Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καμία επέμβαση σε πλατεία - Ποιος το ζήτησε και γιατί


Την ώρα που οι συναθροίσεις σε πλατείες όλης της χώρας έχουν γίνει πονοκέφαλος για λοιμωξιολόγους, κυβέρνηση και αστυνομία, οι εντολές -όπως πληροφορούμαστε στο bloko.gr- είναι σαφείς και από την κορυφή.
Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως έγινε τηλεδιάσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος οι Αντιστράτηγοι και οι επικεφαλής των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας. Σε αυτήν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ξεκάθαρος. Καμία επέμβαση σε πλατεία, όσες και να είναι οι καταγγελίες, όσα παράπονα και να γίνουν, όσος κόσμος και να έχει συγκεντρωθεί. Εκείνο που λέγεται ότι ζήτησε ήταν οργανωμένες παρεμβάσεις της Αστυνομίας, όπως είδαμε στην πλατεία Βαρνάβα, όπου πήγαν από νωρίς στελέχη της ΟΔΟΣ και απέτρεψαν εκεί το πάρτυ.
Ο λόγος, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, είναι για να αποφευχθεί η σύγκρουση πολιτών και αστυνομίας. Μία σύγκρουση που για πολλούς φαντάζει αναπόφευκτη σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης. 
Είναι πολλοί, άλλωστε, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι φοβούνται μήπως κάποιες από αυτές τις συναθροίσεις διοργανώνονται από άτομα, που στόχο έχουν να προκαλέσουν επεισόδια και στη συνέχεια να τα εκμεταλλευτούν.
Κανείς δεν θέλει τη σύγκρουση, αλλά από την άλλη πλευρά κάποιοι μένουν εκτεθιμένοι στο ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης από πολίτη για παράβαση καθήκοντος, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό και δεν είδε ποτέ περιπολικό.
Μία εξίσωση που δύσκολα λύνεται και σίγουρα δεν είναι υπεύθυνη για τη λύση της η Αστυνομία.








Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νόμο σε νόμο αλλιώς το επομμενο σκ θα έχουμε πάλι πάρτι ανευθυνότητας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο πανεπιστήμονες αφήνετε να μαγαζιά να πουλάνε ποτά μαζεύεται ο κόσμος πίνει από έξω ο ένας πάνω στον άλλο και μετά βάζετε την αστυνομία να κάθετε μπαστακας να κοιτάει τι ωραία που τα πίνει ο κόσμος...αν δεν είναι αυτό κράτος τότε ποιο είναι!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι τα μέτρα τα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι.... Οι πολιτικοί είναι 100% υπεύθυνοι και αυτό είναι εμφανένστατο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο τέλος ένα πράγμα μένει μόνο... Την νυφη την πληρώνει ο χωροφύλακας...