Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα για 68 νεκρούς σε οίκο ευγηρίας στην Κρήτη: Δεν υπάρχει ποινική δίωξη, απαντά ο δικηγόρος του γηροκομείου


Συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο 68 ηλικιωμένων τρόφιμων οίκου ευγηρίας στα Χανιά, οι οποίοι φέρονται να πέθαναν από την ίδια αιτία -ανακοπή καρδιάς- μέσα σε έναν χρόνο.

Χθες, μετά από εισαγγελική εντολή έγινε εκταφή της σορού ηλικιωμένης που διέμενε στο γηροκομείο και κατά την αρχική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν κατάγματα στα οστά της γυναίκας που πέθανε πριν από 11 μήνες.

Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και των 68 νεκρών, με τον οίκο ευγηρίας να ερευνάται για αξιόποινες πράξεις, όπως την συγκρότηση και σύνταξη σε εγκληματική οργάνωση, τις σωματικές βλάβες αδύναμων ατόμων και την ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο δια παραλείψεως κατά συρροή.

Ο κ. Ιωάννης Σφακιωτάκης, πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, σε δήλωσή του αναφέρει ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ούτε έχει εκδοθεί επίσημο δελτίο από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι κατά τη χθεσινή διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό ηλικιωμένης γερόντισσας από την Κίσσαμο που διέμενε στη συγκεκριμένη δομή, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα κακοποίησης.

Παράλληλα, τονίζει ότι χθες διενεργήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του γηροκομείου:

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ


1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021

(1)Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21.00 /22-4-21-Αναρτήσεις ανώνυμες σε κάθε μορφής «διαμορφωτή» της κοινής γνώμης».









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια