Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φοιτητές απέκλεισαν την Πρυτανεία του ΑΠΘ


Στον αποκλεισμό της Πρυτανείας του ΑΠΘ προχώρησαν το πρωί της Τρίτης, φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει πανό στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης. «Όχι στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη» και «έξω από τα ΜΑΤ από τις σχολές» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα πανό των φοιτητών.

«Συνεχίζουμε  δυναμικά με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ», αναφέρουν φοιτητές σε σχετική ανακοίνωση.

Οι φοιτητές θα συμμετέχουν σε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με τους εργαζόμενους του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση στις 12.00 μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

«Στις 14-15/4 οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε την δράση μας με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή.

Ο αγώνας για ανοιχτές σχολές και μη εφαρμογή του νόμου έως την τελική του ανατροπή συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος και θα νικήσει», προσθέτουν στην ανακοίνωση.

https://www.thestival.gr










Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτοιμα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να υποδεχτούν με ανοιχτές αγκαλες την πανεπιστημιακή αστυνομία...κάποιοι το ζουν το όνειρο...!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι και κυρίως οι άπλυτοι που αντιδρούν σε λίγο θα απομονωθούν και θα μείνουν στο καβούκι τους. Η Κυβέρνηση θα τελειώσει το έργο της αυτό και αν θέλουν κάποιοι να συνεχίζουν με τον δικό τους ρυθμό υπάρχουν και νόμοι και οι άπλυτοι γνωρίζουν τι τους περιμένει. Ο λαος θέλει πανεπιστημιακά ιδρύματα με κύρος - μόρφωση και όχι κωλοχανεία. ΟΠΠΙ αμήν και πότε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πλειοψηφία των Αστυνομικών ελπίζουμε να μην εφαρμοστεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ που είσαι υπέρ της ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ΟΠΠΙ , να πας να υπηρετήσεις, εμείς δεν θέλουμε.
Να προσλάβουν σεκιούριτι τα Πανεπιστήμια και να τα πληρώνει το κράτος. Λιγότερα θα κόστιζε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μετά ξύπνησες...ρε τι όνειρα βλέπετε μερικοί;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγά βρε καθαρέ εσύ πλυμένε, που θεωρείς όλους τους πολιτικά αντίθετους, άπλυτους, να δηλώσεις να πας να υπηρετήσεις στην ΟΠΠΙ, αλλά δεν θα ζητάτε ενισχύσεις