Η ΕΣΗΕΑ ζητεί τη διαλεύκανση της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ


Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Επείγον μήνυμα προς τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απέστειλε νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την εκ μέρους τους στήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων, που συγκλονισμένοι αντιμετωπίζουν την τραγική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», το 1989,  στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα «Εξουσία», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA».

Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και την δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του.

Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του έχει αναστατώσει όχι μόνο την δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ κοινό και έντονο είναι το αίτημα να βρεθούν το γρηγορότερο οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ2 σχόλια :

Φίλιππος Αναστασίου είπε...

Είμαι φοβερά σοκαρισμένος από τό όντως τραγικό αυτό γεγονός τής όντως στυγερής δολοφονίας τού Γιώργου Καραϊβάζ..!!!.
Μέχρι τίς δύο ώρα εχθές τό μεσημέρι, παρακολουθούσα στό ΣΤΑΡ, τήν εκπομπήν τής Ζήνας, όπου ο Γιώργος Καραϊβάζ μιλούσε ατάραχος, μέ πολύ μεγάλην ηρεμίαν. Ήταν η τελευταία εικόνα ηρεμίας του πού θά παραμείνει, γιά πολύ καιρό, εντυπωμένη στόν νούν μου...!!!
Εκφράζω τόν αποτροπιασμόν μου γιά τήν προσχεδιασμένην,προμελετημένην, στυγερήν δολοφονίαν, από πολύ κοντά καί εν ψυχρώ, τού αειμνήστου Γιώργου Καραϊβάζ.
Επιπλέον, σάς παρακαλώ θερμά νά διαβιβάσετε τήν λύπην μου καί τά Θερμότατα ειλικρινά Συλλυπητήριά μου πρός τήν σύζυγό του καί τόν υιόν του..!!!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι από καρδιάς υπομονή και δύναμη στην οικογένεια του, καλό παράδεισο στο Γιώργο, και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι ακόμη μια δολοφονία ανεξιχνίαστη,οι φωνές αλήθειας στην δημοσιογραφία δυστυχώς είναι λίγες ακόμα...