Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι ενός μαθητή


Του Μανόλη Καψή 

Η αλήθεια είναι ότι η περιγραφή σοκάρει. Όσο και να προσπάθησε η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας να κρατήσει την ψυχραιμία της, την έπνιγε το δίκιο, η οργή και η αγανάκτηση. Από κοντά και η ψύχραιμη πάντα "Αυγή", που μας ενημερώνει -όταν δεν ασχολείται με τον Φουρθιώτη ή με τα fake news για τη Μενδώνη- ότι Ασφαλίτες (sic) έσπασαν το χέρι μαθητή στη Λάρισα.


Τι έχει συμβεί; Τι άλλο σκαρφίστηκε ο Χρυσοχοΐδης για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών της Λάρισας;

Όπως μαθαίνουμε, τα παιδιά κάθονταν σε ένα πάρκο στη Λάρισα, όταν (ακολουθεί η περιγραφή της Αγωνιστικής Παρέμβασης και θέλω να την απολαύσετε χωρίς σχόλια και περικοπές) "περικυκλώθηκαν από 6 έως 7 άτομα με μάσκες, χωρίς διακριτικά και χωρίς να συστηθούν, ρίχνοντας το φως των φακών που κρατούσαν στα πρόσωπα, αρχίζοντας να διατάζουν να δείξουν τα χέρια τους και να τους ψιθυρίζουν διάφορα λόγια με άκομψο τρόπο.” Και τι συνέβη μετά τους ψιθύρους με άκομψο τρόπο; "Ενας μαθητής προσπαθώντας να απομακρυνθεί, ακινητοποιήθηκε με λαβές και τρικλοποδιά” και τελικά κατέληξε με σπασμένο χέρι.

Πιθανώς να αναρωτιέστε πού είναι το πρόβλημα, με εξαίρεση το πολύ δυσάρεστο συμβάν στο χέρι του μαθητή, που υποθέτω είναι αλήθεια και ότι δεν μας κοροϊδεύει η Αγωνιστική Παρέμβαση. Περαστικά του εύχομαι του παιδιού από καρδίας.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έλεγχο στο πάρκο, φορούσαν μάσκες λόγω κορονοϊού, προφανώς ήταν χωρίς διακριτικά -αφού είναι ειδικό σώμα και όχι απλοί αστυφύλακες- και προφανώς δεν κάνουν "συστάσεις” όταν κάνουν ελέγχους. Σιγά μην παρουσιάζουν και εξουσιοδότηση από τον Συνήγορο του Πολίτη. Μήπως το πρόβλημα ήταν ότι είχαν φακούς; Τι ζόρι τραβάει η Αγωνιστική Παρέμβαση με τους φακούς; Η μήπως θα έπρεπε να πάρουν και συστάσεις από τον διοικητή της Ασφάλειας ή από την Αντικαπιταλιστική Αντεπίθεση, πριν ξεκινήσουν για τη βάρδιά τους;

Ζήτησαν από τους μαθητές να τους δείξουν τα χέρια τους και τι κρατούσαν και προφανώς τα λόγια τους δεν ήταν "κομψά”. Πώς θα γίνει δηλαδή ο έλεγχος και η έφοδος της Αστυνομίας; Με τη συνοδεία άρπας και με ποιητικά μονόπρακτα; (Το γιατί ψιθύριζαν δεν έχει γίνει γνωστό. Παραμένει ένα μυστήριο). Στη συνέχεια ένας μαθητής φοβήθηκε λέει -άγνωστο γιατί- και προσπάθησε να διαφύγει. Τον εμπόδισαν -άλλοι ισχυρίζονται ότι μόνος του έπεσε- και πέφτοντας στο έδαφος έσπασε το χέρι του. Μάλιστα. Περαστικά από καρδίας και πάλι.


Με κίνδυνο να θυμώσει μαζί μου η Αγωνιστική Παρέμβαση, γεγονός που θα με στεναχωρήσει πολύ, αναρωτιέμαι πού είναι το πρόβλημα με τους "Ασφαλίτες” που λέει η "Αυγή". Μήπως δεν πρέπει να κάνουν ελέγχους σε ανήλικους; Μήπως δεν έπρεπε να κάνουν ελέγχους στα παιδιά των εκπαιδευτικών της Αγωνιστικής Παρέμβασης; Από ποια ηλικία και μετά επιτρέπονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας; Μήπως δεν έπρεπε να εμποδίσουν τον νεαρό -άτυχο- μαθητή να διαφύγει; Μα τότε δεν θα ήταν αστυνομικοί, θα ήταν πρόσκοποι. Ούτε καν πρόσκοποι. Λυκόπουλα.

Ολα αυτά τα λυρικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και σε άλλα Μέσα, πιο σοβαρά από την "Αυγή" -όταν δεν ασχολείται με τον Φουρθιώτη ή με τα fake news- θα ήταν απλά περιστατικά κωμικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ιδεολογικής εμμονής και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε με την Αγωνιστική Παρέμβαση, αν δεν είχαν επιπτώσεις.

Γιατί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, όπου το παραμικρό επεισόδιο και η συνήθης δραστηριότητα της Αστυνομίας, εμφανίζεται σαν να αποτελεί απόδειξη του κλίματος αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας -θέση που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά και το ΚΚΕ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις- υπονομεύει μια βασική λειτουργία του κράτους. Αυτή της προστασίας της έννομης τάξης. Η τήρηση του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών, η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Αστυνομίας, δεν είναι μια παρέκβαση, είναι μια βασική ελευθερία που απολαμβάνουμε.

Και δυστυχώς, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη (αλλά και στην Πάτρα), όπου εκατοντάδες νέοι συμμετείχαν σε ολονύκτιο κορονο-πάρτι στο ΑΠΘ, αδιαφορώντας για τους υγειονομικούς κανόνες -με την αστυνομία να διστάζει να παρέμβει για να μην κατηγορηθεί για απρόκλητη βία και να αποφύγει τις αντιδράσεις- δείχνουν ότι οι κρατικές υπηρεσίες, πλέον σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αδυνατούν να παρέμβουν, ακόμα και γι' αυτό το ύψιστο θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Και αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά.

Υ.Γ. Η διακριτική απουσία της αστυνομίας από το πάρτι, που είχε και ιδεολογικό μανδύα -ήταν λέει μια ενέργεια επανα-οικοιοποίησης του ΑΠΘ- δεν επέτρεψε να γίνει ευρύτερο γνωστό το αίτημα που δονούσε την αυτοσχέδια συνέλευση με τη συνοδεία άφθονης μπύρας. Μα φυσικά να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα...Τι άλλο;









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά τα ωραία να μας τα γράφεις κ όταν αλλάξει η κυβέρνηση γιατί η ίδια αστυνομία θα είμαστε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο θεοσεβαστος οποία και.να βγει δεν αλλάζει θα μείνει κάνει δουλειά ευλογημένη και συμφέρουσα .....για τα κεντρικά....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς με όλες τις κυβερνήσεις η αστυνομία είναι σάκος του μποξ.Οταν έχει πολιτική ηγεσία που μετράει τους ψήφους αυτά θα γίνονται. Όταν καταλάβουν ότι η αστυνομία δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο αλλά ένοπλο σώμα τάξης ίσως αλλάξει κάτι. Μιλάνε για Ευρώπη, έχουν δει ευρωπαϊκές αστυνομίες πως λειτουργούν;