Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδιώτες τώρα και στα νεκροταφεία!


Αλλη μια δημόσια-δημοτική υπηρεσία διευκολύνεται να περάσει στα χέρια ιδιωτών με κυβερνητική τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Μετά τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, και η υπηρεσία ταφής και ανακομιδής νεκρών μπορεί να ανατίθεται -με διαδικασίες του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων- σε ιδιωτικά συμφέροντα με αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών των δήμων, δηλαδή των συλλογικών οργάνων όπου οι δήμαρχοι έχουν πλασματικές πλειοψηφίες ελέω παλαιότερων κυβερνητικών διατάξεων.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην τροπολογία (άρθρο 4) που κατατέθηκε προς ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο».

Η προωθούμενη διάταξη επεκτείνει τις προβλέψεις του άρθρου 61 του νόμου 3979/2011, την κατάργηση του οποίου διεκδικεί επί μια δεκαετία η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στην αρχική του μορφή, το άρθρο άφηνε στους δημάρχους περιθώριο να ιδιωτικοποιήσουν μια υπηρεσία εφόσον υπήρχε αιτιολογημένη απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Με προ μηνών κυβερνητικές τροπολογίες, η ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών αφήνεται «στην κρίση» της οικονομικής επιτροπής.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια