυνομικού. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου δύο δημοτικοί αστυνομικοί είχαν πέσει θύματα λεκτικής σε βάρος τους επίθεσης από οδηγούς, που είχαν σταθμεύσει παράνομα τα αυτοκίνητά τους, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πρόστιμα.

Ο δημοτικός αστυνομικός, που δέχθηκε επίθεση προχθές, είχε πέσει θύμα και πριν από έξι χρόνια περίπου, όταν οδηγός χειροδίκησε σε βάρος του.

 





Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Νέμεσις είπε…
Και γιατί να μην τον πατήσει;;; Τι θα του κάνουν;;; Θα πάει στον κυρεισαγγελέα και θα του πει(με φωνή Σεφερλή) κακό παιδί να μην το ξανακάνεις!! Ντα ντα ντα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όντως, γιατί να μην τον πατήσει και γιατί να μην το δείρει; Αφού ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και δεν τον πειράζει κανένας.