Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Ν/Α με το Διευθυντή της Δ.Ε.Α.Δ. και τον Προϊστάμενο της Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ.


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Την Πέμπτη 01/04/2021 και ώρα 12:00, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. επισκέφθηκαν αρχικά τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών & Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Νικόλαο ΖΩΝΟΥΔΑΚΗ και στη συνέχεια το νεοτοποθετηθέντα Διευθυντή της Διεύθυνσής Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΜΠΑΛΛΑ, με τους οποίους συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη Διεύθυνση.

Αρχικά, αφού καλωσορίσαμε τον Ταξίαρχο και του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, θέσαμε επιμέρους θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της υγιεινής (καθαριότητα, νερό, κ.λπ.) της Εγκατάστασης της Διεύθυνσης, αλλά και αιτήματα του προσωπικού των Υπηρεσιών της αρμοδιότητάς του που θα καλυτερεύσουν την υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ταξίαρχος κ. ΜΠΑΛΛΑΣ Γεώργιος μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει αναφορά για ενίσχυση της Φρουράς από την Υ.ΜΕ.Τ., η οποία θα λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος. Επίσης, για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας, διατέθηκαν νέοι ασύρματοι και αλεξίσφαιρα καθώς επίσης το Υπασπιστήριο της Διεύθυνσης λειτουργεί εφεξής και κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Σε σχέση με την Ειδική Κατασταλτική Αστυνομική Μονάδα, παρόλο που σε αυτήν πρόσφατα εντάχθηκαν ορισμένα καινούργια υπηρεσιακά οχήματα στο στόλο της, εντούτοις σε ότι αφορά τα παλιά αυτοκίνητα, επικρατεί μεγάλη καθυστέρηση στην παροχή κονδυλίων για την επισκευή αυτών, με συνέπεια τη δυσλειτουργία τους, η οποία ίσως να έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο επιχειρησιακό κομμάτι αλλά και στην προσωπική ασφάλεια και υγεία των επιβαινόντων συναδέλφων.

Επιπροσθέτως, επισημάναμε στον Ταξίαρχο το ότι ενώ το επίδομα της Ε.Κ.Α.Μ. επανήλθε, δεν έγινε το ίδιο με το επίδομα των Συνοδών σκύλων Περιπολίας. Η Ένωσή μας έδωσε μάχη για τα επιδόματα των Ειδικών Υπηρεσιών πρώτης γραμμής, αλλά και για τα δίπλα χρόνια με αίσιο αποτέλεσμα και θα συνεχίσει και για το επίδομα των Συνοδών σκύλων Περιπολίας.

Σχετικά με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας για την εγκατάσταση του επιχειρησιακού κομματιού των Τ.Ε.Ε.Μ. και των σκύλων των Εκρηκτικών στο κέντρο της πόλης για την άμεση επέμβαση και την αποφυγή άσκοπων χιλιομετρικών αποστάσεων γίνεται πράξη.

Άλλωστε, από τη δημιουργία της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, είχαμε αναδείξει τα προβλήματα που θα ανακύψουν εξαιτίας του τόπου που είχε επιλεγεί για την Εγκατάσταση της Δ.Ε.Α.Δ.. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι δεν είχαμε παλέψει τότε αδίκως, αλλά δικαίως .

Παρά την ανωτέρω θετική εξέλιξη, το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης της Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. στη διοικητική υποστήριξη αλλά και στο επιχειρησιακό κομμάτι (σε αμφότερες τις Υπηρεσίες, Τ.Ε.Ε.Μ. και Τ.Σ.Α.Σ.) παραμένει. Εκτός των άλλων, απόρροια του ανωτέρω προβλήματος, είναι να παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη ροή των «service» των υπηρεσιακών οχημάτων. Τονίσαμε στον Ταξίαρχο πως οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές τις Υπηρεσίες, για τις οποίες επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμούς και εξετάσεις, εξασκούν εξειδικευμένο αντικείμενο που συνδέεται άμεσα σε πολλές των περιπτώσεων με την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας. Τα περιστατικά τα οποία καλούνται να διαχειριστούν είναι υψηλού ρίσκου και επικινδυνότητας, τόσο για την ασφάλεια του πολίτη, όσο και των ιδίων. Για όλους αυτούς τους αντικειμενικούς λόγους, θα πρέπει να αφήνονται να επιτελούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα, χωρίς να διατίθενται σε αλλότρια καθήκοντα, αντί του αντικειμένου της εξειδίκευσής τους.

Όσον αφορά το Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα η μέριμνα για υπηρεσιακό κτηνίατρο, ούτε για φροντιστή Σκύλων, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Στο συγκεκριμένο Τμήμα, ζήτημα υπάρχει και με τον καταυλισμό των σκύλων, ο οποίος δεν είναι ο πλέον κατάλληλος.

Η Ένωσή μας είναι δίπλα σε όλους τους συναδέλφους της Νοτιοανατολικής Αττικής και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια