Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιρρήσεις κατά του προστίμου που του επιβλήθηκε υπέβαλε υπόλογος για «κορωνοπάρτι» στη Ρόδο


Ενώπιον του Διοικητή του Α.Τ. Ιαλυσού προσέφυγε με αντιρρήσεις ένας 23χρονος ημεδαπός φοιτητής στον οποίο βεβαιώθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ όταν διαπιστώθηκε την 7η Απριλίου 2021 ότι είχε διοργανώσει «κορωνοπάρτι» στην οικία του με 8 ακόμη άτομα.
Σε καθέναν από τους τελευταίους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
Αφορμή για τον αστυνομικό έλεγχο αποτέλεσε ανώνυμη καταγγελία.

Η πράξη επιβολής προστίμου επιβλήθηκε με την αιτιολογία ότι κατελήφθη να έχει διοργανώσει εκδήλωση (πάρτι) στην οικία του με συνάθροιση ατόμων κατά παράβαση της από 03.04.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1308/Β/3-4-2021) με αριθμό 20651/2021.

Ταυτόχρονα έχει σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του για παραβίαση του άρθρου 285 ΠΚ, για το αδίκημα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, η δικάσιμος της οποίας ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί.

Οπως τονίζει στις αντιρρήσεις του, τυγχάνει ένας ενσυνείδητος και νομοταγής πολίτης, φοιτητής Πανεπιστημίου και ουδέποτε έχει παραβιάσει το οποιοδήποτε εκ του νόμου προβλεπόμενο μέτρο πρόληψης και καταπολέμησης της ασθένειας του κορωνοϊού (Covid – 19). Περαιτέρω, ως προς τα περιστατικά που στοιχειοθετούν την υπόθεση γνωρίζει ότι η μόνιμη κατοικία του βρίσκεται στη Ρόδο, ωστόσο είναι ψηλός κύριος επί του ακινήτου που πραγματοποιήθηκε ο αστυνομικός έλεγχος.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο όμως δεν μετέβη προκειμένου να οργανώσει συνάθροιση, όπως αναληθώς του καταλογίζεται – θα ήταν άλλωστε αφελές και ανόητο εκ μέρους του να πράξει κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνει, στην ουσιαστικά ακατοίκητη μονοκατοικία του, η οποία βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 100 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, αλλά μετέβη εκεί ύστερα από παράκληση των γονέων του μετά από την διάρρηξη που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω ακίνητο, την προηγούμενη ακριβώς ημέρα.

Επισημαίνει ότι ο πατέρας του είχε προβεί εξάλλου την προηγούμενη ημέρα σε καταγγελία της 
διάρρηξης.

Κατόπιν αυτού του γεγονότος, εκείνος και ο αδερφός του, ύστερα από παράκληση των γονέων τους δεδομένου ότι στο σπίτι τους αυτό διαπιστώθηκαν εκτεταμένες φθορές στην είσοδό του και υπήρχε κίνδυνος νέας εισόδου διαρρηκτών, και οι οποίες δεν είχαν αποκατασταθεί, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν εκεί για να διασφαλίσουν ότι η οικία δεν θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο διαρρηκτών.

Ο λόγος δηλαδή που διανυκτέρευσαν εκεί ήταν για να προστατέψουν την ιδιοκτησία τους, όσο οι γονείς τους θα ασχολούντο με τα διαδικαστικά θέματα τα οποία ανέκυψαν, ήτοι την καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας και την καταγραφή των φθορών και αποκατάστασή τους.

Πρότεινε στον αδερφό του να προσκαλέσουνε άλλους δύο φίλους τους στην οικία, να διανυκτερεύσουν μαζί τους ώστε να μην είναι τελείως μόνοι τους, δεδομένου ότι το ακίνητο είναι σχετικά απομονωμένο.

Ωστόσο, ο αδερφός του κατάλαβε ότι εκείνος θα ανελάμβανε να το πει σε δύο άτομα εκ της παρέας του ενώ και εκείνος με την σειρά του είχε προσκαλέσει άλλα δύο άτομα.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας τους πίστεψε ότι δεν απαγορεύεται να είναι μέχρι 4 άτομα στο σπίτι, ειδικά την στιγμή που προβλέπεται η δυνατότητα ενοικίασης AIRBNB, ή ξενοδοχείου, τα οποία λειτουργούν απρόσκοπτα.

Εξάλλου δεν τους προσκάλεσαν για να πραγματοποιήσουν εκδήλωση – ούτε ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο – παρά μόνο για λόγους ασφάλειας.

Οι φίλοι τους προσκάλεσαν άλλα δύο άτομα χωρίς να γνωρίζουν τελικά πόσα άτομα θα είναι εκεί με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τελικά 8.

Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα κακής συνεννόησης. Δεδομένου ότι η ώρα ήταν προχωρημένη, ήτοι σχεδόν 9 μ.μ., αποφάσισε να τους επιτρέψει να διανυκτερεύσουν ώστε να μην κινδυνεύσουν να τους επιβληθεί πρόστιμο κατά την επιστροφή στις οικίες τους αν κυκλοφορούσαν εκείνη την ώρα, δεδομένου ότι όλοι μένουν μακριά.

Ως συνήγοροί τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Γεώργιος Μαυρομάτης και Tζέν

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχα χαχαχαχαχαχα τι παραμυθι...
Εκαψα κ τα τελευταια εγκεφαλικα μου κυτταρα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τραγικός...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιεικώς απαράδεκτο το παραμύθι αλλά ο δικηγόρος πρέπει να κάνει τη δουλειά του έτσι κι αλλιώς.Στην τελική όμως δεν κατάλαβα,πόσα άτομα ήταν στο σπίτι 4,8,16 ή 32;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειλικρινά τώρα, αυτό δεν σας φαίνεται πολύ καλό υλικό για βιντεάκι στους ΡαδιοΑρβύλα...????
Το φαντάζομαι "και τότε ήρθε ο ντιλιβεράς που έφερε τις πίτσες, αλλά επειδή έπαθε λάστικο το μηχανάκι του, έμεινε και αυτός..."
Καλά έκανε και το σκέφτηκε ως αντιρρήσεις, έπρεπε να το δημοσιεύσει κιολας για να εκτεθεί?